29 / 03 / 2024

28. Vergi Haftası

28. Vergi Haftası

Bakan Ağbal, vergi adaleti bakımından vergi hasılasında dolaysız vergilerin daha fazla yer alması gerektiğini belirtti. Ağbal, "Bu konuda mutlaka vergi sisteminde bazı düzenlemeler yapma ihtiyacımız var." dedi.

KKM hesapları dolu dizgin gidiyor! KKM hesaplarında biriken para 2 trilyon lirayı aştı!

Kur korumalı mevduat hesaplarında yatırımcıların yoğun ilgisi devam ediyor. Faiz üst sınırının kaldırılmasının ardından yeni hesap açılışları hızlanırken, 28 Nisan haftasında KKM hesaplarında 137,7 milyar liralık artış yaşandı.

Araç alacak milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Elektrikli otomobillere ek vergi geliyor! 28 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Elektrikli otomobil ithalatında ilave gümrük vergisi yüzde 10'dan yüzde 20'ye yükseltildi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, elektrikli otomobil fiyatları ne kadar? İşte 28 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Konuta talep arttı: Kredi kullanımı katlandı!

Merkez Bankası verilerine göre konut kredisi faiz oranları 28 Ocak haftasında 24 baz puan düşerek yüzde 17,94 oldu. Konut kredisi kullanımında da artış görülüyor. 

Ertelenen vergi ödemeleri için son 3 gün!

KDV, damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin verilmesiyle ilgili vergi ödeme süresi 28 Nisan Çarşamba günü sona erecek.

Geçici vergi beyannamelerinin ödeme süreleri 28 Mayıs'a ertelendi!

2020 yılının ilk çeyreğine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri 28 Mayıs gününe ertelendi.

Maliye'den tapudaki oyuna 28.6 milyon ceza!

2017'de gerçek değerinden gösterilmeyen konut satışları için 155.6 milyon lira matrah farkı, 23.3 milyon lira da vergi farkı tespit edildi. Maliye Bakanlığı 28.6 milyon TL ceza kesti. 

Vergi bilinci geliştirilmeli!

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı olan Ahmet Ulusoy bugünkü yazısında 27 Şubat-5 Mart Vergi Haftası'na ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte o haber...

KDV'ye yeni kanun geliyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 28. Vergi Haftası kapsamında düzenlenen Vergi Uygulamalarında E-Dönüşüm Panelinin açılışında bir konuşma yaptı. Ağbal, Katma Değer Vergisi kanunu ile ilgili kapsamlı bir çalışma başlattıklarını belirtti.

Konak Belediyesi vergi tahsilat vezneleri hafta sonu açık!

Vatandaşların, vergi ödeme takvimini kaçırmamaları için, 28 Mayıs Cumartesi ve 29 Mayıs Pazar günü saat 09.00-16.00 arasında, Konak’ta bulunan Mali Hizmetler binası ile Gültepe Semt Merkezi içindeki vezneler açık olacak.

Antalya Muratpaşa'da vergi ödemeleri 28 Kasım'da yapılabilecek!

Antalya Muratpaşa Belediyesi vezneleri, mükelleflerin, emlak ve çevre temizlik vergisi ödemelerinde sıkıntı yaşamaması için 28 Kasım Cumartesi günü hizmet verecek.

Folkart, Uluslararası Çeşme Yelken Haftası'na sponsor oldu!

FOLKART, Çeşme'de 24-28 Kasım tarihlerinde düzenlenecek 2. Uluslararası Çeşme Yelken Haftası'na (International Çeşme Opti-Week) sponsor oldu. Turnuva "Folkart Uluslararası Çeşme Yelken Haftası" adını aldı.

4 vergi mükellefinden biri İstanbul'da!

Türkiye'de faal vergi mükelleflerinin yüzde 28,5'i İstanbul'da kayıtlı. 6 vergi dalında yılın başında toplam 9 milyon 554 bin 353 olarak tespit edilen faal mükellef sayısı 11 ayda 159 bin 114 artarak 9 milyon 713 bin 467'ye ulaştı.

431 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yürürlük tarihi ertelendi!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ, 28 Haziran 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğe göre, 431 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yürürlük tarihi ertelendi..

28. Vergi Haftası Haberi

28. Vergi Haftası

Maliye Bakanı Naci Ağbal, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından 28. Vergi Haftası kapsamında düzenlenen Vergi Uygulamalarında E-Dönüşüm Panelinin açılışında bir konuşma yaptı.


Buradaki konuşmasında, son 14 yıldır ekonominin gelişme ve büyümesinin sağlanması için çok sayıda reform yaptıklarını anlatan Ağbal, vergi kanunlarına ilişkin önemli düzenlemeleri de hayata geçirdiklerini bildirdi.


Ağbal, başta gelir ve kurumlar vergisi indirimi olmak üzere dolaylı vergilerde önemli indirimler yaptıklarını, yeni bir kurumlar vergisini uygulamaya aldıklarını belirtti.


Vergi sisteminde büyüme, kalkınma, yatırım, üretim, istihdam ve ihracatı destekleyecek çok sayıda yasal düzenleme yaptıklarına işaret eden Ağbal, "Maliyeciler hep almasını bilir’ derler. Biz artık yeni yaklaşımımız itibarıyla maliye politikasını ekonomi politikasının en önemli aracı olarak görüyoruz. Dolayısıyla ekonominin ihtiyaçlarına göre bir taraftan gönüllü vergi uyumunu teşvik edecek uygulamaları hayata geçirirken diğer taraftan...