19 / 04 / 2024

2016 kira artışı ihtarname örneği

2016 kira artışı ihtarname örneği

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşme süresinin senelik olarak uzaması halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Yapılan zam, kiracıya bir ihtarname ile bildirilebiliyor. İşte kira artışı ihtarname örneği 2016..

Kira artış oranları Aralık 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracılara yapılacak zam oranı TÜİK tarafından açıklanan ÜFE oranlarından yüksek olamıyor. İşte bugün açıklanan kira artış oranları Aralık 2016..

Konut kira artış oranı hesabı Kasım 2016!

Ev veya işyeri kiralamalarında bu ay sözleşmesi uzayan kimselere, yapılacak artış oranı belli oldu. Kira enflasyon oranları dün TÜİK tarafından açıklandı. İşte konut kira artış oranı hesabı Kasım 2016..

İşyeri kira artış oranı hesabı Ekim 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi sözleşmenin yenilenmesi durumunda kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. İşte işyeri kira artış oranı hesabı Ekim 2016..

Ev kira artış oranı hesabı Ekim 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ile kiracının imzaladıkları sözleşmelerin yenilenmesi halinde kiraya zam yapılıyor. İşte ev kira artış oranı hesabı Ekim 2016 örneği..

Kira artış oranları Ekim 2016!

Ev kira sözleşmesi Ekim ayında yenilenenlerin kiralarına ne kadar artış yapılacağı belli oldu. Kira artışı TÜİK tarafından açıklanan ÜFE (Üretici Fiyat Endeksi) ile yapılıyor.

Dükkan kira artış oranı Eylül 2016!

Taşınmaz mal kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedeline senelik zam yapılıyor. İşte dükkan kira artış oranı Eylül 2016..

Mesken kira artış hesabı Eylül 2016!

Kira sözleşmelerinin yenilendiği her sene mal sahibi kiracısına zam yapma hakkına sahip oluyor. Kira artış hesaplamasında kullanılan enflasyon oranları her ay TÜİK tarafından açıklanıyor.

İşyeri kira artış oranı hesabı Eylül 2016!

Dükkan ve mağaza nitelikteki işyeri kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi durumunda, mal sahibi kiracıya belli oranlarda zam yapıyor. İşte işyeri kira artış oranı hesabı Eylül 2016..

Konut kira artış oranı hesabı Eylül 2016!

Konut kira artış hesaplamalarında kullanılacak oranlar bugün belli oldu. TÜİK tarafından yayımlanan enflasyon oranları ile konut kiracısına yüzde 4,51 oranında zam yapılabilecek..

Kira artış oranları Eylül 2016!

Kira sözleşmesi Eylül ayında yenilenen kimselerin zam oranları da bugün TÜİK tarafından açıklandı. İşte kira artış oranları Eylül 2016..

Kira artış oranları Ağustos 2016!

2015 Ağustos imzalanan kira sözleşmeleri bu sene feshedilmemesi halinde yenilenmiş oluyor. Yenilenen kira sözleşmelerinde kira bedeline de zam yapılıyor. İşte kira artış oranları Ağustos 2016...

Kira artış oranları Temmuz 2016!

Kira sözleşmesi Temmuz ayında yenilenen kiracılara bu ay zam yapılacak. Kiracıya yapılacak zam oranı TÜİK tarafından açıklandı. İşte kira artış oranları Temmuz 2016..

İşyeri kira artış oranı hesabı Haziran 2016!

İşyeri kira sözleşmesi bu Haziran'da yenilenen kimselere mal sahibi zam yapıyor. Peki, işyeri kira artış oranı hesabı Haziran 2016 nasıl yapılır? İşyeri kira artış oranı nedir?

2016 kira artışı ihtarname örneği Haberi

2016 kira artışı ihtarname örneği

Kira artışı ihtarname örneği 2016!

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşme süresinin senelik olarak uzaması halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Mal sahibi kiracısına ancak kanunda belirtilen oranlarda zam yapabiliyor.


Aksi halde, kiracıya yapılacak zam geçerli olmuyor. Kiracıya dönemin ÜFE oranlarında zam yapılabiliyor. ÜFE oranlarından 12 aylık ortalamalar baz alınarak kira zammı hesaplanıyor.


Yapılan bu zam, kiracıya gönderilecek bir ihtarname ile bildirilebiliyor. İşte kira artışı ihtarname örneği 2016;


Kira artışı ihtarname örneği 2016


İHTARNAME İHTAR EDEN : 

VEKİLİ : 

MUHATAP : 


KONU : Yeni kira dönemi başlangıcından itibaren aylık kira bedelinin net ………-TL olarak ödenmesi ihtarıdır. 


AÇIKLAMALAR : 


1- Mülkiyeti müvekkilime ait olan …….. Mah. …….. Sok. …….. Apt. …. D:…. …………….. adresindeki apartman dairesinde ../../…. başlangıç tarihli kira sözleşmesi ile aylık …………..-TL bedelle kiracı olarak oturmaktasınız. 


2- Yeni kira dönemi...