27 / 04 / 2024

2015 apartman kuralları

2015 apartman kuralları

Ana gayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor. Peki, apartman kuralları nelerdir? İşte Apartman kuralları kanunu..

Kira kontratı kuralları 2015!

Kira kontratı, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. İşte kira kontratı kuralları 2015..

Apartmanda aidat kuralları!

Kimi zaman apartmanlarda kimi malikler apartman aidatını ödemekten kaçınabiliyor. Peki, maliklerin hizmetten yararlanmıyorum diyerek aidatı ödememe hakkı var mı? Apartmanda aidat kuralları nelerdir? İşte yanıtı..

Şişli Yüce Apartmanı'nda 4.4 milyon TL'ye 2 dükkan!

İstanbul Şişli'de Yüce Apartmanı'nda bulunan 2 dükkan, İstanbul Satış Memurluğu tarafından 12 Ağustos 2015 günü saat 13:30 ile 14:10 arası açık artırma usulüyle ihale ediliyor.

Apartman giderleri yönetmeliği 2015!

Anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine ortak yer olarak tanımlanıyor. Peki, ortak yerler için giderler nasıl karşılanır? İşte apartman giderleri yönetmeliği 2015...

Çevre ve temizlik vergisi ne zaman ödeniyor 2015!

Bina, apartman, işyeri sahipleri çevre ve temizlik vergisini ödemekle yükümlü oluyor. Vergi ödemesi için bildirim formu doldurulması gerekiyor. Çevre ve temizlik vergisi ne zaman ödeniyor 2015!

Ev kirası zam oranı 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarında tarafların imzaladığı sözleşmesinin kira dönemi sonunda yenilenmesi halinde kira bedeline yapılacak zam hesabı kuralları kanunda açıklanıyor. İşte ev kirası zam oranı 2015..

İşyeri kira artış oranı Mayıs 2015!

Kiraya verilen taşınmaz mallarda kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılabiliyor. İşyeri ve meskende zam farklı kurallara göre yapılıyor. İşte işyeri kira artış oranı Mayıs 2015 ve hesaplama kuralları..

Apartman yönetim planı örneği 2015!

Bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşme hükmünde olan apartman yönetim planı, yönetim tarzını, kullanma maksat ve şekli gibi hususları düzenliyor. İşte apartman yönetim planı örneği 2015..

İnşaatta iş güvenliği kuralları 2015!

İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülükleri Kanun ve yönetmelikler ile belirleniyor. İşte inşaatta iş güvenliği kuralları..

Ev kirası vergisi hesaplama 2015!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen gelirler için vergi ödeniyor. Peki, vergi için ödenecek bedel nasıl belirlenir? İşte ev kirası vergisi hesaplama 2015 kuralları...

5 yıl içinde satılan gayrimenkul vergisi hesaplama 2015!

Gelir Vergisi Mevzuatı gereğince; 01.01.2007 tarihinden itibaren iktisap edilen gayrimenkullerin 5 yıl içerisinde elden çıkarılması sonucu doğacak kazanç vergilendiriliyor. İşte 5 yıl içinde satılan gayrimenkul vergisi hesaplama 2015 kuralları..

Apartman asansör kuralları 2015!

Asansörlü bir apartmanda, asansör masraflarına zemin katta oturan malikler de dahil tüm maliklerin katılması gerekiyor. Asansör bakım kuralları ise yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte apartman asansör kuralları 2015..

İETT'den Beyoğlu'nda 15 milyon TL'ye satılık apartman!

İETT, Beyoğlu Hacımimi Mahallesi'nde yer alan toplam 971 metrekare alana sahip 2 parsel üzerindeki apartman ve müştemilatı 15 milyon TL bedelle 18 Şubat 2015 tarihinde ihale ediyor...

2015 apartman kuralları Haberi

2015 apartman kuralları

Apartman kuralları kanunu!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor.


Bütün kat malikleriyle külli ve cüzi halefleri, yönetici ve denetçiler, kat malikleri kurulunun kararlarına uymakla yükümlüdürler.


Anagayrimenkulün kullanılmasından veya yönetiminden dolayı kat malikleri arasında veya bunlarla yönetici ve denetçiler arasında veya denetçilerle yöneticiler arasında çıkan anlaşmazlıklar, kat malikleri kurulunca çözülür ve karara bağlanır.


Kat malikleri kurulu kararları 1'den başlayıp sırayla giden sayfa numaraları taşıyan her sayfası noter mühüriyle tasdikli bir deftere yazılarak, toplantıda bulunan bütün kat maliklerince imzalanır; karara aykırı oy verenler bu aykırılığın sebebini belirterek imza koyarlar.

Bir husus hakkında ilerde çıkan anlaşmazlıklar, karar defterinde aynı hususa dair daha önce verilmiş bir karar varsa kaide olarak ona göre çözülür. Peki,...