25 / 04 / 2024

Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası’nın başına mı geçiyor?

Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası’nın başına mı geçiyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve başlaması ile beraber tüm gözler ekonomi bürokrasisinde atılacak adımlara çevrildi. Bu doğrultuda, ABD’de önemli işlere imza atan Dr. Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası'na ilk kadın başkan olarak atanmasına kesin gözüyle bakılıyor.



Seçimlerin sona ermesi ile beraber hükümetin yeni yapılanma sürecinde hızlı adımlar atılırken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ‘tam yetkili’ eski Bakan Şimşek’in ilk adım olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığına kimi seçeceği merak edilirken hafta başında dikkat çekici bir gelişme yaşandı. TCMB başkanlığı için birkaç aday olduğu gündeme gelse de Bakan Mehmet Şimşek’in Amerika’da ekonomi ve finans alanında pek çok önemli görevlerde yer almış Dr. Hafize Gaye Erkan ile görüştüğü ifade edildi.

Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası’nın başına mı geçiyor?

MERKEZ BANKASI BAŞKANI KİM OLACAK?

Uluslararası kredibilitesi fazlasıyla yüksek olan Dr. Gaye Erkan’ın TCMB’nin ilk kadın başkanı olmasına ise neredeyse kesin gözü ile bakılıyor.

Bakan Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini eski Bakan Nurettin Nebati’den devralırken yaptığı açıklama piyasalarda ‘ortodoks politika’ya dönüş sinyalleri olarak algılanmıştı. Erkan’ın da yüzde 40 seviyelerinden devralacağı enflasyonu düşürmek için atacağı adımların bu yönde olacağına vurgu yapılırken, uluslararası normları yakalamada Bakan Mehmet Şimşek ile uyum içinde çalışacağı görüşü piyasalarda hakim.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön