16 / 04 / 2024

2014 İstanbul Finans Zirvesi

2014 İstanbul Finans Zirvesi

Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu ve küresel finansın liderlerini buluşturan "5. İstanbul Finans Zirvesi" başladı. 5. İstanbul Finans Zirvesi ( IFS ), yarın sona erecek.

İstanbul Finans Merkezi'nde son durum!

İstanbul Finans Merkezi’nde (İFM) kamunun temel atmasıyla süreç hızlandı. İFM sayesinde bölgede fiyatlar yüzde 25 artarken, 12 bin yeni konut ve 450 bin metrekare ofis inşa edildi.

İstanbul Finans Merkezi, gayrimenkul mü, finans projesi mi olacak?

AK Parti’nin en iddialı vaatlerinden biri olan İstanbul Finans Merkezi (İFM); gayrimenkul geliştirme projesi mi, finansal merkez mi olacak?

Nurettin Canikli, İstanbul Finans Merkezi'nin temel atma törenine katıldı!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Uluslararası sermaye yeni güvenebileceği finans merkezleri arıyor. Bu sisteme alternatif alabilecek tek bir yer var. Orası da Türkiye ve İstanbul Finans Merkezidir." dedi.

İstanbul Finans Merkezi 2020'de tamam!

2 milyar dolar yatırımla inşa edilecek İstanbul Finans Merkezi (İFM) için beklenen gün geldi. 2014’te ilk kazma vurulan projede SPK ve BDDK binalarının temelini 14 Ekim’de Başbakan Yıldırım atıyor. Proje, 2018’e yetiştirilecek.

İstanbul Finans Merkezi 2018'e kadar tamamlanacak mı?

İstanbul Finans Merkezi ağır aksak ilerliyor. 2007 yılında gündeme gelen ve 2012'de ilk ihalesi düzenlenen 5 milyar dolar değerindeki projenin açılış tarihi önce 2016'ya ardından 2018'e ertelendi.

Merkez Bankası'ndan İstanbul Finans Merkezi'ne Selçuklu yıldızı!

Merkez Bankası’nın İstanbul Finans Merkezi’ndeki binası Mimar Sinan’ın eserlerinden ilham alınarak tasarlandı. Finans Merkezi’nin ‘merkezi’ ve haritadaki yeri Merkez Bankası’nın 54 katlı kulesi olacak. Bina sekiz köşeli Selçuklu yıldızı ile bitirilecek.

7. İstanbul Finans Zirvesi’nde Jeopolitik Riskler ve Finans tartışıldı!

7. İstanbul Finans Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, AB üyeliğinin Türkiye için stratejik hedef olduğunu belirtti.

İstanbul Finans Zirvesi 6-7 Eylül'de gerçekleştirilecek!

İstanbul Finans Zirvesi (Istanbul Finance Summit - IFS), 6-7 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

İstanbul Finans Merkezi'nin temeli atıldı!

Maliye Bakanı Ağbal, İstanbul Finans Merkezi'nin temellerinin kazıldığını ama artık yükseltilmesinin gerektiğine dikkati çekti. Ağbal, "Maliye Bakanlığı olarak vergi teşvikleri neyse onları vereceğiz. Yeter ki İstanbul Finans Merkezi bir an önce hayata geçsin." dedi.

İstanbul Finans Merkezi 2018'de açılıyor!

Sözcü Gazetesi'nin yazarlarından Murat Muratoğlu bugünkü yazısında İstanbul Finans Merkezi’nde SPK ve BDDK binalarının inşaatını ele aldı. İşte Murat Muratoğlu'nun o yazısı...

7. İstanbul Finans Zirvesi 6-7 Eylül'de!

Türkiye için özel bir önem taşıyan 7. İstanbul Finans Zirvesi İFS’16 bu yıl Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı himayelerinde 6-7 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleşecek.

İstanbul Finans Merkezi'nde ilk kazma vuruluyor!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, İstanbul Finans Merkezi’nde SPK ve BDDK binalarının temelini gelecek hafta atacaklarını ifade ederken "İlk kazmayı vuruyoruz. Proje 2-3 yıl içinde tamamlanır. Merkez Bankası binası için protokol yapıldı. İhale aşamasına gelindi" dedi

İş GYO İstanbul Finans Merkezi değerleme raporunu yayınladı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda İstanbul Finans Merkezi değerleme raporu yayınlandı.

2014 İstanbul Finans Zirvesi Haberi

2014 İstanbul Finans Zirvesi

Anadolu Ajansının üst üste ikinci defa global iletişim ortağı olduğu, geçen yıl 15 ülkeden toplam 64 konuşmacının yer aldığı ve 50'den fazla ülkeden binin üzerinde davetlinin katıldığı 5. İstanbul Finans Zirvesi (IFS), yarın sona erecek.


 "Yenilikçi Finans" temasının işlendiği zirvede bu yıl konuşmacı olacak küresel ekonomi liderleri, küresel dünyanın gündemindeki konuları, birçok spesifik başlık altında irdeleyecek, ülke deneyimlerini, en iyi uygulamalar ve çözüm önerileriyle sunacak.


Zirvenin ikinci gününde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımı bekleniyor. Zirvede, yerli ve yabancı finans piyasalarının önde gelen temsilcileri çeşitli sunumlar gerçekleştirecek.


Zirvenin bu yılki konuşmacıları arasında Gelişen Pazarlarda 20 Küresel Düşünce Lideri’nden biri olarak seçilen İngiliz MRL Corporation Yönetim Kurulu Başkanı CorneliaMeyer, Bahreyn Uluslararası Yatırım Bankası Üst Yöneticisi (CEO) Aabed Al-Zeera, Uluslararası...