29 / 03 / 2024

ABD de bir sitede

ABD de bir sitede

ABD'de Türk diplomatların yaşadığı sitede yangın hasara yol açtı. ABD'nin New Jersey eyaletindeki Edgewater'da Türk diplomatların da oturduğu bir sitede çıkan yangın hasara neden oldu.

ABD'de mortgage başvurularında artış devam ediyor...

ABD'de 10 Kasım 2023 itibari ile sona eren haftada mortgage başvuruları üst üste ikinci haftasında da yükselirken, 30 yıllık faiz bir önceki haftadaki seviyesini koruduğu kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

ABD'de mortgage başvuruları üst üste ikinci haftasında da arttı!

ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, ABD'de 10 Kasım 2023 tarihi ile sona eren haftada mortgage başvuruları üst üste 2. haftasında da artış gösterirken, 30 yıllık faiz bir önceki haftadaki seviyelerini de korudu.

ABD'de, depremi tahmin edebilen yapay zeka geliştirildi

ABD'de Teksas Üniversitesi'nde yapılan yeni bir çalışma kapsamında yapay zeka destekli deprem tahmin aracının yüzde 70 doğrulukla çalıştığı belirtildi. İşte haberin merak edilen ayrıntıları...

ABD’de konut fiyatları temmuz ayında arttı! Bir yıllık artış yüzde 1 oldu!

ABD'de konut fiyatları temmuzda artış yaşadı. Buna göre, S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, temmuz ayında bir önceki yılın aynı kıyasla göre yüzde 1 oranında artış kaydetti.

ABD'de konut piyasası artan mortgage faiz oranları ve düşük arz sonucu, zorluklarla karşı karşıya!

ABD'de düşük konut stoku, artmaya devam eden mortgage (konut kredisi) faiz oranları ve yükselen konut fiyatları konut piyasası üzerinde adeta bir baskı oluşturuyor.

ABD'de mortgage faizleri geçen hafta geriledi, konut alımları canlanabilir!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranları geçen hafta düşüş kaydetti. Yüksek seviyelerde olan faiz oranları, konut alımlarını kısıtlayan bir faktör olsa da, düşüşün canlanma işaretleri sunması bekleniyor.

ABD'de tüketici kredileri Nisan ayında beklentileri aştı!

ABD'de tüketici kredileri, Nisan ayında 23 milyar dolarlık artışla beklenenden daha yüksek bir seviyeye ulaştı. Tüketici harcamalarındaki bu artış, ekonomik toparlanmanın devam ettiğine dair olumlu bir işaret olarak görülüyor.

ABD'de konut fiyatları Mart'ta yüzde 0,7 arttı!

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Mart ayında aylık bazda mevsim etkisinden arındırılmış olarak yüzde 0,4 oranında, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 0,7 arttı. 

ABD'de hanehalkı borcu 2023'ün ilk çeyreğinde 17 trilyon doları aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de hanehalkı borcu, bu senenin ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,9 arttı ve 17,05 trilyon dolara yükseldi.

ABD'de mortgage faizleri geçen hafta düşüş kaydetti!

ABD'de geçtiğimiz hafta 30 yıl vadeli konut kredisi için ortalama faiz oranı, yüzde 6,71'den yüzde 6,48'e geriledi. MBA'nın verilerine göre, aynı haftada mortgage başvuruları bir önceki haftaya kıyasla yüzde 3 arttı.

ABD'de konut satışları Haziran ayında beklenenin üzerinde düştü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD’de konut satışlarında beklenenin çok üzerinde bir düşüş yaşandı. İşte konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

ABD'de tüketici güveni temmuzda yeniden toparlanma gösterdi

ABD'de Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi, temmuzda aylık 1,1 puan artışla 51,1'e çıkarak sınırlı bir toparlanma kaydetti.

ABD'de hisse senetleri son 52 senenin en kötü düşüşünü gördü

Küresel piyasalarda, açıklanan makroekonomik verilerin özellikle ABD ekonomisi için resesyon riskinin güçlendiğine işaret etmeye devam etmesiyle negatif bir seyir izledi. ABD'de hisse senetleri 1970'den bu yana en kötü ilk yarı düşüşünü yaşadı.

ABD de bir sitede Haberi

ABD de bir sitede

ABD'nin New Jersey eyaletindeki Edgewater'da Türk diplomatların da oturduğu sitede çıkan yangın hasara neden oldu.


New York ile New Jersey eyaletlerini ayıran Hudson Nehri kıyısındaki Edgewater'da bulunan Avalon sitesinde yerel saatle 16.30 (TSİ 23.30) civarında başlayan yangına çok sayıda itfaiye aracıyla müdahale edildi.


Rüzgarın da etkisiyle büyüyen ve yaklaşık 400 kişinin yaşadığı sitenin dört bir tarafını kaplayan yangında can kaybı yaşanmazken, yaklaşık 160 kişi tahliye edilerek civarda bulunan belediye toplum merkezine yönlendirildi. 


Sitede ikamet eden Türk diplomatların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.


Yerel saatle 21.00'den itibaren çökmeye başlayan binanın neredeyse tamamı kullanılamaz hale geldi.


Gazetecilere açıklamalarda bulunan Edgewater Belediye Başkanı Michael McPartland, acil durum ilan edilen bölgede okulların perşembe günü tatil olacağını söyledi.


Avalon sitesinde 2000 yılında da büyük bir yangın çıkmış, adeta yerle bir olan...