16 / 04 / 2024

ABD gayrimenkul sektörü 2014

ABD gayrimenkul sektörü 2014

ABD'de konut başlangıçları aralık ayında yüzde 4,4 artışla piyasa beklentisini geride bırakırken, 2014, konut sektörünün 2007 'den bu yana en iyi performansı gösterdiği yıl oldu.

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan ticari gayrimenkul sektörü açıklaması!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yüksek faiz oranları ve pandemi sonrası değişen çalışma modelleri ile ofislerin boşalmasından dolayı ticari gayrimenkul sektörüne ilişkin endişelerinin bulunduğunu fakat durumun yönetilebilir olduğuna inandığını kaydetti.

Amazon, ABD'de gayrimenkul sektörünü olumlu etkiliyor!

Koronavirüsün kazananlarından Amazon, ABD’nin pandemiyle kötüleşen gayrimenkul sektörüne yabancı yatırım getiriyor. Önceden ofis alan yabancı gayrimenkul yatırımcıları, şimdi depo ve lojistik tesis satın alıyor. 

ABD gayrimenkul sektörüne Türk yatırımcı ilgisi arttı!

Internatıonal Realtors Group, Propertyınvest Usa Şirketi Başkanı Cengiz Bayırlı ABD'de gayrimenkul sektörüne Türk yatırımcılarının ilgisinin arttığını dile getirdi. 

Gayrimenkul sektörü 2016'yı rekorla tamamladı!

Akkuş Gayrimenkul ve Mardin İşadamları Dernek Başkanı Abdülkadir Akkuş, 2016 yılındaki konut satışlarını değerlendirdi. Akkuş, ''Gayrimenkul sektörü 2016 yılını bile rekorla tamamladı'' dedi.

ABD gayrimenkul sektöründeki çöküşle başlayan krizin 3. dalgası başladı!

ULUSLARARASI yatırım ve danışmanlık kuruluşu Goldman Sachs, yedi yıl önce ABD gayrimenkul sektörü ve yatırım bankacılığında yaşanan çöküş ile birlikte başlayan krizin üçüncü dalgasının başladığına işaret etti.

Gayrimenkul sektörü Sign Of The City Awards 2015’de buluşacak!

Türk gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek amacıyla Hürriyet öncülüğünde gerçekleşen Sign of the City Awards (SOTCA)gayrimenkul yarışması için hazırlıklar başladı. Başvuruların 15 Haziran’da başlayacağı yarışma için jüri ilk kez bir araya geldi.

Gayrimenkul sektörü seçim sonrası canlanacak!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Koksal Ünal, emlak ve gayrimenkul sektörün de 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin ardından çok daha güçlü bir canlanma yaşanacağını bildirdi.

Gayrimenkul sektörü seçimden sonra hareketlenecek!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerin ardından gayrimenkul sektöründe çok daha güçlü bir hareket öngörüyor.

İstanbul'da gayrimenkul sektörü yükselmeye devam edecek mi?

Gayrimenkul sektörüyle ilgili son üç ayda yayınlanan raporlar İstanbul odaklı yükseliş ivmesinin artarak devam edeceğini gösteriyor. Peki üretim ve satış ve fiyatlardaki yükseliş eğilimi ne kadar sağlıklı?

Gayrimenkul sektörü gözünü öğrenci yurtlarına çevirdi!

Türkiye genelinde son yıllarda hızla artan üniversite sayısı yurt ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Fakat mevcut sayının, talebi karşılayamaması gayrimenkul sektöründe gözleri öğrenci yurtlarına çevirdi.

Bina tamamlama sigortası gayrimenkul sektörüne olumlu etki edecek!

Özser Group Sigorta Başkanı Üze, 11 Mart'ta yürürlüğe giren zorunlu Bina Tamamlama Sigortası'nın gerek sigorta sektörü gerekse gayrimenkul sektörü için olumlu yansımaları beraberinde getirebileceğini söyledi.

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor!

REIDIN Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi & REIDIN Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi 2015 2. Çeyrek Dönem sonuçları açıklandı. Rapora göre gayrimenkul sektöründe hareketlenme bekleniyor..

Gayrimenkul sektörüne yabancıların ilgisi artıyor!

Uzun yıllardan beri emlak gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Nova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün son günlerdeki yükselen çıtasıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

ABD gayrimenkul sektörü 2014 Haberi

ABD gayrimenkul sektörü 2014

ABD Ticaret Bakanlığı'ndan açıklanan verilerine göre, aralık ayı konut başlangıçları önceki aya oranla yüzde 4,4 yükselerek, yıllık bazda 1 milyon 89 bine çıktı. Bu sonuçla, konut başlangıçları 2014'de son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Veriye ilişkin piyasa beklentisi ise 1 milyon 40 bin yönündeydi. Kasım ayı konut başlangıçları ise 1 milyon 28 binden 1 milyon 43 bine revize edildi. 


Veriler, ayrıca aralık ayında verilen inşaat izinlerinin aylık yüzde 1,9 azalışla 1 milyon 32 bine düştüğünü ortaya koydu. Beklenti, Kasım'da 1 milyon 52 bin seviyesinde gerçekleşen inşaat izinlerinin aralıkta 1 milyon 60 bine yükseleceği yönündeydi. 


Ekonomistler, beklentileri aşan aralık ayı konut başlangıçlarına ilişkin olarak, konut sektörünün ivme kazandığı ve büyümeye devam edeceği değerlendirmesini yaptı. 


Bizim...