26 / 04 / 2024

2014te ödenen gayrimenkul vergisi

2014te ödenen gayrimenkul vergisi

Tam liste de 55 kişi adını ve ödediği verginin açıklanmasını istemedi. İsmini açıklayan ilk kişi altıncı sıradaki Burhan Aras oldu. Aras'a 2 milyon 215 bin TL vergi tahakkuk etti.

İstanbul'da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...

EVA Gayrimenkul Değerleme Değerleme tarafından yapılan araştırmaya göre İstanbul’da aidatlar son bir sene içinde yüzde 40 ile yüzde 154 arasında yükseldi. İstanbul'da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...

Gayrimenkul alacaklar dikkat! 2020 tapu harcı hesaplama!

Gayrimenkul alıcısı ve satıcı tarafından ayrı ayrı ödenen tapu masrafı kaç lira? Tapu masrafı nedir ve kim öder? İşte detaylar...

Gayrimenkul vergileri 2017 2. taksiti yarın başlıyor!

Gayrimenkul vergileri için her sene ödenen vergilerde 2. taksit dönemi yarın başlıyor. Taksitler 30 Kasım'a kadar ödenecek..

Tapu harcı ödenen bankalar!

Bir gayrimenkul alım satım işlemi için ödenecek tapu harcı "binde 20" üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapu harcı nereye ödenir? İşte tapu harcı ödenen bankalar...

Gelir vergisi ödeme yerleri!

Temmuz ayında ikinci taksitleri ödenen gayrimenkul gelir vergileri arasında kira gelir vergisi ile değer artış kazancı vergisi yer alıyor. İşte gelir vergisi ödeme yerleri..

Gayrimenkul satışında nasıl daha az vergi ödenir?

Milliyet Gazetesi'nde yazan Yeminli Mali Müşavir Şahin Kamacı bugünkü yazısında gayrimenkul satışında ödenen vergiden bahsetti. İşte Şahin Kamacı'nın o yazısı...

Gayrimenkul satışlarında gelir vergisi hangi durumlarda ödenir?

Ekonomist Dergisi'nin yazarlarından M. Fatih Köprü bu haftaki yazısında gayrimenkul satışlarında ödenen gelir vergisinin hangi durumlarda ödenmeyeceğinden bahsetti. İşte Fatih Köprü'nün o yazısı...

2005 yılında gayrimenkule ödenen para yüzde 36 artmış!

2005 yılında gayrimenkule ödenen para yüzde 36 artarak 33.1 milyar liraya yükselmiş. Emlak sektörünün zirve yaptığı yılda emlak piyasasının gözde ili olmayı devam ettiren İstanbul'da satılan gayrimenkul sayısı 206 bin 587'ye yükselmiş.

Gayrimenkul sermaye iradı 2. taksiti 2015!

Gayrimenkul sermaye iradı, taşınmaz kiralamalarından gelir elde eden kimseler tarafından ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradı 2. taksiti 2015 ne zaman ödenir?

Gayrimenkul sermaye iradı ödenen anlaşmalı bankalar!

Gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için vergi; vergi dairesine ve anlaşmalı bankalara ödenebiliyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradı ödenen anlaşmalı bankalar hangileridir?

Gayrimenkul iktisap tarihi nedir?

Taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren belli bir süre içerisinde elden çıkarılması halinde ödenen değer artış kazancı vergisinde gayrimenkul iktisap tarihi nedir? Gayrimenkul iktisap tarihi nasıl belirlenir?

Gayrimenkul sahiplerine eksik harç takibi!

Gayrimenkul sahiplerine eksik harç takibi yapıyor. Vergi gelirlerini artırmaya yönelik çalışmalarını hızlandıran Maliye Bakanlığı, tapu devrinde gayrimenkulün satış bedeli düşük gösterilerek eksik ödenen harçların takibini yapıyor.

Kat karşılığı inşaatlarda gayrimenkul sahiplerine ödenen kiralar vergiye tabi mi?

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde yapı inşaatının bitmemiş olması nedeniyle geç teslimden dolayı gayrimenkul sahiplerine kira ödemesi yapılabiliyor. Peki, kat karşılığı inşaatlarda gayrimenkul sahiplerine ödenen kiralar vergiye tabi mi?

2014te ödenen gayrimenkul vergisi Haberi

2014te ödenen gayrimenkul vergisi


Tam liste de 55 kişi adını ve ödediği verginin açıklanmasını istemedi. İsmini açıklayan ilk kişi altıncı sıradaki Burhan Aras oldu.  Aras'a 2 milyon 215 bin TL vergi tahakkuk etti.


Son sırada ise 625 bin TL tahakkuk ile Mahmut Şahin yer aldı. Listede dikkat çeken bir başka ayrıntı ise SİNPAŞ GYO İcra Kurulu Başkanlığı'ndna ayrılan ve EYG Gayrimenkul şirketini kuran Ömer Faruk Çelik oldu.


Türkiye genelinde 2014 vergilendirme dönemi yıllık gelir vergisi beyanlarına ilişkin olarak 2015 yılı Mart ayında 1 milyon 856 bin 862 mükellef tarafından yıllık gelir vergisi beyannamesi,   1 milyon 336 bin 766 mükellef tarafından da gayrimenkul sermaye iradına ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamesi verilmiştir.


Verilen beyannamelerden yıllık gelir vergisi beyannamesi ile 35 milyar 464 milyon 997 bin TL matrah...