20 / 04 / 2024

2b arsa satışlarının başladığı iller

2b arsa satışlarının başladığı iller

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2B ile ilgili olarak, ''Peyderpey bedelleri internetten açıklıyoruz bu konuda bazı illerde satışlar başladı. Çok ciddi ilgi var'' dedi.

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

O ilde Belediyeler arsa satışlarını hızlandırdı! En ucuzu 125 bin Türk Lirası!

Elazığ'da, Belediyeler arsa satışlarına hız verdi. Aralık ayı içinde 13 arsasını ihaleyle satışa sunan Elazığ Belediyesi'nden sonra Yurtbaşı Belediyesi de arsa satışı yapacağını açıkladı. İşte o arsaların fiyatları...

Trakya’da arsa satışları patladı, fiyatlar dörde katlandı! Kırklareli köylerinde bile arsaların metrekaresi bin 500 TL!

Olası Marmara depremi korkusuyla güvenli bina ve zemin arayışına giren İstanbullular Trakya’ya göç ediyor. Bölgeye artan talep ile birlikte arsa satışları da dörde katlandı. Kırklareli’nin köylerinde bile arsaların metrekare fiyatları bin 500 liraya dayandı.

Arsa ve tarlalara talep patladı! Konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını solladı! 

Arsa ve tarlaları kapsayan konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını resmen solladı. 

İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Elektronik Ortamda Yapılacak Satışların Usulü Hakkında Yönetmelik!

İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Elektronik Ortamda Yapılacak Satışların Usulü Hakkında Yönetmelik bugünkü 31777 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yatırımcılar rotasını arsaya çevirdi! Arsa satışlarında rekor...

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların rotasını arsaya çevirmesine neden oldu. Yatırımlık arsa satışlarında yükseliş yaşandı. İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde ortalama konut satış fiyatının 1 milyon liraya ulaşması düşük bütçeli yatırımcının rotasını arsaya çevirdi..

Metaverse'te arsa satışları 500 milyon doları geçti!

Son zamanlardaki popüler konuların zirvesinde yer alan metaverse dünyasındaki arsa satışına ilişkin yeni raporlar gündeme geldi. Metaverse arsa satışlarının 500 milyon doları geçtiği belirtildi.

Konut satışlarının Aralık 2021 karnesi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2021 Aralık konut satış verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İpotekli satışların yüzde 209,34 arttığını belirten Yazıcı, konut satışlarına ilişkin detayları paylaştı.

Metaverse'de ikinci el arsa satışları başladı!

Metaverse sanal evreninde arsa satışlarında patlama yaşanırken, platformda ikinci el piyasası da ortaya çıktı. Metaverse’de 15 bini İstanbul’da olmak üzere Türkiye genelinde 30 bin arsanın satışı yapıldı.

Döviz kurlarındaki hareketlilik konut satışlarını nasıl etkiledi?

Merakla beklenen konut satış rakamları resmen açıklandı. Peki döviz kurlarındaki hareketlilik konut satışlarını nasıl etkiledi?

Ordu'da arsa satışları hareketlendi!

Konut satışlarının son günlerde düşüşe geçtiği Ordu'da arsa satışları artışa geçti. 

Ziraat Bankası'nın gayrimenkul satışlarını Turyap gerçekleştirecek!

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul pazarlama şirketleri arasında yer alan Turyap, Ziraat Bankası'nın gayrimenkul satışlarını gerçekleştirecek.

İnşaat malzeme fiyatları konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Temmuz ayında yapılan konut satışları hakkında değerlendirmede bulunan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, malzeme fiyatlarındaki artışın konut satışlarını olumsuz bir şekilde etkilediğini dile getirdi. 

2b arsa satışlarının başladığı iller Haberi

2b arsa satışlarının başladığı iller

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Geçen sene elektronik ticarete yönelik bir inceleme yapılıp yapılmadığına ilişkin bir soru üzerine Bakan Şimşek, şunları söyledi:

''Ankara Organize Vergi Kaçakçılığı ile Mücadele Grup Başkanlığı'na bağlı müfettişler bir araştırma ve inceleme faaliyetini gerçekleştirdiler. Nihai sonuçlarını biz kamuoyuyla paylaşacağız. Ama burada önemli olan bu rapordaki tespitlerin, değerlendirmelerin dikkate alınarak esas bundan sonra denetimde bunun temel teşkil etmesi denetimin çerçevesini belirlemesi. Çünkü biz denetimin yeniden yapılandırılmasıyla birlikte uzmanlaşmaya gittik. Uzmanlaşmanın ilk dönemini tabii ki rutin denetimlerimizin yanında zaman zaman bu anlamda çerçeve oluşturacak, temel oluşturacak bazı çalışmalara da imza atıyoruz. Dolayısıyla bu alan da onlardan bir tanesi.''


2B ile ilgili bir soru üzerine de Şimşek, 2B bedellerini peyderpey internetten açıkladıklarını,...