26 / 04 / 2024

634 sayılı kanun

634 sayılı kanun

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu esasları, en son düzenlemeyle birlikte haberimizde yer alıyor. Kat mülkiyeti hakkında merak edilenler kanunda açıkça yer alıyor. 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu için haberimizi inceleyebilirsiniz..

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu!

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu' nun son hali aşağıda yer alıyor. 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu' nun ilk maddesi kat mülkiyeti ve kat irtifakı konularıyla anlatılıyor...

Kat irtifakı nasıl kat mülkiyetine çevrilir?

Kat irtifakı nasıl kat mülkiyetine çevrilir?: Emlak vergisi tahsilatını hızlandırmak ve buradan elde edilen geliri artırmak amacıyla hükümetin çıkardığı bir yasa bulunuyor.Yasa kat irtifaklı tapuların kat mülkiyetine çevrilmesini detaylı olarak açıklıyor.

Adalet Bakanlığı 2828 sayılı kanun kapsamında 155 personel alımı: Başvuru şartları ve son başvuru tarihi nedir?

Adalet Bakanlığı, 2828 Sayılı Kanun çerçevesinde 155 yeni personel alımı yapacak. Bu alımlar, Bakanlık bünyesinde farklı alanlarda görev yapacak memur ve hizmetli pozisyonları için gerçekleştirilecek.

Euronun yönünü belirleyecek olan kritik gelişme! Sayılı saatler kala euro kurunda son dakika gelişmesi

Piyasalarda bugün son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Euro kurunu etkileyecek olan gelişmeler bugün ekonominin gündeminde yer alıyor. Sayılı saatler kala euro bugün kaç TL? Euro ne kadar oldu? Bugün euro ne olacak? İşte tüm detaylar...

Devlete memur alımı yapılacak! 657 sayılı memuriyet kanununa tabi olacak işte başvuru tarihi ve şartları

Sermaye Piyasası Kurulu, İstanbul'daki temsilciliğine memur alımı yapacağını duyurdu. 657 sayılı memuriyet kanuna tabi çalışacak olan memurların alım tarihleri ve başvuru için gereken nitelikler de açıklandı. İşte detaylar...

Sağlık çalışanının ek ödeme tavan fiyatı değişiyor! Milyonlarca çalışanın maaşlarında artış olacak

Sağlıkla İlgili Bazı kanunlarda ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi görüşmeleri düzenlendi ve görüşmeler sonunda kabul edildi. Yeni düzenlemeyle ek ödeme tavan fiyatı değişiyor. Milyonlarca çalışanın maaşlarında artış olacak. İşte detaylar...

Depozito kira yerine sayılır mı?

Depozito, kiralanan mülkün zarar görmeyeceğine dair para ya da kıymetli evrak olarak verilen güvence teminatı olarak biliniyor. Peki, depozito kira yerine sayılır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler..

Memur ve emekliye ek zammı içeren kanun Resmi Gazete'de!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapan Kanun bugünkü 31727 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

2872 Sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ!

2872 Sayılı Çevre Kanunun Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ bugünkü 31705 Sayılı Resmi Gazete'nin Mükerrer sayısında yayımlandı.

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında kişinin kendisinin ikamet etmesi amacıyla satın aldığı konutlarda hanedeki ebeveyn başına 300 bin, çocuk başına ise 150 bin TL'lik kısmın tapu harcından muaf tutulması amaçlanıyor...

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunda başvuru süresi uzatıldı!

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunda Yer Alan Başvuru ve İlk Taksit Ödeme Sürelerinin Uzatılmasına İlişkin Karar 31581 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile icra işlemlerinde değişiklik yapılması planlanıyor. 

Muğla'nın imar sorunu çözülüyor mu?

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Av. Sevin Çağlayan, Muğla'nın ilçelerinde senelerdir kronik hale gelmiş olan problemlerin ilk sırasında yer alan imar sorununun 2012 yılında çıkartılan 6360 sayılı kanun ile çözülebileceğine vurgu yaptı. 

2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile şikayet hakkı olan kişilerin 'alacaklı, borçlu ve şikayet konusu işlemlerde hukuki yararı bulunan üçüncü kişiler' şeklinde düzenlenmesi planlanıyor.

492 Sayılı Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

492 Sayılı Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile iltica başvurusu yapanların ikamet harcından muaf tutulmaları amaçlanıyor.

634 sayılı kanun Haberi

634 sayılı kanun
634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu esasları en son düzenlemeyle birlikte yürürlüğe giren tam metni aşağıda yer alıyor.


634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu esasları!


Kanun Numarası: 634

Kabul Tarihi: 23/06/1965

Yayımladığı Resmi Gazete Tarihi: 02/07/1965

Yayımladığı Resmi Gazete Sayısı: 12038

    BİRİNCİ BÖLÜM: GENEL HÜKÜMLER

    A KAT MÜLKİYETİ VE KAT İRTİFAKI:

    I - GENEL KURAL:

    Madde 1 - Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olanları üzerinde, o gayrimenkulun maliki veya ortak malikleri tarafından, bu kanun hükümlerine göre, bağımsız mülkiyet hakları kurulabilir.

    Yapılmakta veya ileride yapılacak olan bir yapının, birinci fıkrada yazılı nitelikteki bölümleri üzerinde, yapı tamamlandıktan sonra geçilecek kat mülkiyetine esas olmak üzere, arsa maliki veya arsanın...