20 / 04 / 2024

4. asma köprü

4. asma köprü

Gebze - İzmir Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilecek olan Körfez Köprüsü tamamlandığında İstanbul ile İzmir arasını 3,5 saate düşücek...

Bakan Abdulkadir Uraloğlu: 4 ekolojik köprü yapım çalışmaları devam ediyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 4 ekolojik köprünün de yapım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki araziler tarıma kazandırılıyor!

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada bulunan Osmangazi Köprüsü'nün çevresindeki kullanılmayan araziler tarıma kazandırılıyor.

Dünyanın en uzun çift katlı asma köprüsü trafiğe açıldı!

Dünyanın en uzun açıklığa sahip olan çift katlı asma köprüsü, Çin’in Hubei eyaletinin başkenti Wuhan’da önceki gün açıldı.

Dünyanın en uzun asma köprüsü açıldı!

Mısır Kahire'de bulunan Rod al-Farag Axis Köprüsü hizmete açıldı. Köprü, 67.3 metre eniyle dünyanın en geniş asma köprüsü olma özelliği taşıyor.

Ağaç gövdesine yaptığı eve asma köprü ile ulaşıyor!

Artvin'in Arhavi ilçesinde inşaat mühendisi Osman Kaba, ıhlamur ağaçlarının gövdesine yerden 10 metre yükseklikte, 30 metrekarelik ev inşa etti. Çelik halat üzerinde bulunan asma köprü ile çıkılıp inilen ev, ilgi görüyor.

Artvin'deki bu eve asma köprü ile ulaşılıyor!

Artvin'in Arhavi ilçesinde inşaat mühendisi Osman Kaba, ıhlamur ağaçlarının gövdesine yerden 10 metre yükseklikte, 30 metrekarelik ev yaptı. Çelik halatla oluşturulan asma köprü ile girilen ev ilgi görüyor.

Kahramanmaraş Andırın'daki 4 minareli asma köprüye ödül!

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde inşa edilen 4 minareli asma köprüye İngiltere’den ödül geldi. Belediye Başkanı Baki Tezcan’ın projesini çizdiği ve belediye işçileri tarafından köprü 300 bin TL'ye mal oldu. 

İşte şimdiye kadar inşa edilen en pahalı 10 asma köprü!

Özellikle nehirlerin veya barajların üzerinde bulunan devasa köprülerin maliyetleri çok fazla. İşte şimdiye kadar inşa edilen en pahalı 10 asma köprü.

Silifke'ye yapılacak 4'ncü köprü trafiği rahatlatacak!

Başkan Turgut, Göksu ırmağı üzerinde temeli atılan 20 metre genişliğinde ve yaklaşık 75 metre uzunluğundaki 4. köprünün trafiği rahatlatacağını söyledi.

Marmara Otoyol Ringi, Çanakkale 1915 Köprüsü'yle tamamlanacak!

Osmangazi’nin ardından sıra Çanakkale Boğazı’na yapılacak köprüye geldi. Marmara Otoyol Ringi’ni tamamlayacak Çanakkale 1915, 2023 metre orta açıklıkla dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.

Osmangazi Köprüsü açılış için gün sayıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle 30 Haziran'da açılması planlanan, dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan Osmangazi Köprüsü, yaklaşık 39 ayda tamamlandı.

İzmit Osman Gazi Köprüsü'nün geçiş ücreti 35 dolar + KDV!

Bin 550 metre orta açıklığı ile dünyanın en büyük orta açıklığa sahip 4′üncü asma köprüsü olan, 2 bin 682 metre uzunluğundaki Osman Gazi Köpürüsü Mayıs ayı sonunda ulaşıma açılacak. Köprünün geçiş fiyatı 35 dolar + KDV olarak belirlendi.

İzmit Körfez Köprüsü'nde iki yaka birleşti!

İzmit Körfezi Asma Köprüsü’nde tüm tabliyelerin montajı tamamlanarak, körfezin iki yakası birleşti. 2 bin 682 metre uzunluğundaki köprü Mayıs ayında ulaşıma açılacak.

4. asma köprü Haberi

4. asma köprü

İstanbul ile İzmir arasını 3,5 saate düşürecek, Gebze - İzmir Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilecek olan Körfez Köprüsü'nde çalışmalar hızla ilerliyor. Marmara Denizinin doğusunda İzmit Körfezi'nin Dilovası Dil Bumu ile Karamürsel'in Hersek Burnu arasında yapılan köprü dünyanın en uzun 4. asma köprüsü olacak. Proje bittiğinde şu anda feribotla yaklaşık 60 dakika süren, körfezi dolaşarak ise 1 saat 20 dakikada kat edilen mesafe 6 dakikada geçilecek. Şu anda 8 saat süren İstanbul-İzmir yolculuğunun süresi ise 3,5 saate inecek. 2015 yılı içerisinde bitirilmesi hedeflenen köprü 6,2 milyar dolara mal olacak. 


6 Bin 400 Metre Kare Dolgu Alanı


İnşaatı gerçekleştiren Kamu-özel Sektör Ortaklığı Müdürü İsmail çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Köprünün Altınova kesiminde, inşa edilecek ayaklar için denizde 6 bin 400 metrekarelik dolgu alanı...