23 / 04 / 2024

2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü baksı müzesi

2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü baksı müzesi

Baksı Müzesi kurucusu Prof. Dr. Koçan: "2014 yılı bizim açımızdan bütün ön çalışmaları yapılmış tam bir atak yılı olacak. Baksı Müzesi 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne layık görüldü...

Depremin yaralarını sarmak için sağlanan dış finansman 2,4 milyar dolara ulaştı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada depremlerden etkilenen bölgeler için bu yıl Avrupa Konseyi Kalkınma, Dünya, Avrupa Yatırım, İslam Kalkınma ve Asya Altyapı Yatırım bankalarından yaklaşık 2,4 milyar dolarlık dış finansman sağladıklarını dile getirdi.

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Romanları Avrupa Konseyi Delegesi ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Mersin'de hayata geçecek kentsel dönüşüm projeleri için yatay mimarinin tercih edilmesi için çağrıda bulundu.

Christian Berger, Kilis'teki hastane inşaatını inceledi!

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, Sağlık Bakanlığı ile Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası arasındaki protokol kapsamında yapılan Kilis'teki hastane inşaatına gitti. Berger, inşaattaki ilerlemeden memnun olduğunu belirtti... 

Büyükçekmece'nin kentsel dönüşüm projesi Avrupa Konseyi sergisinde!

Büyükçekmece Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi Franda'da düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi kapsamında açılan sergide yer aldı..

Kıbrıs'ın mülkiyet sorunu çözülemiyor!

Strasbourg’da Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’nda temaslarda bulunan Kıbrıslı Türklerin Dışişleri Bakanı Emine Çolak, müzakerelerde gelinen son durumu DW Türkçe’ye anlattı.

Alanya-Yeniköy Barajı'ın temeli ne zaman atılacak?

Alanya-Yeniköy Barajı ve Alanya Alara çayı 1. kısım taşkın koruma işlerinin temeli AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Onursal Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından atılacak.

İnşaatta Avrupa'da 2014 yılında makine satışlarında iyileşme var!

İnşaat alanında Avrupa'da 2014 yılında makine satışlarında bir iyileşme görüldüğüne dikkati çeken Lundquist, kiralama piyasasının 2014'ten itibaren belirli bir büyüme seviyesine ulaştığıı dile getirdi.

Kamp Armen Avrupa gündeminde!

İnsan Hakları Derneği (İHD), Kamp Armen olarak bilinen Tuzla Ermeni Yetimhanesi’ni Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’na taşıdı. Konseyin İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks’e mektup gönderildi.

Sabiha Gökçen 2014'te de Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı oldu!

2009, 2010, 2012 ve 2013 yıllarında Avrupa ’nın en hızlı büyüyen havalimanı seçilen İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı ’nın zirvedeki yeri 2014 yılında da değişmedi.

Türkiye'de otellerde doluluk oranı düştü!

Türkiye 2014'ü Avrupa'nın en düşük doluluk oranına sahip ülkelerden biri olarak kapattı. Ortalama doluluk yüzde 2.2 düşüşle yüzde 62'ye geriledi. Türkiye Avrupa genelinde en düşük doluluğa sahip oldu.

2014'ün en iyi kent konseyi Bursa Kent Konseyi!

İstanbul merkezli Belediye Haberleri Ajansı tarafından bu yıl sekizincisi yapılan ‘Belediye Oscarları’ ve ‘Yılın Belediye ve Yerel Yönetim Projeleri’ ödüllendirmesinde, Bursa Kent Konseyi ‘2014 Yılının En İyi Kent Konseyi’ seçildi.

Multi Turkey’e Avrupa Gayrimenkul Ödülleri 2014’te 2 ödül!

Multi Turkey Avrupa Gayrimenkul Ödülleri 2014’te 2 ödül aldı. Forum Kayseri ve Forum Kapadokya, Avrupa genelinde en dikkat çeken projelerin yarıştığı Avrupa Gayrimenkul Ödülleri 2014 organizasyonundan ödülle döndü.

Baksı Müzesi, Avrupa Konseyi Müze Ödülü için davet düzenledi!

Baksı Müzesi, Avrupa Parlamenterler Meclisi tarafından kendisine verilen "2014 Yılı Avrupa Konseyi Müze Ödülü"nü İstanbul'da düzenlenen bir davetle kutladı. Törende Baksı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rana Erkan Tabanca konuşma yaptı...

2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü baksı müzesi Haberi

2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü baksı müzesi
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Bilim, Kültür ve Eğitim Komitesi'nin, 2014 Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne layık gördüğü Bayburt'taki Baksı Müzesi'nin kurucusu Koçan, yaptığı açıklamada ödülü aldıklarına dair ellerine herhangi bir belge geçmeden, etik olmadığını düşündüğü için ödüle ilişkin açıklama yapmayacağını söyledi.

Koçan, Baksı Müzesi'nin Bayburt'a ve bu bölgeye gelecek yıldan itibaren uluslararası anlamda turizm hareketliliği getireceğini düşündüğünü belirterek, "Gelecek yıldan itibaren müzede yoğun bir turizm hareketliliği yaşanacak. Bizim kenarda kalmış olmaktan merkeze doğru yolculuk yapan bir yapımız var" diye konuştu.
Yeni yılın, Baksı Müzesi için tam bir atak yılı olacağını vurgulayanKoçan, "2014 yılı, bizim açımızdan bütün ön çalışmaları yapılmış tam bir atak yılı olacak. Hem projelerimiz açısından hem de kamuoyu kabulleri açısından çok büyük beklenti içindeyiz" ifadelerini kulandı.
Koçan, Baksı Müzesi'nin kurulduğu günden...