19 / 04 / 2024

Seferihisar’daki kaçak bina için yıkım ihalesi!

Seferihisar’daki kaçak bina için yıkım ihalesi!

İzmir Seferihisar Bengiler Mahallesi 6274 sokak numara 17'de işletme ruhsatı verilen kaçak bina yıkım kararı verildi. 2 yıl gecikmeli olarak bina için yıkım ihalesi yapılacak...



İzmir Seferihisar İlçesi Bengiler Mahallesi 6274 sokak numara 17'deki Latif Ünal'a ait iki katlı dubleks ev 29 Ocak 2018'de İsmail Fikret Benoit Yılmaz'a satıldı. Dubleks olan konut satın alındıktan sonra tadilat ruhsatı alınarak içinde yenileme çalışmaları yapıldı. Daha sonra imar mevzuatına uymayan bir şekilde projesi tamamen değiştirilerek bir kat kaçak çıkılarak 3 katlı hale getirildi. Ayrıca plajın üzerine de bir platform yapıldı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, evin hemen bitişiğindeki binanın sahibi 61 yaşındaki emekli Muzaffer Ulusoy, avukatı Ahmet Üner aracılığıyla  İzmir  Cumhuriyet Başsavcılığı'na ev hakkında suç duyurusunda bulundu. Ulusoy binayı ayrıca Seferihisar Kaymakamlığı'na ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'ne de şikayet etti.

BELGE İPTAL EDİLDİ

Ulusoy'un başvurusu üzerine İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri kaçak bina için inceleme süreci başlattı. Gerçekleştirilen inceleme sonrası binanın kaçak olan üçüncü katının 31 Aralık 2017'den sonra yapıldığına ulaşıldı. Bu durumun anlaşılması üzerine yetkililer İsmail Fikret Benoit Yılmaz'a ait kaçak binanın 'Yapı kayıt belgesi'ni iptal etti. 

HAPİS CEZASI VAR

Yılmaz'ın imar barışı kapsamında yatırdığı 30 bin lira para ise hazineye kaldı. Ayrıca İzmir Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü tarafından Seferihisar Belediyesi'ne gönderilen yazıda Yılmaz'a ait binanın imara aykırı kısımlarının yıkım işlemlerinin ivedilikle sağlanması gerektiği bildirildi. Bina sahibi Yılmaz hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Belediye, kaçak yapı için 10 Aralık'ta yıkım için ihaleye gerçekleştirecek. 10 gün içinde yer teslimi yapılarak, 20 gün içerisinde ise evin yıkım gerçekleştirilecek. 

SOYER ŞAŞIRTMIŞTI

Konu ile ilgili daha önce Egeli Sabah'a konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bir yere işletme ruhsatı verilmesi ayrı bir şey, imar olmaması ayrı bir şey. İmara aykırılık olabilir. Burası ile ilgili yıkım kararı alındı. Biz de durumu savcılığa bildirdik" şeklinde ifadelerde bulunmuştu.
 


Geri Dön