20 / 04 / 2024

abd ihalede kayırmacılık

abd ihalede kayırmacılık

Mortgage krizinin faturası ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke'den görevlerinden olan ünlü CEO'lara kadar pek çok isme kesildi. Son olarak ise pazartesi günü ABD'de emlak sektöründen sorumlu Emlak ve Şehir Kalkınma Bakanı Alphonso Jackson görevi

Arel Taşımacılık Turizm Otomotiv Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Arel Taşımacılık Turizm Otomotiv Ve Ticaret Anonim Şirketi Büyükçekmece'de Kırmacı Group Proje ve Teknoloji Yatırımları A.Ş. tarafından kuruldu.

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

Kay Group İnşaat Elektrik Ve Sağlık Ürünleri İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kay Group İnşaat Elektrik Ve Sağlık Ürünleri İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile A S S M Alajımı ve A T Shaher Al-Asnag ortaklığında kuruldu.

BİSAM yeni verileri açıkladı! İşte yeni açlık sınırı

BİSAM'ın açıklamasını yaptığı Nisan ayı için açlık ve yoksulluk sınırı bilgilerine göre; Türkiye’de sağlıklı ve dengeli beslenmenin bedeli günlük olarak 327 TL, açlık sınırı ise 9 bin 814 TL'ye erişti. Yoksulluk sınırı ise 33 bin 948 TL olarak kayıtlara geçti.

ABD'den 500 milyon dolarlık dev yatırım! Şehirler teknoloji merkezine dönüşüyor

ABD hükümeti, ilk 500 milyon $’lık yatırımla orta Amerika’daki metropol alanlarını teknoloji yeniliğinin bir sonraki sıcak noktalarına dönüştürmeye çalışıyor.

Kayısan Yol İnşaat Makine Taahhüt Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kayısan Yol İnşaat Makine Taahhüt Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cengiz Öcalan, Ömer Faruk Kayıhan ve Özgür Kapucu ortaklığında kuruldu.

Bankacılık Dünyasının Kâbusu: ABD Tarihinde En Büyük 10 Banka Çöküşü!

ABD ve Avrupa'da bankacılık kriziyle birlikte birçok büyük banka iflas etti. Washington Mutual ve Colonial Bank da dahil olmak üzere en büyük 10 iflas eden banka arasında yer aldı. 

İşten çıkarma dalgası yayılıyor! Dev banka karlılık hedefini tutturmak için binlerce çalışanını işten çıkaracak

Goldman Sachs 4 bine yakın kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. ABD'nin en büyük bankalarından Goldman Sachs, karlılık hedeflerini tutturabilmek amacıyla 4 bine yakın çalışanını işten çıkarmayı planlıyor.

Çiftçiler dikkat! Dijital tarım, ormancılık ve hayvancılık devri başlıyor! İşte yeni düzenlemeler...

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider, "Dijital tarım, ormancılık ve hayvancılığa geçiyoruz. 1 Ekim itibarıyla Çiftçi Kayıt Sistemi'nin e-devlet üzerinden güncellenmesiyle ilgili çalışma başlattık" açıklamasında bulundu ve konuyla ilgili detayları paylaştı. İşte o detaylar...

Turlond Turizm Sağlık Ve Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Turlond Turizm Sağlık Ve Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi Şişli'de Erden Ziya Gökay tarafından kuruldu.

İslam Memiş’ten olay yorum! Dolardan nasıl kâr edileceğini açıkladı

FED Başkanı'nın faiz artırım mesajı sonrasında İslam Memiş'ten çarpıcı açıklamalar geldi. Açıklamalarda ABD'nin ekonomi politikasına göre nasıl kâr edileceği hakkında bilgiler verdi. Memiş'e göre altın daha da düşecek ancak kalıcı olmayacak. Memiş, dolar karşısında ne düşüyorsa onu alarak kâr edileb

Ki Sağlık Hizmetleri Ve Gayrimenkul Geliştirme Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ki Sağlık Hizmetleri Ve Gayrimenkul Geliştirme Ticaret Limited Şirketi Bakırköy’de  500 bin TL sermaye bedeli ile Abdülkadir Demir, İbrahim Çerçi tarafından kuruldu.

Emlakçılık yetki belgesinde muafiyet fırsatı bugün sona eriyor!

Türkiye'de kayıtlı kayıtsız 300 binden fazla sayıdaki emlakçılık faaliyeti gösteren işletmeyi ilgilendiren düzenleme 1 Nisan 2021'de yürürlüğe alındı.  Emlak işletmelerinin yetki belgesi alabilmesiyle ilgili sunulan muafiyetler bugün sona eriyor.

abd ihalede kayırmacılık Haberi

abd ihalede kayırmacılık

Jackson yaşanan mortgage krizi sonrasında en fazla baskı altında kalan isimlerden biriydi. Bakan'ın ani istifasının son dönemde mortgage krizi ile baş edebilmek için, biraz da yaklaşan seçimlerin etkisiyle, plan üstüne plan açıklayan Bush hükümetini ekonomi konusunda köşeye sıkıştırabileceği düşünülüyor.
Bush istifaya üzüldü
ABD Başkanı George Bush ile uzun zamandır arkadaş, hatta komşu olan Jackson son iki yıldır da bakanlığıyla iligli bazı ihalelerde kayırma yaptığı yönünde eleştirilere maruz kalıyordu. İhaleleri kendi arkadaşlarına vermekle itham edilen Jackson emlak krizinin baskısı bir yana istihbarat kuruluşu FBI ile Adalet Bakanlığı tarafından da ihalelerde taraf tuttuğu iddiaları ile soruşturma altına alınmış durumda. Geçen ay içinde bir çok kanun yapıcı Jackson'ın hakkındaki suçlamalarla ilgili bir açıklama yapmaktan kaçması karşısında istifasını talep etmişti. 62 yaşındaki Jackson'ın istifası...