28 / 03 / 2024

3. Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri

3. Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri

Kepez Belediyesi ile Mimarlar Odası Antalya Şubesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 3. Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri verildi.

Kirazlıtepe dönüşüm projesinin 3. Etap ihalesi Turgut Müteahhitlik'in!

Üsküdar Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi üçüncü etabının maliyeti belli oldu. Nisan'da gerçekleştirilen ihaleyi, Rize merkezli olan Turgut Müteahhitlik 396 milyon TL'ye kazandı. 

Üsküdar Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 3. Etap ihalesi yapıldı!

Üsküdar ilçesi Kirazlıtepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin 666 konut, 20 adet ticari bağımsız birim, 24 derslikli okul, bilgi evi, muhtarlık ve aile sağlığı merkezi gibi sosyal donatı alanlarına sahip 3'üncü etabı Turgut A.Ş tarafından hayata geçirilecek. 

Esenyurt'ta 20 kattan 37 kata yükseltilen izinsiz binaya 17.3 milyon TL ceza!

İstanbul Esenyurt Belediyesi tarafından Turgut Özal Mahallesi'nde D-100 karayolu üzerinde bulunan Empire İstanbul projesine 21 kat için ruhsat verildi. 3 ay sonra 29 Eylül 2017’de kat sayısı önce 27’ye aynı gün yapılan ikinci başvuruyla 37 kata çıkarıldı. Usulsüzlükler üzerine bina sahibine 17.3 mil

Beyazıt Meydanı, Turgut Cansever'in ödüllü projesi temel alınarak düzenlenecek!

İstanbul'un simge meydanlarından Beyazıt, Türkiye'nin yetiştirdiği önemli mimarlardan Turgut Cansever'in 1960 yıllarında düzenlenen yarışmada kendisine birincilik getiren proje temel alınarak düzenlenecek.

Pilot şehirler inşa etmeliyiz!

Emine ve Mehmet Öğün, Turgut Cansever'in kızı ve damadı. Turgut Bey'le bilfiil uzun yıllar çalışan ikili, şimdilerde Öğün&Öğün Mimarlık olarak üretimlerine devam ediyor.

Kepez mimarlık ödülü veren tek belediye!

Başkan Hakan Tütüncü, bu yıl 3.sünü gerçekleştirdikleri Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri’nin, bir belediyenin ulusal düzeyde mimarlık yarışması düzenlemesi adına bir ilk olduğunu söyledi.

3. Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri verildi!

Kepez Belediyesi ile Mimarlar Odası Antalya Şubesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 3. Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri verildi.

Turgut Cansever'in hayali, Sivas Kalesi Projesi ile gerçekleştirilecek!

Dünyada üç kez "Ağa Han Mimarlık Ödülü"nü alan ve "Bilge Mimar" olarak tanınan merhum Turgut Cansever'in hayali, Sivas Kalesi Projesi ile gerçekleştirilecek.

Mimar ve şehir planlamacısı Turgut Cansever anıldı!

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı olan İsmail Kara bugünkü yazısında, Mimar ve şehir planlamacısı olan rahmetli Turgut Cansever'i andı. İşte o haber...

Argos in Cappadocia: Dünya'nın En lüks tarihi oteli!

Mimar Turgut Cansever'in öncülüğünde, Uçhisar da antik bir manastır yerleşkesinin ve terk edilmiş bir köyün titiz restorasyonuyla hayata geçen Argos in Cappadocia, gerçek geleneksel deneyim ve lüksü ustalıkla bir araya getiriyor.

Mimar Turgut Cansever anıldı!

Mimar Turgut Cansever, Uluslararası Gençlik Derneğince (UGED) düzenlenen etkinlikle İstanbul'da anıldı. Etkinliğe mimar Mehmet Osmanoğlu ile Arka Kapak Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yunus Emre Tozal konuşmacı olarak katıldı.

Esenler Turgut Reis'te 55.3 milyon TL'ye satılık arsa!

Esenler Belediye Başkanlığı, Turgut Reis Mahallesi'nde bulunan 10 bin 68 metrekarelik arsayı satışa çıkardı. İhalesi 6 Eylül 2016 tarihinde yapılacak arsanın satış bedeli 55 milyon 377 bin 135 TL olarak belirlendi.

Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri Sergisi 12 Mayıs'ta!

Antalya Kepez Belediyesi Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri Sergisi 12 Mayıs 2016 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde açılıyor.

3. Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri Haberi

3. Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri

Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri'nin 3'üncüsünü gerçekleştirdi. Ödül töreni Kepez Belediyesi, Mimarlar Odası Antalya Şubesi'nin koordinatörlüğünde yapıldı.


Tören Antalya doğumlu merhum mimar Turgut Cansever anısına düzenlendi ve ödüller bu yıl, 'Kamu Yapıları ve Kamusal Alanlar' konusunda mimari proje dalında verildi.


45 eser ile 100'ün üzerinde mimarın katıldığı yarışmanın ödül töreni ve sergi açılışı Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde yapıldı.


AMACINA ULAŞIYOR

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü törende "Dilerim ki yıllar içerisinde bu çalışmamız daha da büyüsün ve hedeflerine ulaşsın" dedi. Ayrıca törene katılan Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Özge Köksal, yarışmayı, uluslararası platforma taşımayı hedeflediklerini...