29 / 03 / 2024

2016 konut stoğu

2016 konut stoğu

Temmuz ayının kayıpları ağustosta kapandı. Türkiye genelinde konut satışları Ağustos’ta bir önceki aya göre yüzde 41, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2 artarak 114 bin 751 oldu.

İnşaat sektörü ekonomiye istihdam sağlıyor!

NG Kütahya Seramik Başkanı Güral, inşaatın 200’e yakın sanayiyi desteklediğini belirterek, yaşanan canlılığın istihdam sağladığını söyledi.

Depremin ardından konut fiyatları uçmuştu! O kentte rüzgar tersine döndü!

6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye genelinde konut fiyatları arttı. Bu noktada Konya'da artan konut fiyatları, sene sonuna doğru yılında gerilemeye başladı. Bu durum, konut yatırımının geri dönüş süresini de uzattı.

Milli Emlak’tan Aydın İncirliova’da yüzde 20 indirimli satılık konut!

Aydın ili, İncirliova ilçesinde Milli Emlak Şefliği’nden yüzde 20 indirimli konut satışı yapılacağı öğrenildi. Konutun bahçeli kargir konut olduğu belirtildi.

GYODER Başkanı Kalyoncu, kiraları düşürecek yeni konut modelini duyurdu!

Gayrimenkul sektörünün tüm paydaşlarını buluşturan 18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi, bu yıl “Şehrini Vicdanla Tamamla” mottosuyla 25-26 Ekim tarihlerinde İstanbul düzenlendi. Zirvede konuşan GYODER Başkanı Kalyoncu, İstanbul’da konut stoğunun yüzde 10’unu hedeflediklerini söyledi.

Bakanlık açıkladı, 80 bin konut günübirlik kiralanıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın komisyona sunduğu etki analizine göre, ülke genelinde yapılan çapraz sorgulama sonucunda seksen bin civarında günübirlik kiralanan konut olduğu ortaya çıktı.

Kiralık konut arayanlara son dakika uyarısı: Sakın bu tuzağa düşmeyin! Dolandırıcıların kapora oyunu! 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin talep patlamasına neden olduğu Mersin'de satılık ve kiralık daire stoğu resmen tükendi. Yeni dolandırıcılık uyarıları gündeme geldi. İşte detaylar...

Konut fiyatları uçuşa geçti: Konut Fiyat Endeksi yüzde 94,7 arttı!

Merkez Bankası (TCMB) 2023 Temmuz ayına dair Konut Fiyat Endeksi (KFE) verilerini açıkladı. Bu kapsamda konut fiyatları 2023 Temmuz ayında yıllık bazda yüzde 94,7 arttı. İşte detaylar...

Antalya'da konut yüzde 551 arttı! Ruslar ve Ukraynalılar'ın yeni durağı Mersin oldu!

Yabancıların ülkemizde en çok konut satın aldıkları bölgelerin başında gelen Antalya'da konut fiyatları uçtu. Yüzde 551 artan fiyatlar karşısında Ruslar ve Ukraynalılar, Mersin'e yönelmeye başladı. İşte detaylar...

TÜİK emlak piyasası verilerini paylaştı! Konut fiyatları uçunca kimse ev sahibi olamıyor!

Türkiye genelinde konut satışlarının azalması, TÜGEM Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Koçak tarafından vurgulandı. Koçak, son 1,5-2 yıl içinde konut fiyatlarında önemli bir artış olduğunu belirtti.

Konut, ultra zenginlerin en gözde yatırımı oldu!

Londra merkezli gayrimenkul danışmanlık firması Knight Frank, 2023 yılı “Servet Raporu” sonuçlarını açıkladı ve zenginlerin toplam servetinin üçte birinin emlak/konut olduğu gündeme geldi. 

Konut fiyatları uçtu! Liste başı İstanbul

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı Aralık 2022 Konut Fiyat Endeksi verilerine göre; İstanbul'da ortalama konut fiyatları m2 başına 1493 dolara yükselerek tarihi zirve yaptı. İstanbul'da önceki m2 başına görülen en yüksek rakam Eylül 2016'da 1470 dolar olarak kayıtlara girmişti.

Türkiye'deki 5 milyon konut için güçlendirme çağrısı! Riskli binaların 600 bini İstanbul'da!

DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, ülke genelindeki riskli konut stoğuna değinerek açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörünün elinde 2 milyon konut stoğu var! Cazip krediler piyasayı canlandıracak mı?

Konut edinimi ve üretimi konusunda hükümetin yürüttüğü projeler, cazip kredi koşulları ve KGF kredi paketi fiyatları piyasayı canlandıracak mı? Fiyatlar tırmanacak mı?

Tüketici kredilerinin kredilerinin 327 milyar 209 milyon 668 bin lirası konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan haftalık para ve banka istatistiklerine göre, mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 327 milyar 209 milyon 668 bin lirasının konut olduğu belirtildi.

2016 konut stoğu Haberi

2016 konut stoğu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı Ağustos ayı Konut Satış İstatistikleri'ni açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde konut satışları 2016 Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 41, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2 oranında artarak 114 bin 751 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 17 bin 503 konut satışı ile en yüksek paya sahip olurken, İstanbul'u 12 bin 300 konut satışı ile Ankara, 6 bin 419 konut satışı ile İzmir izledi.


VADELER UZADI

Kampanyaların artması ve bankaların faizleri aşağıya çekmesinin olumlu etkileri de izlendi. Nakit ve şirket bünyesinde kredilendirme yöntemiyle satılan konutlar Türkiye genelinde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 oranında artarak 78 bin 293 oldu. İpotekli konut satışları da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,2 artarak 36...