25 / 04 / 2024

2014 ocak ayı kira artış oranları

2014 ocak ayı kira artış oranları

Mesken kiralamalarında kiracıya yapılacak zam hesabında enflasyon oranlarından ÜFE'nin bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı kullanılıyor. Peki, Ocak ayında kiralar ne kadar artacak? İşte kira zam oranları..

Ocak ayı ofis kiralarına yüzde kaç zam yapılacak? 2023 iş yeri ve ofis kiraları ne kadar oldu? 

Enflasyon rakamlarının  3 Ocak 2023 tarihinde açıklanmasıyla birlikte iş yerleri ve ofis için kira artış oranları da belli oldu. Peki, Ocak ayı ofis kiralarına yüzde kaç zam yapılacak? 2023 iş yeri ve ofis kiraları ne kadar oldu? İşte detaylar...

Ocak ayı kira artış oranı belli oldu! Ocak ayı kira zammı ne kadar?

Ocak ayı kira artış oranı belli oldu. Ocak ayı kira artış oranı için gözler TÜİK tarafından açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon rakamlarındaydı. Hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz aylarda alınan kararla, kira artış oranı zammı ile ilgili önemli bir karar alınmıştı. İşte Ocak 2023 iş yeri ve konut kira

2023 yılı Ocak ayı kira artış oranı belli oldu mu? Bu ay kiralara yüzde kaç zam yapılacak?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı ocak ayı kira zam oranının ne kadar olacağını merak ediyor. Peki, 2023 yılı Ocak ayı kira artış oranı belli oldu mu? Ev sahibi bu ay kiralara yüzde kaç zam yapacak? İşte detaylar...

Doğal gazda ocak ayı listesi kalem kalem hesaplandı! O tarifede indirime gidildi!

Doğal gazda ocak ayında geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi sabit kalırken, elektrik üretim amaçlı tarifede indirime gidildi.

Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak, yattı mı? Ocak ayı sosyal yardım paraları hesaplara geçti mi?

Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak 2022? sorusunun yanıtı en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. Peki, Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak? Ocak ayı sosyal yardım paraları yattı mı?

İslam Memiş 'müjde' diyerek duyurdu! Ocak ayında büyük sürpriz olacak

Finans analisti İslam Memiş, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile görüştüğünü söyleyerek, "Ocak ayı içerisinde yeni müjdeler olacak" diye konuştu.

KİPTAŞ'tan son dakika müjdesi! Tuzla Aydınlık Evler'in daire belirleme kuraları Ocak ayında çekilecek! 

İBB iştiraki KİPTAŞ'tan son dakika müjdesi geldi. Tuzla Aydınlık Evler'in daire belirleme kuraları Ocak ayında çekilecek... İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Emeklilerin yüzü ocak ayı girmeden gülecek! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine koşulsuz şartsız 2.200 TL ödeme!

Yeni yılda yapılacak zamlar milyonlarca emeklinin gündemini oluşturuyor. Merakla beklenen ocak ayı zam haberlerinin duyulacağı bir ay olacak. Bunun yanı sıra emeklilere yeni yıla girmeden önce 2.200 TL verileceği açıklandı. İşte detaylar!

Ocak ayında memur maaşı ne kadar olacak? 2023 emekli, memur maaşları ne kadar?

Ocak ayında memur maaşı ne kadar olacağı merakla araştırılıyor. Peki 2023 emekli, memur maaşları ne kadar olacak? İşte detaylar!

Ocak ayında emekli ne kadar zam alacak? Ocak ayı zammı belli oldu mu? İşte detaylar!

Ocak ayı zammı milyonlarca emeklinin gündemini oluşturuyor. İşte ocak ayı zammına dair detaylar!

Rakam belli oldu! Yeni yılda emekli maaşları ne kadar olacak? Emekli maaşı Ocak ayı hesaplaması…

Emekliler Ocak ayında maaşlara gelecek zam miktarını merak ediyor… Yeni yılda SSK ve Bağ-Kur’lu emekliye gelecek maaş zammı ile en düşük emekli maaşının 5.674 TL olması bekleniyor.

Otomotiv üretimi Temmuz'da 100 bin adedin altına düştü! Ocak ayından bu yana ilk kez yaşandı!

Otomotiv Sanayii Derneği verilerine göre Temmuz ayında sektörün toplam üretimi 93 bin 659 oldu. Bu şekilde Ocak ayından sonra ilk kez sektörün toplam üretimi 100 bin adedin altına indi.

2022 Ocak ayında konut satışı yüzde 25,1 oranında arttı!

Ocak ayı konut satışları 2021 yılın aynı dönemine göre yüzde 25,1 yükseldi. EVA Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı TÜİK'in paylaşmış olduğu verileri değerlendirdi.

2014 ocak ayı kira artış oranları Haberi

2014 ocak ayı kira artış oranları

Ocak ayında kiralar ne kadar artacak?

Kira sözleşmelerinin yenilenmesi durumunda kiracıya yapılacak zam, kanun gereğince dönemin enflasyon oranlarından yüksek olamıyor. Ancak bu uygulama yalnız mesken kiralamalarında geçerli oluyor. İşyeri kiralamalarında ise sözleşme serbestisi uygulanıyor.


Mesken kiralamalarında enflasyon oranlarından ÜFE'nin bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı kullanılıyor.


ÜFE, belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurt içine satışa konu olan ürünlerin üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişimlerini ölçen fiyat endeksi olarak tanımlanıyor.


Aralık 2014 dönemine ait enflasyon oranları, 5 Ocak 2015 tarihinde açıklandı. Peki, Ocak ayında kiralar ne kadar artacak?


Açıklanan verilere göre, Ocak ayında kiralar bir önceki yılın aynı ayına göre %6,36 oranında artacak.


Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %0,76 düştü


Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2014 yılı Aralık...