25 / 04 / 2024

ABD vergi

ABD vergi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen yaptığı son dakika açıklamasında yüksek gelirliler ile şirketler için vergi oranlarının "tarihi normlara döndürülmesi" gerektiğini ve vergi reformlarının hükümete kritik yatırımlar için ek mali alan sağlayacağını belirtti.

Donald Trump'ın emlak şirketleri 1,17 milyar dolar zarar etmiş!

New York Times gazetesi, ABD Başkanı Trump'ın 1985-1994 yıllarında 1,17 milyar dolar zarara uğradığını iddia etti. Trump ise 1980'li ve 90'lı yıllarda, emlak işiyle uğraşan herkesin zarar kayıtlarının olduğunu savundu.

ABD'nin vergi reformu detayları açıklandı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Başekonomi Danışmanı Gary Cohn ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, vergi reformu tasarısının ana hatlarını açıkladı. Taslak Trump'ın seçim kampanyasında vaat ettikleriyle uyuşuyor.

ABD'de vergi günü protesto edildi!

ABD'nin 150 kentinde, "Ulusal Vergi Günü" nedeniyle protesto gösterileri ve yürüyüşler gerçekleşti. Daley Meydanı'nda başlayan protestoların en büyüğü Chicago'da yapıldı.

Deutsche Pfandbriefbank ABD'deki ticari gayrimenkul sıkıntılar için kâr tahminini revize etti!

Deutsche Pfandbriefbank (PBB), ABD ticari gayrimenkul piyasasının kötüleşmesi nedeniyle yıllık vergi öncesi kar tahminlerini önemli ölçüde düşürdüğünü duyurdu. Banka, sert bir kar uyarısı yaparak risk karşılıklarını artırdı ve bu gelişmenin ardından hisseleri %14 oranında değer kaybetti.

ABD'de tüm Tesla Model 3 araçlara vergi teşviki!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın tüm Model 3 araçlarının, ABD Hazine Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan yeni batarya tedariki kriterleri kapsamında vergi teşvikinden faydalanabileceği bildirildi.

ABD'de zenginlere yeni vergiler gündemde!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen yaptığı son dakika açıklamasında yüksek gelirliler ile şirketler için vergi oranlarının "tarihi normlara döndürülmesi" gerektiğini ve vergi reformlarının hükümete kritik yatırımlar için ek mali alan sağlayacağını belirtti.

ABD enflasyonu düşürmek için yasa çıkardı: Vergi zamları, teşvikler… Peki ABD ekonomisi iyiye gidecek mi?

ABD Temsilciler Meclisi, enflasyonun düşürülmesine yönelik yasa tasarısını onayladı. Yasa ile sağlık ve iklim konusunda düzenlemelerin yanı sıra vergi artışları da dikkat çekiyor.

ABD'de benzine vergi indirimi gündemde! Biden son kararını verecek

ABD'de benzin fiyatlarının son yılların en yüksek seviyesi kabul edilen 5 doları görmesi Washington'ın federal benzin yasasını gözden geçirmesine neden oldu. Biden, benzinde uygulanan vergileri kaldırmayı gündeme aldı. Başkanın son kararı hafta sonunda açıklanacak

Elon Musk milyarderler için vergi tasarısına tepki gösterdi!

Tesla CEO'su Elon Musk, ABD Kongresinde önerilen milyarderlerin daha fazla vergi ödemesi yönündeki tasarıya tepki gösterdi. 

ABD'li milyarderlerden ne kadar vergi alınacak?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Şant Manukyan bugünkü köşesinde ABD'de Demokrat senatörler tarafından gündeme getirilen milyarderler vergisini kaleme aldı. İşte Şant Manukyan'ın 'FOMC toplantısı ve milyarderler vergisi' başlıklı yazısı...

ABD'li milyarderlerin vergi ödemediği ortaya çıktı! 

George Soros, Elon Musk ve Jeff Bezos gibi ABD'li milyarderlere ait gizli kayıtlar ortaya çıktı. Kayıtlara göre ABD'li milyarderlerin vergi ödemediği ortaya çıktı. 

ABD'den 10 bin dolar üstü kripto para transferine rapor şartı!

ABD'de Hazine Bakanlığı tarafından yeni yayınlanan vergi uygulama tavsiyelerine ilişkin bir raporda, piyasa değeri 2 trilyon doları bulan kripto paraların endişeye neden olduğu vurgulandı. 

Joe Biden, vergi indirimi ve kira yardımını içeren destek paketini imzaladı!

ABD Başkanı Joe Biden, Senato'nun ardından Temsilciler Meclisi'nde de onaylanan, düşük gelirli ailelere vergi indirimi ve kira yardımını da içeren destek paketini imzaladı.

ABD'de kira yardımı artışı paketi Temsilciler Meclisi’nde onaylandı!

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1,9 trilyon dolarlık Kovid-19 yardım paketi, Senato'dan sonra Temsilciler Meclisi’nde yapılan oylamada 211'e karşı 220 oyla onaylandı. Paket, düşük gelirli ailelere vergi indirimi, kira ve gıda yardımında artışları içeriyor...

ABD'nin Türk çeliğine yönelik ilave vergi kararı anayasaya aykırı bulundu!

ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'den ithal edilen çeliğe yönelik olan gümrük vergisini iki misline çıkarma kararının anayasaya aykırı olduğuna karar verdi. 

Fransa: Vergi konusunda ABD ile ortak çerçeve belirlendi!

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, ABD ile gerginliğe sebep olan internet devlerine uygulanan vergi konusunda ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile ortak bir çerçeve belirlendiğini aktardı.

ABD vergi Haberi

ABD vergi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Detroit ziyaretinde ekonomi gündemi ile ilgili çok önemli değerlendirmeler yaptı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ABD Başkanı Joe Biden'ın ekonomi planının işe yaradığını kaydeden ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD'nin modern tarihinin en hızlı ekonomik toparlanmalarından birini yaşadığını dile getirdi. Fakat Amerikalıların yüksek fiyatların günlük bütçelerini ve uzun vadeli tasarruflarını daraltmasından endişe duyduğuna değinen ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, enflasyonun sebeplerinin büyük ölçüde küresel olduğunu aktardı.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen yaptığı açıklamada yönetimin en önemli ekonomik önceliğinin enflasyonla mücadele olduğunu da tekrarladı.

"Uzun vadeli ekonomik istikrarımızı sağlamak için kamu maliyemizi sağlam temeller üzerinde tutmalıyız." diyen ABD Hazine Bakanı Janet Yellen çok önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

"Uzun vadeli ekonomik istikrarımızı sağlamak için kamu...