25 / 04 / 2024

Rakam belli oldu! Yeni yılda emekli maaşları ne kadar olacak? Emekli maaşı Ocak ayı hesaplaması…

Rakam belli oldu! Yeni yılda emekli maaşları ne kadar olacak? Emekli maaşı Ocak ayı hesaplaması…

Emekliler Ocak ayında maaşlara gelecek zam miktarını merak ediyor… Yeni yılda SSK ve Bağ-Kur’lu emekliye gelecek maaş zammı ile en düşük emekli maaşının 5.674 TL olması bekleniyor.



Ağustos ayı enflasyon anketinin açıklanmasının ardından emekli maaşları için yeni hesaplamalar yapılmaya başlandı.  Emekliler o sorunun cevabını merak ediyor: Ocak ayı emekli maaş zammı ne kadar olacak?

İşte, açıklanan anket sonuçlarına göre emekli ve memur maaş zammı hesaplaması...

AA Finans'ın ekonomistlerle yaptığı ankette yılsonu enflasyon beklentisi yüzde 72.35 çıktı. Bu tahminin gerçekleşmesi halinde bu yılın ikinci yarısındaki enflasyon yüzde 21.07 olarak gerçekleşecek. Anket sonuçlarına göre açıklanan bu enflasyon tahminleriyle birlikte emekli ve memur maaş zammı için ipuçları da gelmeye başladı.

Tahminlerin gerçekleşmesi halinde 2000 yılından önce emekli olan SSK’lı taban emekli maaşı 5 bin 674 TL olacak. İşte, emekli maaş zammı için güncel hesaplama...

NASIL YANSIYACAK?

2022'nin ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşecek enflasyon oranında zam alacak SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin bu durumda maaşlarında yaşanacak artış yüzde 21.07 olacak.

Bu tahmin, Ocak'ta yüzde 8 zam ve 2022'nin ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyonun yüzde 7'yi aşan kısmı kadar fark alacak memur ve memur emeklilerinin artışını da ortaya koydu.

YÜZDE 8 ZAM BEKLENTİSİ

Tahmin gerçekleşirse, memurlar ve memur emeklilerine Ocak'ta yüzde 14.07 enflasyon farkı ve yüzde 8 zam yansıtılacak. Yani Ocak zammı yüzde 22.07 çıkacak.

Peki Ocak beklenen bu zam ile SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşları ne kadar olacak?

İŞTE BEKLENEN OCAK ZAM MI SONRASI YENİ EMEKLİ MAAŞLARI…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön