25 / 04 / 2024

6427 sayılı Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

6427 sayılı Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

1 Mart 2013 tarihinde 28574 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yeraltı Suları Hakkında Kanun ile Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda yer alan hükümler haberimizin içerisinde...

3 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bingöl’de HES için GES üretim tesisi, Çanakkale ve Balıkesir'de rüzgar enerji santralleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kamulaştırma nedir? Kamulaştırma nasıl yapılır?

Kamulaştırma nedir, kamulaştırma nasıl yapılır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte merak edilenler!

2 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bursa ve Bartın sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için acele kamulaştırılma kararı verildi. Söz konusu karar bugünkü 31802 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 2 il için acele kamulaştırma kararı...

Miras kalan arsanın kamulaştırma bedeli nasıl belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan arsanın kamulaştırma bedelinin nasıl belirleneceğini kaleme aldı.

Karabük Eflani için acele kamulaştırma kararı!

Karabük ili, Eflani ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Karabük Eflani için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31537 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çankırı Çerkeş için acele kamulaştırma kararı!

Çankırı ili, Çerkeş ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Çankırı Çerkeş için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31537 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin Tarsus için acele kamulaştırma kararı!

Mersin ili, Tarsus ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Mersin Tarsus için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31537 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziantep Oğuzeli ilçesi için acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep ili, Oğuzeli ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Gaziantep Oğuzeli için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31537 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Bergama için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili, Begama ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. İzmir Bergama için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin Gülnar için kamulaştırma kararı!

Mersin ili, Gülnar ilçesi içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Mersin Gülnar için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çankırı Korgun ve Ilgaz için acele kamulaştırma kararı!

Çankırı ili, Korgun ve Ilgaz sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Çankırı Korgun ve Ilgaz için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mezitli için acele kamulaştırma kararı!

Mersin ili, Mezitli ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Mezitli için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Bala için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili, Bala ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Ankara Bala için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

6427 sayılı Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Haberi

6427 sayılı Kamulaştırma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

YERALTI SULARI HAKKINDA KANUN İLE KAMULAŞTIRMA KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

  

Kanun No. 6427                                                                                                         

Kabul Tarihi: 14/2/2013


MADDE 1 – 16/12/1960 tarihli ve 167 sayılı Yeraltı Suları Hakkında Kanunun 10 uncu maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“Kuyu, galeri, tünel ve benzerlerine ölçüm sistemleri kurulmadan kullanma belgesi verilemez. Ölçüm sistemlerinin kurulmasını lüzumlu kılacak yeraltı suyunun; kullanım maksadı, miktarı, havza sınırı ve diğer hususlar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün teklifi üzerine Bakanlar...