29 / 03 / 2024

ABD Merkez Bankası kripto para

ABD Merkez Bankası kripto para

ABD Merkez Bankası Fed'in Mineapolis Başkanı Neel Kashkari kripto paralara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kuzeybatı Pasifik Bölgesel Ekonomi Yıllık Zirvesi’nde açıklamalar yapan Kashkari, kripto piyasasının yüzde 95’ini dolandırıcılık, gürültü ve kafa karışıklığı şeklinde belirtti.

Gram altında düşüş: Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası hangi açıklamalarda bulundu?

Dolar kurundaki artışa rağmen altının ons fiyatındaki gelişmeye paralel olarak, altının gram fiyatı yeni güne hafif bir düşüşle başladı. ABD Merkez Bankası faiz politikasını değiştirmeyerek altın piyasasını da etkileyen bir karar aldı. İşte FED kararındaki gram altın fiyatlarındaki son durum…

Küresel piyasalar Avrupa Merkez Bankası'nın kararını bekliyor! Borsa, altın dolar ve endeksler yükselişte mi?

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırmasından sonra sınırlı da olsa pozitif bir seyir kaydederken, bugün dikkatler Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası kararlarına odaklandı.

Doların kaderi resmen belli oldu! Amerika Merkez Bankası başkanı açıkladı! Herkes bu senaryoya hazır olsun

ABD Merkez Bankası (FED) yetkililerinden bugün gelen açıklamada yüksek seyreden enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını büyük olasılıkla attıracakları belli oldu. Doların kaderi bu açıklamalar sonrasında resmen belli oldu. Herkes bu senaryoya hazır olsun.

Merkez Bankası'ndan dev adım! Bu kararla dünya bankaları arasına girdi!

Büyük merkez bankaları son 1 senedeki toplantılarının yüzde 86'sında faiz artırdı. ABD, Avrupa ve Kanada'nın da aralarında bulunduğu 10 büyük merkez bankasının son 1 senedeki 77 toplantısının 66'sından faiz artış kararı çıktı. TCMB de son toplantısında faiz yükselterek parasal sıkılaşmada diğer ülke

Amerika Merkez Bankası açıkladı! Doları olanlar hazır olun! Dolar tam tamına bu kadar olacak

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'dan kritik açıklama geldi. Powell  enflasyonun yükseldiği dönemde faiz artırımına gidilebileceği sinyalini verirken gözler dolara çevrildi. Dolar ne olur?  Doları olanlar hazır olun! Dolar tam tamına bu kadar olacak.

Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası’nın başına mı geçiyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve başlaması ile beraber tüm gözler ekonomi bürokrasisinde atılacak adımlara çevrildi. Bu doğrultuda, ABD’de önemli işlere imza atan Dr. Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası'na ilk kadın başkan olarak atanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

JPMorgan'dan Merkez Bankası için faiz artışı tahmini!

ABD'li yatırım bankası JPMorgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan radikal bir faiz artışı beklendiğini açıkladı. JPMorgan, bankanın politika faizini yüzde 25'e kadar yükseltebileceğini belirtti.

Merkez Bankası Başkanlığına sürpriz isim! Hafize Gaye Erkan kimdir? Nerelerde görev yaptı?

Merkez Bankası’nın 92 yıllık tarihinde ilk defa bir kadının Başkanlık için adı geçiyor. ABD’de “Müthiş Türk Kızı” olarak anılan Hafize Gaye Erkan’ın yeni dönemde Merkez Bankası Başkanlığı görevine atanacağı iddia ediliyor.

ABD Merkez Bankası'nın para politikasına ilişkin belirsizlikler piyasaları de zorluyor!

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizlikler fiyatlamaları da oldukça zorlaştırırken, bugün gözler de yoğun makroekonomik veri takvimine çevrildi.

Dolarda dananın kuyruğu o tarihte kopacak! Amerika Merkez Bankası açıkladı! İşte doların geleceği rakam

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'dan faiz kararı öncesi açıklama geldi. Dolarda dananın kuyruğu o tarihte kopacak! Dolar yükselecek mi, düşecek mi? İşte doların geleceği rakam.

ABD Merkez Bankası’ndan banka iflaslarına ilişkin kritik açıklama!

ABD Merkez Bankası, (Fed) yaşanan banka iflasları sonrasında atılan adımlar sayesinde finansal piyasaların normale döndüğünü söyledi. Fed, "Fakat büyük mevduat çıkışları yaşayan bazı bankalar stres yaşamayı sürdürdü ve bu, ileriye dönük kredi şartları üzerinde baskı oluşturabilir” dedi.

ABD Merkez Bankası faizi 16 yılın zirvesine çıkardı! Borsa ve altın fiyatları yükseldi!

Tüm dünyanın kilitlendiği FED faiz kararı açıklandı. ABD Merkez Bankası (FED) piyasaların yakından takip ettiği politika faizini 25 baz puan artırdı.

ABD Merkez Bankası Fed’in faiz hamlesi sürecek! Faiz artışı doları nasıl etkiler? 2023 sonunda dolar TL kuru ne olur?

ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımlarına ilişkin belirsizlikler sürüyor. Fed'in faiz oranını yüzde 6'ya kadar çıkarabileceğine yönelik tahminler kuvvetlenirken, Banka'nın 2023 yılı sonunda faiz indirmeye başlayacağına yönelik öngörüler zayıfladı.

ABD Merkez Bankası kripto para Haberi

ABD Merkez Bankası kripto para

ABD Merkez Bankası Fed'in Mineapolis Başkanı Neel Kashkari kripto paralara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; ABD Merkez Bankası (Fed) Minneapolis Başkanı Neel Kashkari dün gerçekleştirdiği açıklamada, “Beş veya altı yıl önce kripto ve bitcoin konusunda daha iyimserdim ancak şuan gördüğüm kadarıyla, bu piyasanın yüzde 95 dolandırıcılık, gürültü ve kafa karışıklığı” diye konuştu.

Kuzeybatı Pasifik Bölgesel Ekonomi Yıllık Zirvesi’nde açıklamalar yapan Kashkari, kripto piyasasının yüzde 95’ini dolandırıcılık, gürültü ve kafa karışıklığı şeklinde belirtti. Bazı para birimlerini ponzi sistemine benzeten Kashkari kripto varlıklar için, “Yasadışı faaliyetlerin fonlanması dışında herhangi bir kullanımlarını görmedim” açıklamasını yaptı.

“Senin kendi Bitcoin’ini yaratmaman ya da benim kendi Bitcoin’imi yaratmamam için hiçbir engel yok. Ben buna Neelcoin diyeceğim” sözleri ile kripto para teknolojisini...