25 / 04 / 2024

2020 tokyo Olimpiyat Stadyumu Tasarımı

2020 tokyo Olimpiyat Stadyumu Tasarımı

Zaha Hadid 'in tasarladığı Japon Ulusal Stadyumu tasarımı aralarında Toyo Ito, Sou Fujimoto, Kengo Kuma ve Riken Yamamoto 'nun bulunduğu mimarların itirazı ile karşılaştı.

Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nun son hali mest etti!

İstanbul’un önemli stadyumlarından olan Atatürk Olimpiyat Stadı, 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi Finaline hazırlanıyor. Stat, hibrit çim ile yenilenen saha zemini, ışıklandırma sistemi ve modern soyunma odalarıyla mest etti.

Tokyo'daki 336 milyon dolarlık yeni tesis açıldı! 

Olimpiyat Oyunları için hazırlıklarına devam eden Tokyo'da, 336 milyon dolara mal olan yeni tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Roma Olimpiyat Stadı 12 Haziran'da açılacak!

2020 yılının önemli futbol etkinlikleri arasında bulunan 2020 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2020) 4 karşılaşmaya ev sahipliğinde bulunacak İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Olimpiyat Stadı'nda açılış maçı için hazırlıklar hızla devam ediyor.

Atatürk Olimpiyat Stadı yenileniyor!

2020 UEFA Şampiyonlar Ligi'ne ev sahipliği yapacak Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yenileme çalışmaları devam ediyor. Stadın kapasitesi 92 bin 208'e yükseltilecek.

Hindistan'daki Hyperion projesi 2020'de tamamlanacak!

Belçikalı mimar Vincent Callebaut, Yeni Delhi'de 2020'de tamamlanmak üzere 128 metre uzunluğunda yeşil dostu kuleler tasarladı. “Hyperion” 36 katlı olacak ve içinde bin adet daire ve ofisler yer alacak.

Pana Yapı 2020’ye kadar 3 milyar TL ciro hedefliyor!

İnşaat ve gayrimenkul geliştirme faaliyetlerini sürdüren Pana Yapı, bu yıl Selimoğlu İnşaat’ı da satın alarak hızlı bir büyüme trendine girdi. Pana Yapı, 2020 yılına kadar 3 milyar lira ciro hedefliyor.

Astana antrenman için Olimpiyat Stadyumu'nu kiraladı!

Şampiyonlar Ligi'nin son haftasında Avrupa Ligi'ne gidecek takımı belirleyecek olan G.Saray-Astana karşılaşması için Kazak ekibi, 9 gün önce İstanbul'a geldi... Antrenman için Olimpiyat Stadyumu'nu kiraladı.

Bolu Olimpiyat ve Spor Kompleksi yıl sonunda tamam!

Bolu Belediyesi tarafından Büyüksu Deresi’ne yapılan Büyüksu Deresi Su Sporları ve Sahil Projesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bolu Belediyesi’nin Olimpiyat ve Spor Kompleksi’nin 4. etabı olan çalışma Ocak ayında sona bitecek.

Türk Akımı'nın ilk hattı 2020'den önce biter!

Oxford Enerji Enstitüsü Gaz Araştırma Bölümü Başkanı Prof. Stern: "Türk Akımı projesinin ilk hattının kesinlikle yapılacağını ve 2020’den önce tamamlanmasını bekliyorum" şeklinde ifadelerde bulundu.

Antalya'da hızlı tren seferleri 2020 yılında başlayacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, temeli atılan hafif raylı sistemin Expo 2016 Antalya'ya kadar açılışının gerçekleştirileceğini belirterek, hızlı tren seferlerinin ise 2020 yılında başlayacağını kaydetti.

Titanic, 2020'ye karar otel sayısını 20'ye çıkaracak!

AYG Şirketler Grubu'na ait otel zinciri Titanic, Avrupa'da hedef büyüttü. 2016'da Berlin ve Bodrum'da otel açacak grubun 2020 hedefi, sayıyı 20'ye çıkarmak.

Atatürk Olimpiyat Stadı 22 Ağustos'ta açılacak!

Beşiktaş'ın iç saha maçlarını oynayacağı Atatürk Olimpiyat Stadı, siyah beyazlı takımı bekliyor. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, dün stada gelerek incelemelerde bulundu.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nın zeminine ısıtma sistemi yapılacak!

Atatürk Olimpiyat Stadı'nın zeminine alttan ısıtma sistemi yapılacağı açıklandı. Danfoss firmasının Türkiye Genel Müdürü Levent Taşkın, çim zeminin yenilenmesi ihtiyacı ortadan kalkacağı için 500 bin liralık tasarruf sağlanacağını belirtti.

2020 tokyo Olimpiyat Stadyumu Tasarımı Haberi

2020 tokyo Olimpiyat Stadyumu Tasarımı


Bilindiği gibi tasarım uluslararası bir yarışma ile elde edilmiş ve arasında Tabanlıoğlu Mimarlık'ın da bulunduğu 10 mimarlık ofisi finale kalmıştı. Japon mimarların Hadid'in tasarımına itiraz gerekçesi çok büyük ve başta Kenzo Tange'nin ikonik 1964 Olimpiyat Stadyumu olmak üzere çevresiyle çok uyumsuz olması.


Bu sebeple "Re-thinking the New National Olympic Stadium in the historical context of Gaien" isminde bir sempozyum bile düzenlemişler. 


Konuyla ilgili Architects' Journal dergisine konuşan Sou Fujimoto, "Umarım bu protesto başarılı olur ve tasarım bağlama bağlı olarak küçülür. Zaha Hadid ile kavga etmiyorum. Stadyum için yapılan yarışmada her şeyi değiştirmek mümkün değil ama tasarım daha iyi olabilir,"...