05 / 05 / 2024

301 madenci için ev mi yapılacak

301 madenci için ev mi yapılacak

Ölen madenci yakınlarına ev için 3 bölgenin uygun görüldüğünü belirten Ak Partili Vekili Özdağ, "Şuanda üç bölgenin zemin etütleri yapılıyor. TOKİ tarafından ev yapılarak 301 ölen madencimizin yakınına teslim edilecek dedi"...

TOKİ bu ilde tam 301 yeni konut inşa edecek! İhale tarihi açıklandı!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Yozgat Merkez'de 301 yeni konut inşa edecek. İşte TOKİ Yozgat 2023 projesi ile ilgili detaylar...

İBB'nin metrolar için yaptığı 301 milyon TL'lik bono tahvili başvurusuna red!

İBB Başkanı İmamoğlu, Hazine'nin İBB'ye bono tahvili için onay vermediğini belirtti ve "301 milyon liralık bono tahvil başvurumuz askıya alındı” diye konuştu. 

301 madencinin ailesi için yapılan konutlar teslim ediliyor!

301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasının ardından Soma ilçesinde şehit madencilerin geride kalan aileleri için yapılan konutlar Kasım'da teslim edilecek.

TOKİ Soma 301 Konutları'nda inşaat durdu mu?

MANİSA Soma'daki faciada ölen 301 madencinin ailesi için TOKİ'nin yaptırdığı 301 konutun inşaatı durdu. Yüklenici firmanın iki aydır ödeme yapmaması üzerine alt firma iş bırakma kararı aldı.

Soma Maden Anıtı inşaatında ilerleme kaydedilmedi!

Soma faciasında can veren 301 madenci için madenci anıtı proje çalışması Türkiye Müteahhitler Birliği tarafından Soma Belediyesi’yle yürütülen ortak çalışma kapsamında bu yılın haziran ayında başladı.

301 Somalı aile için 602 konut yapılıyor!

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki faciada yaşamını yitiren 301 madencinin ailesine, iki ev müjdesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vermesi ardından, inşaatlar için çalışmalar hızlandırıldı. Somalı ailelere ikişer ev verilecek.

Doğuş Holding 301 konut için başvuruda bulundu!

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında can veren 301 işçinin ailesine, iki ev müjdesinin ardından inşaatlar için çalışmalar hızlandırıldı. Konut projelerinden bir tanesinin ELİ Sosyal Tesislerinin yanına yapılacağı açıklandı.

Bahattin Atçı: Şehit madenciler için anıt mezar yapılacak!

Soma'daki Şehit madenciler için anıt mezar yapılacak. Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden işçisi için " anıt mezar " yapılacağını söyledi.

İş adamları Soma'da yapılan 301 konut için destek verdi!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerinin aileleri için yaptıracakları konut projesine Ramazan Bayramı'ndan sonra başlayacaklarını ifade etti.

Soma için 46.5 milyon lira toplandı!

Soma için nakdi hesaplarda 46.5 milyon lira toplandığını ifade eden Erdoğan, "46.5 milyon lirayı, hayatını kaybeden 301 madencinin ailesine 154 bin 450 lira olarak paylaştıracağız" dedi.

Başbakan Erdoğan: Soma için toplanan 46,5 milyon lirayı paylaştıracağız!

Soma için nakdi hesaplarda 46,5 milyon lira toplandığını ifade eden Erdoğan, "46,5 milyon lirayı, hayatını kaybeden 301 madencinin ailesine 154 bin 450 lira olarak paylaştıracağız" dedi...

Muhittin Şimşek, kiraladığı araziye madenciler için 301 fidan dikti!

Kayseri'de 56 yaşında emekli vatandaş, yeşil alan oluşturmak için 2010'da 49 yıllığına kiraladığı araziye Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler işçiler için 301 fidan dikerek, üzerine isimlerinin yazılı olduğu levhaları astı..

Bartın'da Soma'da hayatını kaybeden maden işçileri için hatıra ormanı oluşturuldu!

Bartın Üniversitesi öğrencileri, Soma'daki maden ocağında hayatını kaybeden maden işçilerinin anısına 301 fidan dikerek hatıra ormanı oluşturdu. Faciada yaşamını yitiren 301 işçi için saygı duruşunda bulunuldu.

301 madenci için ev mi yapılacak Haberi

301 madenci için ev mi yapılacak

TBMM Soma Maden Kazalarını Araştırma komisyonu Üyesi Selçuk Özdağ, Soma ile ilgili açıklamalar yaptı, muhalefeti eleştirdi.


Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Şehzadeler Belediye Başkanı Ak Partili Ömer Faruk Çelik'i ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın açıklaması yapan Milletvekili Özdağ, Soma için ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini söyledi.

Kendisinin de bulunduğu 10 Ak Partili, 4 CHP'li, 2 MHP'li ve 1 HDP'li vekil olmak üzere 17 kişilik bir araştırma komisyonun kurulduğunu hatırlatan Özdağ, tamamlanacak raporun 3 ay sonra TBMM'ye sunulacağını kaydetti. 


ÖLÜM AYLIKLARI BAĞLANACAK 


Özdağ, facia sonrası düzenlenen yardım kampanyasında AFAD'ın 20 milyon, TOBB'un 16,5 milyon lira topladığını ifade etti. Ölen 301 madenciden 64'nün primi yetmediği gerekçesiyle emekli olamadığını belirten Özdağ, "Şimdi onu düzenliyoruz. Düzenlemeyle 64 kardeşimiz de emekli olacak" dedi. 


Ölen madencilerin sivil şehit kapsamına...