24 / 05 / 2025

Baturhan Öğüt: İstanbul'un karasal faylarında 6,0'lık depremler görebiliriz!

Baturhan Öğüt: İstanbul'un karasal faylarında 6,0'lık depremler görebiliriz!

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt, yaptığı paylaşımda “İstanbul'un karasal faylarında 6,0'lık depremler görebiliriz” dedi.


1.2 milyon TL'ye 190 metrekare net tarla! 600.000 TL peşin! 50.000 taksitle! Son 7 parsel!.


Mega kent İstanbul'da çarşamba günü yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar da devam ediyor. 

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bazı vatandaşlar deprem endişesi sebebiyle geceyi parklarda geçirirken AFAD tarafından yapılan açıklamada artçı sarsıntıların birkaç hafta içinde sona ereceği kaydedildi.

İstanbulluların deprem korkusu devam ederken, Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt de resmi sosyal medya hesabı https://x.com/QuakeResearche üzerinden yine çok konuşulacak bir paylaşım yaptı. 
Baturhan Öğüt, yaptığı paylaşımda “İstanbul'un karasal faylarında 6,0'lık depremler görebiliriz” dedi.

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt’ün paylaşımı şu şekilde:

Olası Marmara depreminde Kumburgaz segmenti ile Avcılar segmenti aynı anda çalışıp 7,4 büyüklüğünde bir deprem üretirse İstanbul'un karasal fayları olan Kl fayı(Batı Karadeniz Istıranca fayı) ve Çatalca fayına stres transferi uygulayabilir. 7,4 büyüklüğünde ki fayların uygulayacağı stres transferi ortalama 2.5 bar olacaktır, 2,5 bar bir stres transferi ortalama 250 senede biriken enerjiye tekabül etmektedir. Stres transferi sonucu İstanbul'un karasal faylarında 6,0'lık depremlerde görebiliriz.

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt’ün paylaşımına gelen yorumlar şu şekilde:
 


Geri Dön