28 / 03 / 2024

3. Köprüde yürüyüş

3. Köprüde yürüyüş

İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprünün yapımını üstlenen konsorsiyumun ortaklanndan 1C Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, düzenlediği toplantiyla projenin ayrıntılarını anlattı. 3. Köprüde yürüyüş serbest olacak...

Felaketin yaşandığı Bozkurt ilçesinde 3 köprüde ulaşım kapatıldı

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yaşanan sel felaketinde can kayıplarının yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde risk devam ediyor. İlçede sele neden olan Ezine çayı üzerinde ulaşımı sağlayan 3 köprü tehlike nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

3 milyar dolarlık 3. Köprü'nün yüzde 51’i nasıl 688 milyon dolara satıldı?

3 milyar dolar civarında yatırım öngörülen 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun yüzde 51'inin 688 milyon dolara satılacak olması kafada soru işaretlerine neden oldu.

3. Köprü’de neler oluyor?

İtalyan Astaldi 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinden çıkıyor. İtalyanlar dev projeden çıkarken 6 Çinli şirket ise oluşturdukları konsorsiyumla projenin yüzde 51'ini satın alacak. 

İtalyanlar, 3. köprüdeki hisselerini satmaktan vazgeçti!

İtalyan inşaat şirketi Astaldi, 3. köprüde bulunan yüzde 33 hissesini jeopolitik nedenlerle satmaktan vazgeçti.

Bursa Kirmasti Çayı'na 3. köprü!

Yatırımda hız kesmeyen Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kirmasti Çayı'na 3. köprüyü inşa ediyor, köprünün ilçenin çehresini değiştirmesi bekleniyor.

Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü yıkılmak üzere!

İstanbul Büyükçekmece'de yer alan Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü yıkılma tehlikesi altında. Köprüde çataklar ve çökmeler meydana geldi.

Cunda Köprüsü yıl sonuna kadar hizmete girecek!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Cunda Adasını ana karaya bağlayacak olan dolgu yolun yerini alacak köprüde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

3. köprü ile Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak!

Yıllık sadece işgücü ve yakıttan 1.8 milyar dolar katkı sağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü hizmete girdi. Ticareti hızlandıracak 3. Köprü ile Türkiye, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine bir adım daha yaklaştı.

3.köprü inşaatı gayrimenkul sektörüne canlılık getirdi!

Türkiye'nin en büyük projeleri arasında yer alan 3. Boğaz Köprüsü iki hafta sonra açılıyor. Köprü, gayrimenkul sektörüne de canlılık getirecek ve adeta altın gibi değerlenecek. İşte proje kapsamında değerlenen bazı ilçeler...

Beykoz, 3. köprü ve Üsküdar-Beykoz metrosu ile ivme kazanacak!

Beykoz'da markalı konut piyasasının 2004 yılından bu yana aktif olduğunu belirten EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Esin Ağar ve Öyküm Öngiden, 3. köprü ve Üsküdar-Beykoz metrosu ile değer artışında ciddi bir ivme görüleceğini söylüyor.

3. köprüde çalışan işçilerinin ikramiyesi ödendi!

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde çalışan işçilerin ikramiyeleri verilen söz üzerine ramazan ayından önce ödendi.

3. köprü Çekmeköy Kışlası’nın sınırını değiştirdi!

YAPIMI süren 3. Boğaz Köprüsü’nün Anadolu yakasında Çekmeköy çıkışını sağlayacak bağlantı yolu, Çekmeköy Kışlası’nın sınırını değiştirdi. Doğa parkıyla bitişik olan kışla ile park arasından geçecek yaklaşık 5 kilometrelik yol yeni sınır olacak.

Ahmet Vefik Alp: 3. köprü ve 3. havalimanı muhteşem projeler!

Kent Bilimci ve Yüksek Mimar Ahmet Vefik Alp, İstanbul'da yürütülen 3. köprü ve 3. havalimanı gibi projeleri; “Muhteşem projeler” diye niteledi. Alp, MHP için de; “Slogan değil, proje partisi haline gelmeli” dedi.

3. Köprüde yürüyüş Haberi

3. Köprüde yürüyüş

3. Köprüde yürüme yollan ve seyir alanının bulunacağını açıklayan Çeçen, köprü ayaklarına teraslar inşa edilerek bu alanlara restoran ve kafeteryalar yapılabileceğini belirtti. Köprünün, tasarımı ve teknik özellikleriyle dünyanın sayılı köprüleri arasında yer alacağını kaydeden Çeçen, şu bilgileri verdi: "3. boğaz köprüsü, dünya üzerinde 4'er şeritli karayolu ve 2 şeritli ray sisteminin geçtiği; en geniş, en uzun ve en yüksek kuleye sahip asma köprüsü olacak. 

Köprü, çoğunluğu Türk mühendislerden oluşan bir ekip tarafından inşa edilecek". 


Köprünün tasarımının, çevreyle uyumlu, boğazın dokusuna uygun bir şekilde biçimlendiğini anlatan Çeçen, "Önce çift katlı klasik bir tasarım üzerinde çalıştık. 


Ama sonrasında estetik görünüm açısından bu yönde karar verildi" dedi. Köprünün 9 şiddetindeki depreme dayanıklı olacağını söyleyen Çeçen, "Köprü deprem anında 7 metre esneyecek" bilgisini verdi. 


Yapı...