25 / 04 / 2024

2015 İskan alma ücreti

2015 İskan alma ücreti

İskan belgesi, inşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun yasal olarak başlaması için alınan izin oluyor. İskan belgesi nasıl alınır? İskan alma ücreti 2015 ne kadar?

İnşaat ruhsatı harçları 2015!

Bir arsa üzerinde yapılacak inşaat için belediyeden ruhsat alınıyor. Ruhsat alma sürecinde gerekli harç ödemelerinin de yapılmış olması gerekiyor. Peki, ruhsat alırken belediyeye ne kadar harç ödenir? İnşaat ruhsatı harçları 2015 ne kadar?

2015 Dumankaya fifti fifti kampanyası!

Dumankaya İnşaat fifti fifti ile yeni bir konut satın alma modelini hayata geçiriyor. Kampanya kapsamında konut bedelinin yarısını Dumankaya ödüyor. İşte 2015 Dumankaya fifti fifti kampanyası detayları...

Müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

Yapıya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. İskan ruhsatı almayan müteahhide dava açılabiliyor. İşte, müteahhitlerin iskan alma zorunluluğu!

2015 iskan harçları!

İskan, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece verilen ruhsat olarak biliniyor. İşte, 2015 iskan harçları!

CNR Emlak 2015 Fuarı 4-8 Kasım'da Yeşiköy'de gerçekleşecek!

3. kez CNR EXPO Yeşilköy’de gerçekleşecek olan CNR Emlak 2015 - Konut, İşyeri Satın alma, Kiralama ve Finansman Fuarı 4-8 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenecek.

Ev alırken dikkat edilmesi gerekenler 2015!

Hayallerindeki eve sahip olmak isteyen kimselerin kabus yaşamamaları adına ev alma sürecinde ince eleyip sık dokumaları gerekiyor. Peki, ev alırken dikkat edilmesi gerekenler 2015 nelerdir? İşte yanıtı..

TOKİ Bursa Gürsu başvuru 2015!

TOKİ Bursa Gürsu Alt Gelir Grubu kapsamında yer alan 22 adet konut; kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile açık satışa sunuluyor. TOKİ Bursa Gürsu başvuru 2015...

Konut kredisi dosya masrafı geri alma dilekçesi 2015!

Konut kredisi dosya masrafını geri almak için öncelikle bankaya Konut kredisi dosya masrafı iadesi istemi içeren dilekçe gönderilmesi gerekiyor. İşte konut kredisi dosya masrafı geri alma dilekçesi 2015..

Kentsel dönüşüm kredisi alma koşulları 2015!

Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine sağlanan destekler arasında kredi de bulunuyor. Krediyi anlaşma yolu ile riskli binasını tahliye eden kimseler alabiliyor. İşte kentsel dönüşüm kredisi alma koşulları 2015...

Daire satışında KDV oranı 2015!

KDV'yi metrekare yerine, metrekare birim fiyatına göre alma kararı ile gayrimenkul sektöründe yeni bir dönem başlamıştı. Peki, konut satışlarında yüzde kaç KDV ödenir? İşte daire satışında KDV oranı 2015..

2015 iskan harç bedelleri!

Bina inşaatı tamamlandıktan sonra, söz konusu binanın ruhsata uygun olup olmadığını gösteren belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatı alınabilmesi için iskan harcının ödenmesi gerekiyor. İşte, 2015 iskan harç bedelleri!

İskan raporu alma şartları nelerdir?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapılara iskan raporu alınması gerekiyor. Peki, iskan raporu alma şartları nelerdir? İşte, İskan raporu alma şartları!

Kentsel dönüşüm inşaatları ruhsat alma yasasına yetişecek mi?

Yürürlüğe giren Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile inşaat yapım süreçleri ile ilgili önemli kararlar alındı. 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren ruhsat alma şartları değişiyor. Müteahhitler inşaatları yılbaşına kadar yetişmeye çalışıyor.

2015 İskan alma ücreti Haberi

2015 İskan alma ücreti

İskan alma ücreti 2015!

İskan belgesi, inşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun yasal olarak başlaması için alınan izin oluyor. İskan, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece veriliyor.


İskan belgesi için gerekli olan belgeler:

* Yapı Kullanma İzni istemi içeren dilekçe,

* Tapu kaydı bilgileri,

* Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

* Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

* Telekom Olur Yazısı,

* Proje Müellifleri Raporu, 

* Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

* Cephe fotoğrafları – (13/18 cm),

* Emlak/Çevre Temizlik Vergisi Yoktur Yazısı,

* SSK'dan alınan Borcu Yoktur Belgesi.


Belgenin alınmak istendiği yapı eğer asansörlü olarak inşa edildiyse, birkaç belge daha isteniyor. Onlar da şu şekilde sıralanıyor..


* Asansör firmasından; TSE Belgeleri,

* Garanti Belgesi,

* Mühendislerin SMM Belgeleri,

* Muayene Raporu – 4 adet

* Muayene fişi,

* Uygulama projeleri,

* Sığınak Raporu,

* Yangın Tesisat Raporu.


İskan alma...