26 / 04 / 2024

2016 Elektrik sayaçları tamir ücretleri

2016 Elektrik sayaçları tamir ücretleri

Su, elektrik ve gaz sayaçları tamir ve ayar ücretleri tebliği; sayaçların tamir, bakım ve ayar ücretlerini kapsıyor. Peki, 2016 yılı tarifesine göre elektrik sayaçları tamir ücretleri 2016 ne kadar oldu?

Eski doğalgaz sayaçları 2025 sonuna kadar değiştirilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 1 Ocak 2014-31 Aralık 2019 döneminde piyasaya arz edilmiş doğal gaz sayaçlarının 2025 yılının sonuna kadar sökülerek, yerine geçerli muayenesi olan sayaç takılacak.

Dikkat! Doğalgaz ve elektrik borçları siliniyor, bu illerde yaşayanlar başvuruyu kaçırmayın.

Elektrik ve doğalgaz fatura borçları, afetzedelerin bulunduğu illerde kamu kurumları tarafından feragat edilecek. İşte, borcu silinecek illerle ilgili bilgiler...

Bedelsiz doğal gaz kullanımına ilişkin detaylar açıklandı! 

Faturalı sayaçların bulunduğu abone grubunda, 24 Nisan 2023 - 31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk sayaç okuma işlemi sonucunda tahakkuk edecek geçmiş dönem tüketim faturasının tamamı sıfırlanıyor.

O ay kimse doğalgaz faturası ödemeyecek! Ödenecek toplam tutar sıfır! İşte doğalgazın ücretsiz olacağı tam tarih!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doğalgazın bir ay boyunca ücretsiz olacağını açıkladı. Gelen açıklamalar sonrasında vatandaşlar ''Doğalgaz hangi ay ücretsiz? Kartlı sayaçlar da ücretsiz olacak mı?'' sorularının yanıtını merak edip araştırıyor...

Son dakika! Doğal gaz ve elektrik borçları silindi! Az önce Resmi Gazete’de yayımlandı!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle evleri ağır ve orta hasar alan depremzedelerin elektrik ve doğal gaz borçları silindi. 6 Şubat tarihine kadar elektrik ve doğal gaz dava ve icra takipleri de kaldırıldı.

Otomobil devi binlerce çalışanını işten çıkaracak

Otomobil sektöründe elektrik araçların üretim ve satışta ağırlık kazanmasıyla büyük bir dönüşüm yaşanıyor. Ancak yaşanan bu dönüşüm büyük bir işsizlik sorununu da beraberinde getiriyor.

Çiftçilere müjde geldi! 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi!

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, Ziraat Bankası ile imzalanan yeni protokol ile çiftçilere elektrik borçları için 60 ay vadeli ve 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi verileceğini açıkladı. İşte detaylar…

Çiftçilere yeni elektrik desteği duyuruldu! Çiftçilerin elektrik borçları silinecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. Merakla beklenen toplantının ardından Erdoğan, çiftçilere verilecek olan elektrik desteğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, çiftçilere elektrik desteği verilecek mi? ? Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?

Su, Elektrik ve Gaz Sayaçları Tamir ve Ayar Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğ!

Su, Elektrik ve Gaz Sayaçları Tamir ve Ayar Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31344 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sitelerde ortak alan giderlerini kimler öder?

Posta yazarı Tamer Heper '40 daire ve 2 dükkandan oluşan bir siteyiz. Sorunumuz dükkanlar. Yıllardır aidat, bakım onarım ne de kıdem tazminatı vermeye yanaşıyorlar. Girişi apartmandan bağımsız. Su, doğalgaz ve elektrik sayaçları apartman içinde. Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?' sorusunu yanıtladı

Elazığ'da depremde hasar gören binadan hırsızlık yapan 5 kişi gözaltına alındı!

Elazığ'da meydana gelen deprem sonucunda ağır zarar gören bir binanın kapı ve pencereleri ile doğal gaz sayaçlarını söken 5 kişi yakalandı.

Vakıf kiracılarına borçlarını ödemeleri için 3 ay süre tanınması teklifi TBMM'ye sunuldu!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, teklifin, gazilere ikinci maaş bağlanmasını, doğal afetlerde doğal gaz ve elektrik borçlarının ertelenmesini, Vakıflar Genel Müdürlüğü taşınmazlarında kira borcu olanlara 3 ay süre tanınmasını

Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüm protesto edildi!

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm mağdurları, yaşadıkları evlerin yıkımıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verilmesine rağmen binalardaki su, doğalgaz ve elektrik sayaçlarını sökülmesine isyan etti.

2016 Elektrik sayaçları tamir ücretleri Haberi

2016 Elektrik sayaçları tamir ücretleri

Elektrik sayaçları tamir ücretleri 2016!

Su, elektrik ve gaz sayaçları tamir ve ayar ücretleri tebliği; sayaçların tamir, bakım ve ayar ücretlerini kapsıyor. Muayenesi sonucunda reddedilen sayaçlar için hiçbir ücret talep edilmiyor. 


Tebliğ gereğince tarifede belirtilen ücretlerin üstünde ücret talep eden veya alanlar hakkında Ölçüler ve Ayar Kanununun 15 inci maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi hükmü uyarınca işlem yapılıyor.


Peki, elektrik sayaçları tamir ücretleri 2016 ne kadar?


Elektrik sayaçları tamir ücretleri 2016


Sayaçların iç ve dış temizliği ile yağlanmalarını gerektiren ancak parça değiştirilmesini gerektirmeyen tamirler için;

- Tek fazlı sayaçlar: 8,8 TL

- Üç fazlı sayaçlar: 10,3 TL

- Reaktif enerji sayaçları: 12,4 TL


Parça değiştirilmesini gerektiren hallerde parça bedeline ilaveten parçanın değiştirilmes için işçilik ücreti olarak; 3,9 TL


Boyamayı gerektiren hallerde beher sayaç için sayacın durumuna göre; 2,3 TL...