19 / 04 / 2024

2018 veraset ve intikal vergisi oranları

2018 veraset ve intikal vergisi oranları

2018 veraset ve intikal vergisi oranları belli oldu. Veraset ve intikal vergisi 2018 oranları bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Veraset ve intikal vergisi taksitleri 2018!

Kendisine miras kalan tüm mirasçılar ödenen veraset ve intikal vergisinin ikinci taksiti Kasım ayı içerisinde yapılıyor...

Veraset ve intikal vergisi son ödeme günü 2018!

1 Mayıs itibari ile başlayan veraset ve intikal vergisi ödemeleri bugün sona eriyor. Miras kalanların mükellef olduğu veraset ve intikal vergisinde ikinci taksit ödemesi ise Kasım ayında yapılacak..

2018 yılı veraset ve intikal vergisi 1. taksiti başlıyor!

Bir kişinin ölümü halinde, sahibi bulunduğu menkul ve gayrimenkul mallarla bütün hak ve alacaklarının mirasçılarına intikali halinde tahsil edilen veraset ve intikal vergisinde 2018 yılı 1. taksit dönemi bugün başlıyor..

Veraset vergisinde 2018 istisnaları ve oranları!

Bir kişinin vefatından sonra geriye menkul veya gayrimenkullerinin mirasçıları tarafından kabul edilmesi üzerine devlete ödenmesi gereken vergiye veraset ve intikal vergisi deniyor. İşte, Veraset Ve İntikal vergisi 2018 oranları..

2018 veraset ve intikal vergisi oranları açıklandı!

2018 veraset ve intikal vergisi oranları belli oldu. Veraset ve intikal vergisi 2018 oranları bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 2 hafta!

Miras vergisi olarak da bilinen veraset ve intikal vergisi menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız bir surette intikal etmesi halinde ödeniyor.Veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 2 hafta bulunuyor..

2015 veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 20 gün!

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti ödemeleri de 1 Kasım itibariyle başladı. Vergi ödemeleri ay sonunda sona erecek. Buna göre, 2015 veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son 20 gün bulunuyor..

Veraset ve intikal vergisi dilekçesi 2015!

Veraset ve intikal vergisi, Türkiye’de bulunan malların; ölüm, bağış ya da herhangi bir şekilde karşılıksız olarak bir kişinin mülkiyetinden diğer bir kişinin mülkiyetine geçmesi sonucu ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi dilekçesi..

Veraset ve intikal vergisi 2. taksiti 2015!

Veraset ve intikal vergisi menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız bir surette intikal etmesi halinde ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi 2. taksiti 2015 ne zaman ödenir?

Veraset ve intikal vergisinin tarhı!

Veraset ve İntikal Vergisinin matrahı, intikal eden malların Vergi Usul Kanununa göre bulunan değerleri oluyor. Peki, veraset ve intikal vergisinin tarhı nedir, Veraset ve intikal vergisinin tarhı nasıl belirlenir?

Veraset ve intikal vergisi gecikme cezası ne kadar?

Veraset ve intikal vergisi, 7338 sayılı kanun gereğince vergi, 3 sene boyunca senede iki eşit taksit olmak üzere toplamda 6 taksitte ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi gecikme cezası ne kadar?

Veraset ve intikal vergisini kim öder?

Veraset ve intikal vergisi, 7338 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Kasım ayı itibariyle verginin 2. taksit ödemeleri yapılıyor. Peki, veraset ve intikal vergisini kim öder?

Veraset ve intikal vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız bir surette intikal etmesi halinde veraset ve intikal vergisi ödeniyor. 2015 yılı vergi takvimine göre veraset ve intikal vergisi 2. taksit ödemeleri başladı..

2018 veraset ve intikal vergisi oranları Haberi

2018 veraset ve intikal vergisi oranları

2018 yılı veraset ve intikal vergisi oranları belli oldu. 2018 veraset ve intikal vergisi oranları Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Tebliğte veraset ve intikal vergisinin istisna tutarları da belirlendi. 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren istisna tutarları;

- Evlatlıklar dâhil, füruğ ve eşten her birine isabet eden miras hisselerinde 202 bin 154 TL (füruğ bulunmaması halinde eşe isabet eden miras hissesinde 404 bin 556 TL),

- İvazsız suretle meydana gelen intikallerde 4 bin 656 TL,

- Para ve mal üzerine düzenlenen yarışma ve çekilişler ile 14/3/2007 tarihli ve 5602 sayılı Şans Oyunları Hasılatından Alınan Vergi, Fon ve Payların Düzenlenmesi Hakkında Kanunda tanımlanan şans oyunlarında kazanılan ikramiyelerde 4 bin 656 TL olarak dikkate alınacak.

Matrah dilim tutarlarının tespiti 2018