25 / 04 / 2024

5535 Bazı Kamu Alacaklarının Tahsil ve Terkinine İlişkin Kanun

5535 Bazı Kamu Alacaklarının Tahsil ve Terkinine İlişkin Kanun

8 Temmuz 2006 Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanan ve kapıcı ücretleri damga vergisi ile ilgili hükümleri kapsayan 5535 sayılı Bazı Kamu Alacaklarının Tahsil ve Terkinine İlişkin Kanun maddeleri haberimizde...

KPSS'den 60 puan alanlar hemen başvursun! Memur alımı başladı! Fırsatı kaçırmayın! İşte başvuru detayları

Milyonlarca kişi kamu kurumlarında çalışmak istiyor. Bu noktada belediyeler, üniversiteler ve bazı kamu kurumları gibi yerler memur alımıan dair duyrularını yapıyor. Şimdi de KPSS'den 60 puan alanlar için memur alımları başladı.

Kamu binaları için son dakika kararı! Resmen açıklandı! Enerji tasarrufu hedefi yüzde 30'a yükseltildi!

Cumhurbaşkanlığı kararına göre; bazı kamu binaları için belirlenen enerji tasarruf hedefinin 2030 yılına kadar yüzden 15’ten yüzde 30’a çıkarılması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kamu kurumlarındaki yöneticilerin maaşları açıklandı! PTT, İller Bankası, BOTAŞ, TPAO yöneticileri ne kadar maaş alacak?

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında yöneticiler ile personellere uygulanacak taban ve tavan ücretlerde değişikliğe gidildi. Böylece kamu kurumlarındaki yöneticilerin maaşları tek tek belli oldu. İşte o rakamlar...

O maaşlara 6 bin 800 lira ek zam müjdesi! Duyan buz kesti! Hemen siz de kontrol edin!

Bazı kamu görevlilerinin maaşlarına yapılan yükseliş asgari ücret zam oranını geçecek. O maaşlara 6 bin 800 lira ek zam müjdesi! Duyan buz kesti! Hemen siz de kontrol edin!

Kamu kurumunda çalışanlar dikkat! Memurun vergisinde ne değişti? Kimler beyanname verecek?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, Gelir Vergisi Genel Tebliği Sonrası kamudaki “tek işveren” uygulaması daraltıldı. Yeni tebliğ sonrası bazı kamu çalışanları için beyanname yükümlülüğü getirildi. Peki, bu durum hangi çalışanları kapsıyor? İşte detaylar…

Kamu bankaları da MİR karttan çekilme kararı aldı

Bazı özel bankaların sistemi askıya almasının ardından kamu bankaları da Rusya ödeme sistemi olan Mir'den çıkma kararı aldı. Böylece Halkbank, Ziraat Bankası, İş Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası, Rusya’nın MİR kart sisteminden çıktı.

İcra ve hacizler kaldırılıyor! Devlete maliyeti 56 milyar lira…

Ekim ayında yürülüğe girmesi için hazırlıkları süren çalışma kapsamında, ödeme güçlüğü içindeki dar gelirli kesim ile gençler ve çiftçilerin bazı kamu borçlarının silinmesi, icra ve hacizlerin kaldırılması öngörülüyor.

Kamu bankaları konut kredisi faizlerini yüzde 1.20'ye indirdi!

Kamu bankaları, kredi faizlerinde ürün ve vade yapısına göre 100 baz puana kadar değişiklik gösteren oranlarda indirime uyguladı. Konut kredi faiz oranları yüzde 1.20'ye indirildi.

Hangi vergiler için matrah ve vergi artırımı yapılabilir?

Bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını kapsayan Kanun 9 Haziran'da Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe alındı. Peki kanun kapsamında neler yer alıyor? İşte ayrıntılar...

Emlak vergileri yapılandırılıyor!

Bazı kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Yeni yasayla emlak vergi borçları da yapılandırılacak.

Sadece kamu çalışanlarını ilgilendiriyor! Yüzde 50 şartı!

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemler sonucunda uygulanacak olan tam kapanmanın detayları belli oldu. İçişleri Bakanlığı'ndan yayımlanan genelgede kamu çalışanlarını ilgilendiren maddeler de var. Bazı kamu çalışanları tam kapanma kapsamında uygulanacak olan bu yasaklardan muaf tutulacak

Güney Kore'de arazi yolsuzluğu nedeniyle kamu personellerine yönelik operasyon düzenlendi!

Güney Kore'de, ülke genelinde arazi spekülasyonu yaptıkları iddiasıyla aralarında bir şehir meclis üyesinin de yer aldığı bazı kamu görevlileri için operasyon düzenlendi. 

Güney Kore'de arazi yolsuzluğu nedeniyle kamu personellerine yönelik soruşturma açıldı!

Güney Kore'de, ülke genelinde arazi spekülasyonu yaptıkları iddiasıyla aralarında bir şehir meclis üyesinin de yer aldığı bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı.

5535 Bazı Kamu Alacaklarının Tahsil ve Terkinine İlişkin Kanun Haberi

5535 Bazı Kamu Alacaklarının Tahsil ve Terkinine İlişkin Kanun

KANUN


BAZI KAMU ALACAKLARININ TAHSİL VE TERKİNİNE İLİŞKİN KANUN!

Kanun No. 5535  

                                                                                                  

Kabul Tarihi : 29/6/2006



             MADDE 1 – 8/4/1929 tarihli ve 1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanuna aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir.


             "GEÇİCİ MADDE 1 – Bu Kanun uyarınca mecburi hizmet karşılığı yurt dışına gönderilenlerden, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce, eğitimin herhangi bir aşamasında öğrencilikle ilişikleri kesilenler, öğrenim sürelerinin bitiminde mecburi...