28 / 03 / 2024

2017 yatırımları

2017 yatırımları

2017'de büyümede dünyanın zirvesine ulaşan Türkiye, yerli otodan savunma sanayisine, milli enerjiden mega projelere kadar 2023 vizyonundan taviz vermeden yoluna devam etti.

2017'de 2.1 milyar dolarlık yatırım planı!

Ekonomi Bakanlığı tarafından Mayıs 2017'ye ilişkin "Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni'' yayınlandı. Verilere göre, 2017'de yatırım teşvik belgesi düzenlenen 133 proje kapsamında yatırım tutarı 2,1 milyar dolara ulaştı.

Nisan'da 664 yatırım teşvik belgesi düzenlendi!

Ekonomideki iyileşmeler yatırımcının güvenini artırdı. Yatırımlarda artış görüldü. Nisan ayında 12 milyar 243 milyon liralık yatırım için 664 yatırım teşvik belgesi alındı.

Arazilerin önüne koyulan tabela projeciliğini kaldırdık!

Başbakan Binali Yıldırım, Gümüşhane ve Bayburt'ta düzenlenen mitinglerde konuştu. Yıldırım, ''Proje yapmak isteyenler arazinin önüne koydukları tabelayı kaldırdık. Yerine büyük projeleri getirdik'' dedi.

Şirketler yatırıma odaklandı!

Ekonomide şirketlerin gündeminde verimlilik artışı, inovasyon ve teknoloji yatırımları var. Firmalar inşaat ve AVM pazarında ilerliyor.

2017'de dev projelerde gaza basılıyor!

Geride bıraktığımız 2016 yılında yatırımlara hız kesmeden devam eden Türkiye, 2017’ye de aynı hedeflerle girdi. İşte 2017 yatırım projeleri!

2017 yatırım yılı olacak!

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Bütçemizin en belirgin özelliği kamu yatırımlarındaki artıştır. 2017 yılı bütçemiz bu anlamda bir yatırım bütçesidir. 2017 yılı inşallah bir yatırım yılı olacaktır." dedi.

Kamu ve özel sektör yatırımları 2017'de artacak!

2016 yılında 440.7 milyar lira seviyesinde gerçekleşen yatırımlar gelecek yıl 497.1 milyar TL`ye yükselecek. Yatırımların 374.8 milyar liralık bölümü ise özel kesim tarafından yapılacak. Öte yandan yatırımların tamamlanma süresi de kısalıyor.

2017 yeni yatırım projeleriyle geliyor!

Hükümet, eğitim, sağlık, içme suyu bilim teknoloji, ulaştırma ve sulama yatırımları ile GAP, DAP, KOP ve DOKAP eylem planları kapsamındaki yatırımlara öncelik verecek. 2017'de kamunun sabit sermaye yatırımları 122.3 milyar TL'ye ulaşacak...

Vesta Global, yurt dışında gayrimenkul yatırımları için danışmalık veriyor!

Teuta Narazan ve Armağan Akyüz tarafından 2017'de kurulan Vesta Global, yurt dışı yatırımlar ve oturma izni konularında danışmanlık hizmeti sağlıyor. Vesta Global, yaklaşık 10 ülke için hizmet veren tek danışmanlık şirketi olma özelliğine sahip.

Kayseri'de 2017 yatırım yılı oldu!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Gönüllü Kültür Kuruluşlarının temsilcileriyle yapılan toplantıda 2017’de hayata geçirilen yatırımları anlattı.

İnşaat sektörü kentsel dönüşüm ve kamu yatırımları ile büyüyecek!

2017 yılını değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, gelecek dönemde inşaat sektörünün kentsel dönüşüm ve kamu yatırımları ile büyüyeceğini söyledi..

Türkiye yatırımları 2017'de 950 milyar liraya yaklaştı!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Ankara Sanayi Odasının (ASO) Kasım ayı meclis toplantısına katıldı. Elvan, toplantıda Türkiye'nin yatırımlarını değerlendirdi.

Reklam yatırımları inşaat ile büyüyor!

2017'nin ilk yarısında reklam yatırımlarının sırasıyla inşaat, finans ve perakende sektörlerinin itici gücüyle büyüdüğü görülüyor.

Accuracy Gayrimenkul Yatırımları Pazarlama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Accuracy Gayrimenkul Yatırımları Pazarlama Ticaret Limited Şirketi M. Abdalla M. Mohamed tarafından 100 bin TL sermaye ile 5 Ekim 2017'de kuruldu.

İnşaat yatırımları hız kesmiyor!

Türkiye istatistik Kurumu (TÜlK) 2017’nin ikinci çeyrek dönemine ilişkin milli gelir verilerine göre ikinci çeyrekteki büyümenin büyük ölçüde inşaat yatırımlarından kaynaklandığı görülüyor.

Mersin Tarsus Meclisi'nde yatırımlar konuşuldu!

Mersin Tarsus Belediyesi 2017 yılı Eylül ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Belediye Başkanı Şevket Can başkanlığında gerçekleşen toplantıda yatırımlar konuşuldu.

Babacan Holding yatırımlarına hız kesmeden devam edecek!

Babacan Holding, faaliyet gösterdiği enerji, lojistik ve turizm alanlarında da yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2017 yılında 1.8 milyar liralık yatırım hedeflediğini açıklayan Babacan Holding; yılın ilk yarısında hedeflerinin yüzde 50’lik kısmını hayata geçirdi.

Dolunay Yurt Yatırımları Yayıncılık Ve Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Dolunay Yurt Yatırımları Yayıncılık Ve Turizm Anonim Şirketi Ergün Ür tarafından 50 bin TL sermaye ile 19 Temmuz 2017 tarihinde kuruldu.

TOKİ yatırımları artarak devam edecek!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, projeleri ve yeni yatırımları anlattı. Turan, ''Sosyal donatı yatırımlarımız 2017’de artarak devam edecek'' diye konuştu.

Kocaeli Dilovası Nisan ayı toplantısında yatırımlar konuşuldu!

Kocaeli Dilovası Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, 2017 yılı yatırımlar ve projeler konuşuldu.

2017'de katma değer katacak yatırımlar hedefleniyor!

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Türkiye Varlık Fonu’nun kurulmasının avantajlarını anlattı. Ermut, ''Biz her yatırımcıyı değil katma değer katacak yatırımları çekmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

2017 yatırımları Haberi

2017 yatırımları

Türkiye ekonomisi, tüm operasyonlara rağmen sergilediği büyüme performansı ile 2017 yılına damga vurdu. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, yılın 3. çeyreğindeki yüzde 11.1 büyüme ile dünyada ilk sırada yer aldı. Yerli otomobilde süreç başlarken, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün de temeli atıldı. Türk Akımı projesi onaylandı. Akkuyu NGS'nin yüzde 49'luk hissesi CKK'ya devredildi. YEKA ihalesinde dünya rekoru kırıldı.

İşte 2017'den bazı satır başları...

26 OCAK
1915 Çanakkale Köprüsü ihalesinde en iyi teklifi 10.3 milyar TL proje bedeli ile Daelim- Limak - SK- Yapı Merkezi OGG verdi.

29 OCAK
"Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 Sayılı Kanun Genel Tebliği" yürürlüğe girdi.

1 ŞUBAT 
Rus Federasyon Konseyi TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı Projesi anlaşmasını onayladı.

3 ŞUBAT: 
Beyaz eşaDA ÖTV 30 Nisan'a kadar sıfıra çekildi.

7 ŞUBAT 
Cumhurbaşkanı Erdoğan,...