18 / 04 / 2024

2017 Yıkım ruhsatı dilekçesi

2017 Yıkım ruhsatı dilekçesi

Bir arsa üzerindeki mevcut yapıların yıkımı için ruhsat alınması gerekiyor. Bu ruhsat bir dilekçe ile alınıyor. İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2017..

Yıkım ruhsatı nedir? 

Risk taşıyan binaların yıkılması için belediyelerden alınan resmi yıkım izni yıkım ruhsatı olarak adlandırılır. Bu izin tehlikeli veya sağlık açısından riskli olduğu tespit edilen binaların güvenli bir şekilde yıkılabilmesi için gereklidir. Bu izin bazı yapılar için zorunludur.

Cebeci İnönü Stadı'nın yıkımı başladı! Millet Bahçesi yapılacak!

Yerine millet bahçesi inşa edilecek olan Cebeci İnönü Stadı'nın yıkım çalışmaları için Çankaya Belediyesi tarafından yıkım ruhsatı verildi

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2021!

Bir arsa üzerinde bulunan mevcut yapıların yıkılması için ruhsat alınması gerekiyor. Peki yıkım ruhsatı dilekçesi örneği nasıl hazırlanıyor? İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2021... 

Adıyaman Halk Kütüphanesi'nin yıkımı tamam!

Adıyaman'da Kasım 2017 yılında taşınan eski kütüphanenin yerine yenisinin inşa edileceği ve yapının 3 yılda tamamlandığı planlanmıştı ancak yapının yıkım aşaması ancak 3 yıl sonra tamamlanabildi.

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2020!

Bir arsa üzerinde yer alan mevcut yapıların yıkılması için ruhsat alınıyor. Ruhsat için dilekçe hazırlanması gerekiyor. İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2020...

Seferihisar’daki kaçak bina için yıkım ihalesi!

İzmir Seferihisar Bengiler Mahallesi 6274 sokak numara 17'de işletme ruhsatı verilen kaçak bina yıkım kararı verildi. 2 yıl gecikmeli olarak bina için yıkım ihalesi yapılacak...

İmar barışının yıkım kararına etkisi!

İmar barışı kapsamında verilen Yapı Kayıt Belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için düzenleniyor. Peki, imar barışının yıkım kararına etkisi nedir?

Yıldırım'da kaçak yapı yıkımı devam ediyor!

Yıldırım Belediyesi’nin yıkımını gerçekleştirdiği kaçak yapı sayısı 2017’de 51’e ulaşırken Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kaçak yapılaşmayla mücadeleye kararlıkla devam edeceklerini açıkladı.

Ankara Havagazı Fabrikası'nın yıkımında son durum!

25 Şubat 2017'de yıkımına başlanılan Ankara Havagazı Fabrikası'nın yıkımı durdu. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Havagazı Fabrikası'nın yıkımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Üsküdar'da bina yıkım ihalesi 20 Haziran'da!

Üsküdar Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kapsamında ilçede bina yıkım işi ihalesi yapılacak. İhale 20 Haziran 2017 tarihinde saat 14:00'da gerçekleştirilecek.

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2017!

Bir arsa üzerindeki mevcut yapıların yıkımı için ruhsat alınması gerekiyor. Bu ruhsat bir dilekçe ile alınıyor. İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2017..

Atakule'nin yıkım ruhsatını yargı iptal etti!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na (GYO) açtığı dava devam ederken, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin de müdahil olduğu davada yeni bir gelişme yaşandı. Mahkeme şirketin valilikten aldığı yıkım ruhsatını iptal etti

Maltepe’de yıkım ruhsatı için asbest şartı!

Maltepe Belediyesi binalara yıkım öncesi asbest ve zararlı atıklardan temizleme şartı getirdi. Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Canan Aslan, halkın sağlığını her şeyden üstün tuttuklarını belirtti.

2017 Yıkım ruhsatı dilekçesi Haberi

2017 Yıkım ruhsatı dilekçesi

Mevcut yapıların yıkımı için nasıl ki yapımı için izin alınıyorsa, yine ruhsat alınması gerekiyor. Yıkım ruhsatı için bazı belgelerin teslim edilmesi ve bir dilekçe yazılması gerekiyor.


Peki, yıkım ruhsatı için dilekçe nasıl yazılır? Yıkım ruhsatı için gerekli belgeler nelerdir? Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2017 şu şekilde sıralanıyor:


Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2017


……………………… Belediye Başkanlığı’na



……………………… İlçesi, ………………………… Mahallesi, ……… Pafta, ……………………… Ada, ……………………… Parsel sayılı taşınmaz üzerindeki binamın yıkım  ruhsatının düzenlenmesi hususunu bilgilerinize arz ederim. 


Adres : ………………………

İsim 

İmza


EK : 1- TEDAŞ’dan alınacak elektrik kesim yazısı.

        2- İSKİ’den alınacak su kesim yazısı.

        3- İGDAŞ’dan alınacak doğalgaz kesim yazısı.

        4- Mahalle Muhtarlığından alınacak boş belgesi.

        5- Tapu Sicil Müdürlüğü yazısı.

       ...