24 / 04 / 2024

2020 ilk çeyrek inşaat işleri

2020 ilk çeyrek inşaat işleri

Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye ekonomisinin 2020 yılının ilk çeyrek verilerini yayınladı. Verilere göre, ekonomi ilk 3 ayda yüzde 4.5 oranında büyüdü. Rapora göre, gayrimenkul faaliyetleri yüzde 2,4 artarken, inşaat sektöründe işler yüzde 1,5 düştü.

Tasarruf sahipliği artarken, kadınlardaki tasarruf oranındaki yükseliş dikkat çekti!

ING Türkiye tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın 2023 yılı ilk çeyrek sonuçlarına göre, tasarruf sahipliği oranı yüzde 19’a çıkarken, kadınlarda tasarruf sahipliği oranı 4,5 puan yükseldi.

Mavi’nin ilk çeyrek net karı yüzde 71 artışla 515 milyon TL oldu!

Jean markası Mavi ilk çeyrekte konsolide gelirlerini yüzde 109 oranında artırdığını açıkladı. Şirketin net karı yüzde 72 oranında büyüyerek 515 milyon lira olurken, Mavi CEO’su Yavuz, yılın geri kalanında aynı performansı sürdüreceklerini belirtti.

Gübretaş, Hektaş, Bağfaş ve Ege Gübre'nin ilk çeyrek bilançoları açıklandı! Hangi şirket kar etti?

Borsa İstanbul’da işlem gören gübre firmalarının 2023 ilk 3 aylık bilançoları resmen açıklandı. 2023 yılının ilk 3 aylık bilançosuna göre, GÜBRETAŞ, BAĞFAŞ zarar ederken, HEKTAŞ’ın karı düştü. Ege Gübre'nin karını artırdığı belirlendi. İşte ayrıntılar...

Küresel borçlar yılın ilk çeyreğinde 305 trilyon dolara çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, küresel borçlar 2023 yılının ilk çeyrek sonu itibarıyla bir önceki çeyreğe kıyasla 8,3 trilyon dolar arttı ve 305 trilyon dolara yükseldi.

Bizim Toptan’ın net satış gelirlerinde akılları baştan alacak büyüme!

Türkiye’nin mağaza sayısı konusunda en büyük ve en yaygın organize toptan marketi Bizim Toptan, 2023’ün ilk çeyrek sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Bizim Toptan, net satış gelirlerinde yüzde 91,5 büyüme gerçekleştiğini paylaştı.

Şok Marketler'in ilk çeyrek cirosu 20,8 milyar TL oldu! Mağaza sayısı 10 bin 214'e yükseldi! 

Şok Marketler'den yapılan açıklamada 023 yılının ilk çeyreğinde net satış gelirlerinin yüzde 103,6 büyüdüğüne dikkat çekildi. Şirketin 31 Mart 2023 tarihi itibarıyla mağaza sayısı da 10 bin 214 oldu. 

ASELSAN İlk Çeyrekte Ciro Rakamını Yüzde 90 Arttırdı!

ASELSAN, ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı ve 3 aylık dönemdeki ciro rakamı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 90 büyüyerek 8,3 milyar liraya yükseldi.

24 Nisan haftası yurt içi ve yurt dışında hangi veriler açıklanacak? İşte yeni haftada piyasanın gündemi!

Piyasalar sakin bir haftayı geride bırakırken, gelecek haftanın veri takvimi ise oldukça yoğun. Hem yurt içi hem yurt dışında makro ekonomiye ilişkin önemli veriler açıklanacak. Ayrıca halka açık bankaların ilk çeyrek bilançoları da gelecek hafta ortasından itibaren açıklanmaya başlanacak.

İşte borsanın ilk çeyrek performansı! En çok kazandıran ve kaybettiren hisseler hangisi? Yıl sonu endeks ne olur?

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yılın ilk çeyreğinde yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Üç ay sonunda yüzde 12,6 oranında değer kaybeden endeksin, yılın geri kalanında ve seçimlerin ardından nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor. İşte, aracı kurumların tahminleri…

Türkiye’nin tarım ihracatı 8 milyar 626 milyon dolarla ilk çeyrekte rekor kırdı!

Yurt içerisinde gıda fiyatlarındaki enflasyon rakamları yüksek seviyelerde dolaşırken ihracatta ocak-mart 2023 ilk çeyrek döneminde rekor müjdesi geldi. Tarım sektörü her türlü zor şartlara rağmen dış satımda rekor kırmaya devam ediyor.

Borsada 2020'den sonra en kötü ilk çeyrek!

BIST 100 endeksi, 2023 yılının Ocak-Mart döneminde yüzde 12'nin üzerinde bir düşüş kaydederek, 4.900 puanın altına geriledi. Bu, pandemi sürecinden bu yana borsanın en kötü ilk çeyrek performansı oldu. Önceki 10 yılın ilk çeyrekleri için ise borsa genellikle yüzde 3,2 getiri sağlamıştı.

Altın mart sonunda kaç lira olacak? İşte yanıtı

Altın yatırımcısını sevindiriyor. Gram altın fiyatı dün 1.173 lira ile rekor yeniledi. Peki altın fiyatlarında beklenti ne durumda? 5 kurumun ilk çeyrek gram altın tahmini şu şekilde...

Bitcoin'de hızlı düşüş devam ediyor! Aralık 2020'den bu yana bir ilk yaşandı

Yüksek enflasyon, ABD'nin faiz oranlarındaki artışlar ve yatırımcıların riskli varlıklardan kaçması Bitcoin fiyatını düşürmeye devam ediyor. Bitcoin, Aralık 2020'den bu yana geçen süreçte ilk kez 20 bin doların altını gördü. Ethereum da düşüşden nasibini aldı.

2020 ilk çeyrek inşaat işleri Haberi

2020 ilk çeyrek inşaat işleri

Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye ekonomisinin 2020 yılının ilk çeyrek verilerini açıkladı. Veriler değerlendirildiğinde, ekonomi ilk 3 ayda yüzde 4.5 oranında büyüdü.

Hürriyet'te yer alan habere göre; GSYH 2020 yılı birinci çeyrek ilk tahmini; zincirlenmiş hacim endeksi olarak, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4,5 yükseldi. 

GSYH'yi oluşturan faaliyetlere bakıldığında 2020 yılı birinci çeyreğinde bir önceki yıla göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak; diğer hizmet faaliyetleri %12,1, bilgi ve iletişim faaliyetleri %10,7, sanayi %6,2, kamu yönetimi, eğitim, insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri %4,6, hizmetler %3,4, tarım %3,0, gayrimenkul faaliyetleri %2,4, mesleki, idari ve destek hizmet faaliyetleri %1,9 ve finans ve sigorta faaliyetleri %1,6 arttı. İnşaat sektörü ise %1,5 düşüş kaydetti.