26 / 04 / 2024

3. havalimanı 1. etap açılış

3. havalimanı 1. etap açılış

3. Havalimanı şantiyesinde 2 bin kamyon, 400 iş makinesi aralıksız çalışıyor. Bir yandan inşaat çalışmaları sürerken, diğer yandan tasarım ayrıntıları da netleşiyor. İşte 3 havalimanı inşaatında son durum...

THY, 3. havalimanı için 1 milyar dolar kredi alıyor!

3. havalimanına taşınmaya hazırlanan THY, 5 yerli banka ve ICBC’nin de dahil olduğu Çinli bankalardan kredi kullanacak...

3. havalimanına çılgın toprak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Kanal İstanbul projesinden çıkacak 1,5 milyar metreküplük toprağın 3. Havalimanı'nın yanındaki arazinin yeşillendirilmesi için kullanılacağını söyledi.

3. Havalimanında sona gelindi!

3. Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, istenmesi durumunda 1'inci piste bugün itibariyle uçak inebileceğini açıkladı. 

İstanbul 3. Havalimanı 1 yıl sonra açılacak!

Ulaştırma Bakanı Arslan, İstanbul 3'üncü Havalimanı'nın inşaatında yüzde 68'lik gerçekleşmeye ulaşıldığını belirterek, "Şubat'a kalmadan ilk uçağı indireceğiz. Resmi açılışı, hizmet verme açılışı 29 Ekim 2018'de olacak" dedi

3. Havalimanı uzaydan görüntülendi!

Yılda 90 milyon yolcuya hizmet sunacak 3. Havalimanı'nın yolcu terminal binası 1.3 milyon metrekare ile dünyanın tek çatı altındaki en büyük terminal binası olacak. İşte yeni havalimanı inşaatının uzaydan çekilmiş son görüntüleri...

3. Havalimanı Şubat 2018'e yetiştirilecek!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, 3. havalimanının yüzde 25’nin tamamlandığını ve 1.8 milyar Euro harcama yapıldığını söyleyerek Şubat 2018’e yetiştirilmesi için büyük bir çaba içinde olduklarını belirtti.

Çuhadaroğlu, 3. havalimanı ihalesi kazanamadı!

Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama 3. havalimanının tümüne ilişkin, bu tüm büyüklük içinde açılan yaklaşık 87 bin 230 metrekarelik yaklaşık ilk etap ihalesine 1 Nisan 2016 tarihinde teklif verilmişti. Verilen teklif olumsuz sonuçlandı.

3. havalimanının planı değiştirildi!

İstanbul 3. havalimanının planı, bozuk zeminden dolayı değiştirildi. Plan değişikliğiyle müteahhitlerin cebinden 1. etap için 4,5 milyar TL daha az para çıkacak.

3. Havalimanı'nın ilk etabı 2018'de faaliyete geçecek!

5 aylık siyasi belirsizliğin ardından geleceğine yönelik yorumlar yapılan 3. Havalimanı projesi kesintiye uğramadan sürüyor. Şantiyelerinde 1.800'ü aşkın kamyon çalışıyor.

Gayrettepe- 3. Havalimanı metro hattı yapım ihalesi 2016'da!

Ulaştırma Bakanı Bilgin, Gayrettepe-3. Havalimanı metro hattının proje çalışmalarına başlandığını bildirdi. Etüd-proje yapımı işinin en fazla 1 yıl içinde bitirilmesi, 2016'da da söz konusu hattın yapım ihalesine çıkılması planlanıyor.

Mesut Yılmaz'ın oğulları 3. Havalimanı inşaatında!

Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğulları Emir Hasan ve Mehmet Yavuz yılmaz, 3. havalimanının harfiyat işine girdi. Yılmaz Kardeşlerin şirketi CFS ve diğer 10'a yakın harfityatçı şirketin yaptığı işin büyüklüğü ise 1 milyar Euro'nun üzerinde.

3. Havalimanı inşaatında 63 kadın çalışıyor!

Türkiye’de merakla beklenen projelerin başında yapımı devam eden 3. havalimanı geliyor. 1.5 yıldır devam eden ve yüzlerce çalışanı olan dev projenin gizli kahramanlarını ise 63 beyaz yakalı kadın oluşturuyor...

3. havalimanında yer teslimi tamamlandı, inşaat başlıyor!

DHMİ Genel Müdürü Yıldırım, "İstanbul 3. havalimanında yer teslimi 1 Mayıs itibarıyla resmen yapıldı. Master planında küçük değişiklikler var, havalimanının temeli yakında atılacak. Kredi sözleşmesi de bu ay olacak" dedi.

3. havalimanı 1. etap açılış Haberi

3. havalimanı 1. etap açılış


3. Havalimanı şantiyesinde 2 bin kamyon, 400 iş makinesi aralıksız çalışıyor. Bir yandan inşaat çalışmaları sürerken, diğer yandan tasarım ayrıntıları da netleşiyor. Akşam yazarı Şenay Köşdere İGA'nın CEO'su Yusuf Akçayoğlu ile 3. havalimanı şantiyesinde bir araya geldi. İşte o röportaj... 


Bundan tam 1 yıl önce, 3. Havalimanı'nı konuşmak üzere bir araya geldiğimizde, Yusuf Akçayoğlu projeyi üstlenen İGA'nın CEO'luğu görevini yeni devralmıştı. Henüz projeyle ilgili hiçbir ayrıntı netlik kazanmamış, finansman anlaşması dahi imzalanmamıştı. Akçayoğlu'nda sadece Türkiye değil dünyanın gözünü diktiği mega projenin başına gelmenin heyecanı vardı. Gündemi meşgul eden konu ise projenin detayları değil, '3. Havalimanı şart mıydı, değil miydi' tartışmalarıydı. 1 yıl sonra Akçayoğlu'yla bu kez dev projenin şantiyesinde buluştuk. 


'RÜYA TAKIM' KURDUK


Nasıl geçti bu son bir yıl, neler yaptınız?

Çok net...