25 / 04 / 2024

2014 İşyeri çevre temizlik vergisi

2014 İşyeri çevre temizlik vergisi

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, 2014 yılı işyeri çevre temizlik vergisi ne kadar?

İşyeri çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır?

Çevre temizlik vergisi, belediyenin çevre temizlik işlerinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalardan alınıyor. Peki 2014 işyeri çevre temizlik vergisi nasıl hesaplanır? İşte yanıtı...

İşyeri çevre temizlik vergisi 2014!

İşyeri kullanıcı ve sahiplerinin ödemeleri gereken vergiler arasında çevre temizlik vergisi bulunuyor. İşyeri çevre temizlik vergisi ne kadar? İşte işyeri çevre temizlik vergisi 2014 bilgileri...

İşyeri çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir?

Çevre ve temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu temizlik hizmetlerine karşılık olarak bu hizmetten faydalanan mülk kullanıcılarından alınıyor. Peki, işyeri çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir? İşte yanıtı..

İş yeri çevre temizlik vergisi 2021!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2021 yılında ne kadar tahsil edileceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, iş yeri çevre temizlik vergisi 2021 ne kadar oldu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 86 yeri daha 'doğal sit alanı' ilan edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 10'u İstanbul'da olmak üzere Türkiye genelinde 86 yeri daha "doğal sit alanı" olarak ilan edecek.

İş yeri çevre temizlik vergisi 2020!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2020 yılında ne kadar tahsil edileceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, iş yeri çevre temizlik vergisi 2020 ne kadar oldu?

Şahinbey Belediyesi'nden emlak vergisi hatırlatması!

Şahinbey Belediyesi, 2019 yılı Emlak, İşyeri Çevre Temizlik, İlan ve Reklam Vergisi ödeme süresinin 02 Aralık 201 9 tarihinde sona ereceği konusunda bir uyarı yaptı.

Emlak ve iş yeri çevre temizlik vergisi ödemeleri başladı!

Belediyelerin verdiği çevre temizlik hizmetleri karşılığında ev ve iş yeri sahiplerinin yılda iki kere vergi ödemesi gerekiyor. Çevre temizlik vergisi 1. taksit ödemeleri başladı.

İş yeri çevre temizlik vergisi 2019!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için tahsil edilen çevre temizlik vergisinin 2019 yılında ne kadart tahsil edileceği geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki, iş yeri çevre temizlik vergisi 2019 ne kadar oldu?

Şahinbey Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Şahinbey Belediyesi, 2018 yılı Emlak, İşyeri Çevre Temizlik, İlan ve Reklam Vergisi ile 7143 Sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan borçların ikinci taksitlerinin ödeme süresinin 30 Kasım 2018'de sona ereceği yönünde bir uyarı yaptı.

Çorum Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Çorum Belediyesi, Emlak Vergisi ve 2018 yılı İşyeri Çevre Temizlik Vergisi ödemeleriyle ilgili uyarı yaptı.

İşyeri çevre temizlik vergisi 2. taksiti 2017!

İşyeri çevre temizlik vergisi borçları için ilk taksitler en son 31 Mayıs'ta ödendi. Peki, işyeri çevre temizlik vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman ödenecek?

İşyeri, Çevre Temizlik ve Emlak Vergisinde son gün ne zaman?

Bilecik Belediyesi İşyeri, Çevre Temizlik ve Emlak Vergisi ödemelerinde resmi olarak son tarihi açıkladı.

Amasya Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Amasya Belediyesi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada Emlak ve İşyeri Çevre Temizlik vergisi uyarısı yaptı.

2017 çevre temizlik vergisi işyerleri için ne kadar?

Belediyeye ödenen vergiler arasında işyeri çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Peki, 2017 çevre temizlik vergisi işyerleri için ne kadar?

Sur Yanık Çarşı'daki 400 iş yeri yenileniyor!

Diyarbakır Sur Yanık Çarşı'daki 400 iş yeri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen "Sokak Sağlıklaştırma Projesi" kapsamında tarihi dokuya uygun yenileniyor.

2014 İşyeri çevre temizlik vergisi Haberi

2014 İşyeri çevre temizlik vergisi

İşyeri çevre temizlik vergisi ne kadar?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor.


Verginin mükellefi, binaları kullananlar oluyor. Buna göre işyerini kiracının kullanması durumunda vergiyi de kiracının ödemesi gerekiyor. Mükellefiyet binanın kullanımı ile başlıyor. 


Peki, işyeri çevre temizlik vergisi ne kadar?


İşyerleri ve Diğer Şekilde Kullanılan Binalara Ait Çevre Temizlik Vergisi

İşyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi, büyükşehir belediyeleri ve büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde aşağıdaki tarifelere göre uygulanacaktır.


Büyükşehir Belediyeleri Dışındaki Belediyelerde Uygulanacak Çevre Temizlik Vergisi


Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak olan çevre temizlik vergisi tarifesi aşağıda yer almaktadır.


1. Grup

1. Derece 2.300

2. Derece 1.800

3. Derece 1.500

4. Derece 1.200

5. Derece...