26 / 04 / 2024

Şahinbey Belediyesi'nden emlak vergisi hatırlatması!

Şahinbey Belediyesi'nden emlak vergisi hatırlatması!

Şahinbey Belediyesi, 2019 yılı Emlak, İşyeri Çevre Temizlik, İlan ve Reklam Vergisi ödeme süresinin 02 Aralık 201 9 tarihinde sona ereceği konusunda bir uyarı yaptı.



Şahinbey Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, Şahinbeyli vatandaşların Emlak, Çevre Temizlik, İlan ve Reklam Vergisi ile ilgili cezalı duruma düşmemeleri konusunda hatırlatma yaparak vatandaşlarımızın bu konuda hassas davranmalarını talep etti. Şahinbey Belediyesi'nde yer alan habere göre, yapılan açıklamada vatandaşların borç ödemelerinin mümkün olduğu kadar son güne bırakmamaları de istendi.

Hafta Sonu Da Hizmet Verilecek

Şahinbey Belediyesi vatandaşların hiçbir sorun yaşamadan vergi borçlarını ödeyebilmeleri için Şahinbey Belediyedi hizmet binalarındaki vezneler 30 Kasım Cumartesi ve 01 Aralık Pazar gününde hizmete açık olacak.

Şahinbey Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, vatandaşlarımıza beyan verme konusunda da uyarı yaparak, “Arsa veya arazi iken üzerine bina yapılarak veya imar uygulaması neticesinde vasfı değişen veya daha önce belediyeye beyan edilmeyen ancak İmar Affı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi düzenlenen gayrimenkullerin değişiklik beyanlarının da belediyemize bildirilmesinin zorunlu olduğu, ayrıca satın alınan gayrimenkullerdeki değişikliğin vuku bulduğu bütçe yılı içerisinde belediyeye bildirilmesi gerektiği, zamanında bildirimde bulunmayanlar vergi (ziyaı ve usulsüzlük) cezaları ile gecikme cezalarına maruz kalmaktadır” şeklinde bir açıklama yaptı.

Ödeme Noktaları

Şahinbey Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, hizmet binasına gelemeyen vatandaşların Türkiye’de yer alan tüm PTT Şubelerine, Balıklı Veznesine, Tapu Veznesine, Karataş Veznesine, Şahinbey Belediyesi'nin İnternet sitesine, Vakıfbank’ın Tüm Şubelerine, ATM’lerine ve internet (web) sitemizden (kredi kartı) aracılığıyla ödemelerini yapabileceğini belirtti.

 

5 soruda emlak vergisi 2019!


Geri Dön