23 / 04 / 2024

2015 müelliflik işlemleri ücretleri

2015 müelliflik işlemleri ücretleri

Mimarlık ve mühendislik tasarım hizmetlerini, ana uğraş konusu olarak seçmiş olan ve yapıların proje, hesap ve çizimleri hazırlayan gerçek veya tüzel kişiliklere müellif deniyor. Peki, müelliflik işlemleri ücretleri 2015 ne kadar?

Dikey Geçiş Sınavı başvuru işlemleri başladı mı? DGS 2023 başvuru ücreti ne kadar?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tarihi belli oldu. Sınava girecek adaylar, Dikey Geçiş Sınavı başvuru işlemleri başladı mı? DGS 2023 başvuru ücreti ne kadar? diye sorguluyor. İşte detaylar...

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda alım satım işlemlerinin nasıl olduğu araştırılan konular arasındadır. Peki Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Tapu denilince gayrimenkul ve arsa işlemleri gelmektedir. Özellikle Tapu alım satım işlemleri nasıl yapılır? sıklıkla sorulmaktadır. İşte merak edilen ayrıntılar!

Konut alım satımlarında yeni dönem! Tapu işlemleri noterde de yapılabilecek!

Konut alım satımlarında yeni dönem başlıyor. Bu kapsamda artık alım ve satım işlemleri noterlerde de yapılacak.

Avcılar sahildeki Hayrola Lunapark için tahliye ve yıkım işlemleri başlatıldı!

İBB'nin yetkisindeki alanda, Avcılar sahilde konumlanan Hayrola Lunapark’ın dört senedir işgal edilerek işletildiği belirlendi. Lunapark için tahliye ve yıkım işlemleri başlatıldı.

Gümüşhane- Bayburt Havalimanı'nda dolgu işlemleri tamamlandı!

Gümüşhane'nin Köse ilçesi Salyazı köyünde inşaatı devam eden Gümüşhane- Bayburt Havalimanı'nda dolgu işlemleri bitti. Projenin saha sorumlusu, mühendis Basri Kayhan, projeye yönelik açıklamalarda bulundu. 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün satış ve kiralama işlemleri mecliste!

Milli Emlak Genel Müdürlüğünce 1 Ocak 2020'den bu yana yapılan satış, kiralama işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Avcılar Belediye binası için yıkım işlemleri başladı!

51 sene önce inşa edilen Avcılar binası için yıkım işlemleri başladı. Yapılan çalışmalarda binada çok sayıda demir olduğu ve beton kalitesinin çok düşük olduğu belirtildi.

Sakarya'da kentsel dönüşüm işlemleri bakanlık onayıyla başlayacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada, "Sakarya'da bakanlık onayıyla kentsel dönüşüm işlemleri başlayacak" dedi.

Manisa PTT Başmüdürlüğü'nün bina kiralama işlemleri TBMM'de!

Manisa PTT Başmüdürlüğü tarafından yapılan bina kiralama işlemleri meclis gündeminde konu oldu. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kentsel dönüşüm tapu harcı iade işlemleri 2018!

Kentsel dönüşümde alınan gayrimenkuller için ödenen tapu devir harçları geri alınabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl alınır? İşte kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi işlemleri..

Ev alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Ev satın almaya karar veren kimseler bu işlemi tapu dairesinden gerçekleştiriyor. Peki, ev alım satım işlemleri nasıl yapılır?

Kuyaş Büyükartı İnşaat Ve Yatırım Anonim Şirketi kurulum işlemleri tamamlandı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kuyaş Büyükartı İnşaat Ve Yatırım Anonim Şirketi kurulum işlemleri tamamlandı.

2015 müelliflik işlemleri ücretleri Haberi

2015 müelliflik işlemleri ücretleri

Müelliflik işlemleri ücretleri 2015!

Mimarlık ve mühendislik tasarım hizmetlerini, ana uğraş konusu olarak seçmiş olan ve yapıların proje, hesap ve çizimleri hazırlayan gerçek veya tüzel kişiliklere müellif deniyor.


Müelliflerin bazı işlemleri için belediyede belli harç ödemeleri yapmaları gerekiyor. Örneğin, müellif kaydı için ve kayıt yenileme için şehir plancısı, mimar ve mühendislerin bu işlemler için ücret ödemeleri gerekiyor.


Müelliflik İşlemleri İle İlgili Ücretler, İmar Müdürlükleri tarafından hazırlanan ücret tarifesinde yer alıyor.


2015 yılında uygulanacak İmar Müdürlüğü Ücret Tarifesi kapsamında müelliflik işlemleri ücretleri şu şekilde;


Müelliflik İşlemleri İle İlgili Ücretler

-Müellif Kaydı Ücreti- İlk Kayıt (Şehir Plancısı, Mimar, Mühendis kişi 320 TL


-Müellif Kayıt Yenileme (Şehir Plancısı, Mimar, Mühendis) kişi 85 TL


-Proje Tescil Ücreti Her Müellif İçin kişi 100 TL


-Fenni Mesuliyet (TUS) Ücreti Her müellif için kişi 240...