28 / 03 / 2024

ABD Konut Ödeme

ABD Konut Ödeme

ABD'de nisan ayında askıda konut satışları yüzde 5,5 ile son 1 yılın en büyük düşüşünü yaşarken, son 4 ay içinde ilk kez düştü

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

Freddie Mac 30 yıllık mortgage oranlarının yüzde 7,29'a düştüğünü açıkladı!

ABD konut piyasasındaki ihtiyatlı iyimser havanın ortasında Freddie Mac, 30 senelik sabit oranlı mortgage (FRM) için ortalama oranın yüzde 7.29'a gerilediğini açıkladı.

2024’te ABD konut piyasasında iyileşme görülüyor!

Morgan Stanley analistleri, konut kredisi oranlarının mevcut yüksek seviyelerinden düşeceğini ve gelirlerin artacağını tahmin ederek önümüzdeki yıl ABD konut piyasasının daha güçlü olacağını öngördü.

ABD'de tahvil getirileri uygun fiyatlı evler için potansiyel sinyali veriyor!

ABD konut piyasası, tahvil getirilerinin zirveye ulaştığına ve muhtemelen düşeceğine ilişkin yükselen güven nedeniyle gelecek haftalarda daha uygun fiyatlı hale gelebilir.

Y kuşağı konut sektörünün kurtarıcısı oldu! Sektörün çöküşünü Y kuşağı engelledi!

ABD konut piyasası Fed’in faiz artırımıyla beraber sıcaklığını kaybetti. Uzun zamandır zorda olan konut piyasasında bir çöküş yaşanmamasının ise Y kuşağı nedeniyle olduğu iddia ediliyor.

Konut kredi faizleri 23 yılın zirvesinde!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) konut kredi faizlerinin 23 yılın en yüksek seviyesinde olduğu belirtildi. Ayrıca Türkiye’de de konut kredisi faiz oranları yüzde 36,45 ile Eylül 2003 yılından sonra 20 senenin zirvesini gördü.

TOKİ 2+1, 3+1 konut ödeme planı açıklandı mı? TOKİ ödemeleri ne zaman başlıyor? Başvuranlar hemen bakın! 

"TOKİ ödeme planı nasıl olacak?" sorusunun yanıtı son günlerde sık sık araştırılıyor. Kura çekilişlerinin tamamlanmasının ardından peşinat ve taksit ödemeleri merak edilmeye başlandı. Peki TOKİ ödemeleri ne zaman yapılacak? 

2023 TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlayacak? TOKİ 2+1,3+1 konut ödeme planı!

TOKİ çekilişinde hak sahibi olan vatandaşlar taksit ödemelerinin ne zaman başlayacağını araştırıyor. TOKİ isim listesinde yer alan vatandaşlar kura çekiminin sona ermesinden sonra peşinat ve taksit ödemelerinin nasıl olacağını araştırıyor. İşte TOKİ 2023 ödeme planı…

ABD'de konut fiyatları üst üste 4. aydır düşüyor!

ABD konut fiyatları, yüksek borç verme oranları ve ekonomik kaygılar nedeniyle Ekim ayında düşmeye devam etti.

Goldman Sachs: Faizler arttıkça konut piyasasındaki düşüş devam edecek!

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs Group'un ekonomistlerine göre borçlanma maliyetleri yükseldikçe ve potansiyel alıcılar piyasadan çekilmeye devam ettikçe ABD konut piyasasındaki gerileme sürecek. 

ABD konut piyasasında tehlike çanları çalıyor: Faizlerde son 35 yılın en hızlı artışı yaşandı! 

ABD’de mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, enflasyondaki artış ve Fed'in faiz artırımına gitmesiyle 2008 krizi seviyesine ulaştı. ABD'de konut piyasası krizi büyüyor mu? İşte ayrıntılar...

ABD konut sektörü toparlandı!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell yaptığı açıklamada, hizmet sektörlerine yönelik hanehalkı harcamalarının düşük kalmaya devam ettiğini, konut sektörünün ise tamamen toparlanmış durumda olduğunu söyledi.

ABD konut piyasası Şubat ayında zayıfladı!

ABD Ulusal Konut Üreticileri Birliği (NAHB), şubat ayına ilişkin konut piyasası endeksi şubat ayında 74'e düşerek piyasa beklentisinin altında yaşandı.

ABD Konut Ödeme Haberi

ABD Konut Ödeme

Askıda konut satışları mart ayında yüzde 4,1 yükselmişti. 


Yıllık bazda mart ayında yüzde 12,8 artan askıda konut satışları ise nisan ayında yüzde 14,4 oranında yükseldi. 


Nisan ayında yüzde 5,5 düşerek 95,5 değerini alan endeks, konut piyasasının öncü göstergelerinden biri olarak kabul ediliyor ve konut alımı için imzalanan kontratları takip...