19 / 04 / 2024

2014 enerji projeleri

2014 enerji projeleri

AB zirvesinde belirlenen enerji hedefleri iddialı değil. Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü Profesörü Kemfert, "Zirvede alınan kararlar yeterince iddialı değil ve üye ülkeler açısından bağlayıcılığı bulunmuyor" dedi.

Taner Yıldız: Enerji barışa akacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dünya Ekonomik Forumu’nda konuştu.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Türkiye’nin enerjiyle alakalı bütün kalemlerini barıştan yana kullanacağını belirtti.

7. Uluslararası Ege Enerji Sempozyumu başladı!

Uşak Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Yeşil Ekonomi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Ege Enerji Sempozyumu başladı. Sempozyum, Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi'nde düzenleniyor.

Son dakika! 18 il için kamulaştırma kararı geldi! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü 32487 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, çok sayıda kentte enerji projeleri için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.

İki il için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ve Bolu'da hayata geçirilecek enerji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hükümet mega projelerden vazgeçmiyor!

Hükümet tasarruf politikalarını uygularken mega projelere de devam ediyor. Bu kapsamda ulaşım ve enerji projeleri tamamlanacak...

Alemad Group Enerji Projeleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alemad Group Enerji Projeleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Emad Al Alıawı tarafından kuruldu. 

Türkerler Holding'ten 5 milyon dolarlık dev inşaat ve enerji projeleri!

Türkiye ekonomisinin en güçlü grupları arasında yer alan Türkerler Holdingin devam eden projelerinin toplam yatırım miktarı 5 milyar doları aştı. Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, 3 yıl içinde bu rakamı 8 milyara çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Türkiye'nin enerji projeleri istikrarı koruyacak!

AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan enerji uzmanları, Türkiye'nin büyük ölçekli enerji projelerinin istikrarı koruyacağını dile getirdi.

Enerji projeleri için kamulaştırma kararı verildi!

Enerji iletim hattı projeleri için acele kamulaştırma kararları alındı. Söz konusu kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yatırım teşviklerinin rotası güneşe enerjisi üretimine kaydı!

Enerji projeleri için verilen yatırım teşviklerinin rotası güneşe dayalı enerji üretimine kaydı. Ekonomi Bakanlığının şubat ayında yatırım teşvik belgesi verdiği 35 enerji üretim projesinin 28'ini güneş enerji santralleri oluşturdu.

Yayla Enerji 2014 gelir tablosunu yayınladı!

Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Turizm A.Ş. 01.01.2014 - 31.12.2014 dönemine ilişkin olarak vermiş olduğu Kurumlar Vergisi Beyannamesi ekinde yer alan mali tabloları yayınladı.

2014 enerji sektörü!

Türkiye'de 2014 enerji gündemine maden kazaları ve Kuzey Irak petrolünün sevkıyatı, dünya gündemine Rusya’nın “ gaz tekelinin ” kırılması çabaları ile düşen petrol fiyatları damga vurdu.

ICCI 2014 Enerji Ödülleri sahiplerini buldu!

Enerji sektörünün en önemli organizasyonlarından ICCI 2014 Enerji Ödülleri sahiplerini buldu. Yarışmada Yenilenebilir Enerji Santralleri, Termik Enerji Santralleri ve Verimlilik kategorilerinde 11 ayrı proje büyük ödüle layık görüldü.

Nuh Çimento atık ısı dalında ödül kazandı!

Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı ( ICCI ) 2014 Enerji Oscar Ödülleri kapsamında enerji santralleri ve verimlilik projeleri kategorilerinde yapılan başvuruların en iyileri onurlandırıldı.

2014 enerji projeleri Haberi

2014 enerji projeleri

Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü Profesörü Claudia Kemfert, AB zirvesinde enerji alanında belirlenen hedeflerin yeterince iddialı olmadığını ve üye ülkeler açısından bağlayıcılığının bulunmadığını bildirdi.


AB liderleri tarafından Brüksel'de dün gerçekleştirilen zirvede karbondioksit emisyonunun 2030'a kadar yüzde 40 azaltılması ve yenilenebilir enerji payının yüzde 27'ye çıkarılması konularında uzlaşmaya varıldı.


Zirveye ilişkin AA muhabirinin sorusu üzerine AB Türkiye Delegasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye’nin de bu hedefleri yakından takip edip, kendi mevzuatına uyarlaması gerekir" değerlendirmesinde bulunuldu.


Açıklamada, Türkiye'nin aday ülke olduğu için bu değişiklikleri takip etmesinin dışında, entegre olmak için de aynı standart ve kuralları kendi mevzuatında hayata geçirmesi gerektiği belirtildi.


Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü Profesörü Claudia Kemfert, zirvede alınan kararların yeterince iddialı olmadığını ve üye ülkeler açısından bağlayıcılığının bulunmadığını savundu.


Kemfert, "2030'a kadar yüzde 27 yenilenebilir enerji hedefi...