29 / 03 / 2024

2020 Ocak ayı kira artış oranları belli oldu mu

2020 Ocak ayı kira artış oranları belli oldu mu

Ev sahipleri ve kiracıların merakla beklediği enflasyon oranları TÜİK tarafından bugün açıklandı. Böylece 2020 Ocak ayı kira artış oranları da belli oldu. Peki Ocak 2020'de kiraya ne kadar zam gelecek? İşte 2020 Ocak ayı kira artış oranları...

Amerika'da konut başlangıçları ocak ayında geriledi

Amerika'da yapımına başlanan yeni konut sayısı, ocak ayında yüzde 14,8 azalış ile 1 milyon 331 bine gerileyerek Nisan 2020 yılından bu zamana en büyük düşüşünü yaşadı.

İngiltere'de konut fiyatları 2022 Ocak ayında yüzde 11,2 arttı!

İngiltere'nin konut alanında önemli bir kurumu olan Nationwide Building Society'nin Konut Fiyat Endeksi Raporu verileri yayımlandı. Yayınlanan rapora göre konut fiyat artışı 2022 Ocak ayında yüzde 11,2 olarak gerçekleşti.

Bakan Derya Yanık açıkladı: Ocak ayında üç ödeme birden!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Ocak ayına ilişkin üç nakdi sosyal destek programımız ile 259 milyon TL ödeme yapacağız" dedi.

2022 Ocak ayı kira artış oranları belli oldu!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı tarafından merak edilen ve en çok araştırılan konular arasında yer alan 2022 Ocak ayı kira artış oranları bugün itibariyle belli oldu. İşte 2022 Ocak ayı kira artış oranları...

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Ocak ayında yüzde 11,2 arttı!

ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Ocak ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,2 oranında arttı.

AVM Ciro Endeksi Ocak ayında yüzde 13,7 azaldı!

AVM perakende ciro endeksi, 2021 Ocak ayında bir önceki aya göre, enflasyondan arındırılmadan hesaplandığında yüzde 13,7 azalarak 214 puana geriledi. 

Ocak ayı dış ticaret endeksi açıklandı!

İhracat birim değer endeksi, ocak ayında yıllık bazda yüzde 3,8, ithalat birim değer endeksi ise yüzde 3,9 arttı.

AB'de inşaat üretimi Ocak ayında yüzde 0,9 arttı!

Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin devam ettiği 2021 yılının Ocak ayında yüzde 0,9 oranında arttı.

Ocak ayı ödemeler dengesi verileri açıklandı!

Türkiye'nin cari işlemler hesabı, ocak ayında 1 milyar 867 milyon dolar açık verirken, 12 aylık cari açık 36 milyar 599 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

TÜİK ocak ayı işsizlik rakamlarını açıkladı!

İşgücü istatistiklerini yeni veri seti ile paylaşmaya başlayan TÜİK, ocak ayında işsizliği yüzde 12.2 olarak açıkladı.

ABD'de inşaat harcamaları Ocak ayında rekor düzeye ulaştı!

ABD'de inşaat harcamaları, Ocak ayında aylık yüzde 1,7 artarak verinin açıklanmaya başladığı tarih olan 2002 yılından bu yana en yüksek seviyeyi gördü. 

ABD'de bekleyen konut satışları Ocak ayında beklenenden fazla azaldı!

ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Ocak ayında aylık olarak yüzde 2,8 azalarak beklentilerin üzerinde düşüş gösterdi.

ABD'de yeni konut satışları Ocak ayında beklenenden fazla arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, ABD'de yeni konut satışları, Ocak ayında aylık yüzde 4,3 artarak 923 bine ulaştı ve beklentilerin üzerinde artış gösterdi.

2020 Ocak ayı kira artış oranları belli oldu mu Haberi

2020 Ocak ayı kira artış oranları belli oldu mu

Ev sahipleri ve kirada oturan vatandaşlar Ocak ayı TEFE TÜFE kira artışı oranlarını merak ediyor. Kira sözleşmesi bu ay yenilenecek olan kiracılara senelik olarak belirli oranlarda zam yapılıyor. Bu zam oranları Borçlar Kanunu kapsamında hesaplanıyor.

2018 yılında enflasyon oranlarında yaşanan yükselişlerin kiralara olumsuz olarak yansıması sebebiyle kira artışı hesaplamasında bazı değişikliklere gidilmişti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan Orta Vadeli Ekonomi Programı (2019-2021) 2018 Eylül'de duyuruldu. Açıklanan Yeni Ekonomi Paketi gereğince kira zam oranları artık üretici fiyat endeksi oranlarına göre hesaplanamayacak, kira artış oranına dair üst sınır tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranlarına göre hesaplanacak.

2020 Ocak ayı kira artış oranları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bugün enflasyon rakamlarını açıkladı. Konut veya iş yeri kira sözleşmesi bu ay yenilenecek olan kiracılara...