24 / 04 / 2024

2020 gelir ve yaşam koşulları araştırması

2020 gelir ve yaşam koşulları araştırması

2020 gelir ve yaşam koşulları araştırması, Türkiye genelinde ev sahipliği oranının gerilediğini gözler önüne serdi. Uzun seneler yüzde 59-61 seviyesinde seyreden ev sahipliğindeki gerileme neden yaşanıyor? Konut sahibi olmayı hangi unsurlar etkiliyor? İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2022 vergilendirme dönemi ile ilgil yıllık gelir vergisi ve kurumlar vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden 100 mükellef listesi belli oldu. İşte haberin detayları...

Vergilerdeki istisna ve muafiyetlere ilişkin düğmeye basıldı! Gelir ve kurumlar vergisi artacak mı? 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vergilerdeki istisna ve muafiyetlere ilişkin Gelir İdaresi Başkanlığı’na talimat verdiği aktarıldı. Çalışmada ise ağırlıklı olarak şirketlere sağlanan vergi istisnası ve muafiyetler bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan son dakika duyurusu! Gelir vergisi beyannamesinde flaş gelişme!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 17 Mayıs tarihine kadar verilmesi gereken beyannamelerin 22 Mayıs tarihine kadar uzatıldığı duyuruldu. Bu kapsamda, gelir ve Kurum Geçici Vergi Beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri uzatılmış oldu.

Bakan Nebati'den son dakika açıklaması! 2022 yılında 90 milyar lirayı aşkın gelir ve damga vergisinden vazgeçtik!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücretten vergi alınmamasına yönelik 2022 yılında 90 milyar liranın üzerinde gelir ve damga vergisinden vazgeçildiğini açıkladı.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Resmen açıklandı! Gelir eşitsizliği...

En yüksek fert gelirinin olduğu il belli oldu. TÜİK tarafından, 2021 yılı "Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması Bölgesel Sonuçları" duyuruldu. İşte fert gelirinin en yüksek olduğu ve yoksulluk oranının en düşük olduğu bölgeler...

Borcu olanlar dikkat! Faizler siliniyor: Başvurmak yeterli…

Yüzbinlerce vatandaşa müjde… 31 Aralık 2020 tarihi ve öncesinde kredi borcu olanlara taksitlendirme imkânı veriliyor. 30 Eylül 2022’ye kadar başvuran herkesin temerrüt faizinin tamamı silinecek. İşte detaylar…

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kararda şok gelişme! Bu vergiler...

Milyonları yakından ilgilendiren asgari ücrete vergi iadesinin detayları belli oldu. Buna göre asgari ücret miktarı olan 5 bin 4 liradan sigorta kesilerek, gelir ve damga vergisi alınmayacak.

İşçi ve işverenler dikkat! 638 Lira vergi muafiyeti olacak!

2022 yılında asgari ücret için gelir ve damga vergisi kaldırılırken, maaşı yüksek olanlar için asgari ücrete eşit bir kısım vergi muafiyeti sayıldı. İş hayatı yeni ücretlendirme ile yeni bir döneme başladı. Peki yeni maaşlar nasıl hesaplanacak?

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren kanun teklifi kabul edildi!

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını içeren teklif Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. 

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren kanun teklifi komisyonda!

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını içeren teklife yönelik Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeler başladı.

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği'ne emlak sektörünün temsilcilerinden tepki!

Ticaret Bakanlığı tarafından ilk olarak 5 Haziran 2018'de, ikincisi 14 Ekim 2020'de ve üçüncüsü 16 Nisan 2021'de yayınlanarak yürürlüğe alınan Taşınmaz Ticareti, emlak ofislerindeki ve emlak sektöründeki beklentiyi karşılamadı. 

Kira gelirini bildirene büyük fırsat!

Tapu harçlarını ve kira gelir beyannamelerini beyan edenlere müjde geldi. Yeni uygulamaya ile gelir ve harçlarını beyan edenlerin borçları yapılandırma kapsamına girecek.

Türkiye konutların yüzde 35'i çürüme tehlikesi altında!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2020 yılına ilişkin Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması'nın sonuçlarına göre; Türkiye'de bulunan konutların yüzde 35'i çürüme tehlikesiyle karşı karşıya. 

2020 gelir ve yaşam koşulları araştırması Haberi

2020 gelir ve yaşam koşulları araştırması

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü köşesinde konut sahipliğini kaleme aldı. 

İşte Abdurrahman Yıldırım'ın 'Gelir dağılımı niye bozuldu ki?' başlıklı yazısı...

Geçtiğimiz sene kamu bankaları tarafından hayata geçirilen kredi kampanyasıyla ev satış rakamları, 1.5 milyon adetle rekor kırdı. Kovid-19 salgını ve karantina gölgesinde kalınmasına karşın 2020, şimdiye kadar çok ev satışı yapılan sene oldu. 

Satışları tetikleyen sebep, kredilerin birçoğunun negatif faizle verilmesi oldu. Sonuç olarak konut kredisi stoku 100 milyar Türk Lirası arttı ve 279 milyar Türk Lirası'na kadar ulaştı. Talebin desteklenmesiyle ev fiyatları 2020 yılında yüzde 32 yükseldi ve tarihinin en yüksek değer artışını kaydetti.

Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilen bir çalışmada faizlerde yapılan bir birimlik değişikliğin ev fiyatlarında 2.1 birimlik değişimi getirdiğini ortaya çıkardı.

KONUTLARI KONUTU OLANLAR ALDI

- Peki bu...