16 / 04 / 2024

2019 dönüşüm yatırımları

2019 dönüşüm yatırımları

2019 yılında kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredilerine ve kira yardımları meclis gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konut yatırımcısı gözünü yurt dışında dikti! Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları arttı...

Küresel Konut Fiyat Endeksi kapsamında, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olan Türkiye'de, konut sahibi olma oranları düşüş gösterirken, yatırımcıların yurt dışında gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan 2024 yılı Yatırım Programı kapsamında İzmir’e ayrılacak olan yatırım tutarları da tek tek belli oldu. İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldığı belirtildi.

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2 milyar dolara dayandı!

Türk vatandaşlarının yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları rakamlarında, 2023'te büyük bir yükseliş oldu. 2022 yılının toplamında 701 milyon dolar olan yatırım miktarı, 2023'ün ilk 11 ayında 1 milyar 918 milyon dolara yükseldi. İşte son dakika rakamları...

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

Partnera Turizm Tarım Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Partnera Turizm Tarım Yatırımları Anonim Şirketi Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Cengiç ve Selim Cengiç ortaklığında kuruldu.

Doğal gaz dönüşümü yaptırırken paranızdan ve sağlığınızdan olmayın! 

Kışın konfor denildiğinde akla gelen ilk kriterlerden biri ısıtma oluyor. Toplumun ısıtmadaki kriteri ise ekonomik, güvenilir ve çevre dostu olan doğal gaz. Peki doğal gaz dönüşümü yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz?

Alarko gıda ve tarım yatırımlarında hızlanacak!

Gıda ve tarım sektörlerinin önemi tüm dünyada giderek artarken, Türkiye'nin dev kuruluşlarından biri olan Alarko Holding bu alanlardaki yatırımlarını hızlandıracağını açıkladı.

Kuşadası Grup Geri Dönüşüm Orman Ürünleri İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuşadası Grup Geri Dönüşüm Orman Ürünleri İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te Dilber Çatılı tarafından kuruldu.

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ns Global Dış Ticaret Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Tophane Şubesi açıldı!

Ns Global Dış Ticaret Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Tophane Şubesi 4 milyon 237 bin 49  TL yatırım bedeli ile Nahit Sağlık tarafından açıldı.

Ege-Koop'tan kentsel dönüşüm çağrısı!

Binlerce İzmirliyi ilgilendiren sağlıklı ve modern konutlar ile buluşturan Ege-Koop, kentsel dönüşüm çağrısı yaptı.

Agrodulda Turizm Tarım Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Agrodulda Turizm Tarım Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy’de  12 bin TL sermaye bedeli ile Aybars Vahapoğlu, Barış Gültekin ve Önder Aydemir tarafından kuruldu.

2019 dönüşüm yatırımları Haberi

2019 dönüşüm yatırımları

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhuttin Taşdoğan, 2019 yılında kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredilerine ve kira yardımlarına ilişkin soru önergesini yayınladı. Taşdoğan, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhuttin Taşdoğan'ın soruları:
1- 2019 yılında kentsel dönüşüm projeleri için bankalarca kullandırılan kredi kullanan kişi sayısı ne kadardır?
2- 2019 yılında kentsel dönüşüm için kira yardımı alan kişi sayısı kaçtır?
3- Deprem gerçeğiyle bir kez daha yüz yüze kaldığımız bu günlerde 2019 yılı verileri de dikkate alınarak kentsel dönüşümü desteklemek için banka kredilerinin destek oranlarını artırma planınız var mıdır? Banka kredilerinin kullanım kolaylıkları ve sğrecin hızla sonuçlanmasını sağlayacak tedbir ve düzenlemeler planlanmış mıdır?
4- Kentsel dönüşümü desteklemek ve teşvik etmek amacıyla getirilmiş vergi...