19 / 03 / 2024

Merkez Bankası Başkanlığına sürpriz isim! Hafize Gaye Erkan kimdir? Nerelerde görev yaptı?

Merkez Bankası Başkanlığına sürpriz isim! Hafize Gaye Erkan kimdir? Nerelerde görev yaptı?

Merkez Bankası’nın 92 yıllık tarihinde ilk defa bir kadının Başkanlık için adı geçiyor. ABD’de “Müthiş Türk Kızı” olarak anılan Hafize Gaye Erkan’ın yeni dönemde Merkez Bankası Başkanlığı görevine atanacağı iddia ediliyor.



Yeni Bakanlar Kurulu’nun kimlerden oluşacağı merak edilirken, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı için sürpriz bir ismin adı geçiyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde ‘Müthiş Türk Kızı’ olarak tanınan Hafize Gaye Erkan’ın yeni Merkez Bankası Başkanı olacağı iddia ediliyor.

Bu iddia kulislerde büyük yankı uyandırırken, bu atamanın gerçekleşmesi halinde, Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası’nın kuruluşundan bugüne kadar 92 yıllık tarihindeki ilk kadın başkan olacak.

Peki, bugüne kadar Merkez Bankası'nda kimler başkanlık görevini üstlendi? Hafize Gaye Erkan kimdir? Hafize Gaye Erkan hangi üniversiteden mezun? Hafize Gaye Erkan hangi bankalarda görev yaptı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön