24 / 04 / 2024

Gayrimenkul vergileri 2017 2. taksiti yarın başlıyor!

Gayrimenkul vergileri 2017 2. taksiti yarın başlıyor!

Gayrimenkul vergileri için her sene ödenen vergilerde 2. taksit dönemi yarın başlıyor. Taksitler 30 Kasım'a kadar ödenecek..



Ev, işyeri, arsa ve arazi sahiplerini ilgilendiren vergi dönemi yarın başlıyor. Yılın son taksit ödemeleri 1-30 Kasım tarihleri arasında yapılabilecek. Vergiler bağlı olunan ilçe belediyesine ödenecek.

 

1- Emlak vergisi 2. taksiti

 

1319 sayılı kanun gereğince her sene gayrimenkuller için ödenmesi gereken emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi için ilk taksit ödemeleri Mart-Nisan-Mayıs aylarında ödenmiş olup, ikinci taksit zamanı yarın başlıyor. Mükellefler ödemelerini 30 Kasım mesai bitimine kadar ilgili ilçe belediyesine giderek, online bir şekilde ya da herhangi bir ilçe belediyesine müracaat ederek yapabilecekler.

 

2- Çevre temizlik vergisi

 

Yalnız konut ve işyerleri için kullanıcıları tarafından ödenen çevre temizlik vergisi emlak vergisi ile aynı dönemlerde ödeniyor. Vergiyi belediyeye işyeri kullanıcıları ödüyor. Konut kullanıcılarının vergi borcu su faturasına yanısıtıldığı için faturanın ödenmesi ile birlikte vergi de ödenmiş oluyor. İşyeri kullanıcıları (sahibi veya kiracısı) vergi ödemeler yine e-belediyesi sistemi üzerinden online bir şekilde yapılabilecek.

 

3 - Veraset ve intikal vergisi

 

Miras vergisi olarak da bilinen veraset ve intikal vergisini kendisine miras kalan kimseler tarafından ödeniyor. Vergide mükellefiyet, 3 sene boyunca devam ediyor. Vergi borcu senede 2 eşit taksit halinde olmak üzere toplamda 6 taksitte ödeniyor. Veraset ve intikal vergisi için 2017 yılının ilk taksitleri Mayıs ayında ödendi. İkinci taksitler ise Kasım'da ödenecek.


Işıl Seren KESKİN/Emlakansiklopedisi.com

 


Geri Dön