24 / 04 / 2024

Acil Toplanma Yeri Yoklama Çözümü

Acil Toplanma Yeri Yoklama Çözümü

Acil Toplanma Yeri Yoklama Çözümü yangın, deprem ve benzeri acil durumlarda bina içinde kalanların sayısının ve kimler olduğunun görülebilmesine imkan sunuyor.

Ataköy'de toplanma alanı krizi! Zeytinlik Mahallesi'ndeki inşaata tepki geldi! 

İstanbul Bakırköy'e bağlı Zeytinlik Mahallesi sakinleri "acil toplanma alanı" olduğunu ileri sürdükleri alana konut inşa edilmesine tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

İstanbul Göktürk'teki 300 dönümlük deprem toplanma alanında inşaat tam gaz! 

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden sonra toplanma alanları sık sık gündeme geldi. Kemer Country'de AFAD’ın acil durum toplanma alanı şeklinde belirlediği yerlerden. Bu alanda lüks konut inşaatı sürüyor. İşte ayrıntılar...

AFAD'dan toplanma ve barınma alanları açıklaması!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), İstanbul'da 3 bin 21, Türkiye genelinde ise 18 bin 910 toplanma alanı bulunduğu açıkladı.

Kartepe'de afet ve acil toplanma alanları belirlendi!

İçişleri Bakanlığı GAMER Başkanlığı, Kartepe Belediyesi ile yaptığı ortak çalışma sonucunda Kartepe genelinde “Afet ve Acil Toplanma Alanı” şeklinde 42 nokta belirlendi.

İzmir'de evsiz kalan depremzedeler acil destek bekliyor!

İzmir depreminde binlerce bina hasar gördü, yüzlercesi oturulamaz duruma geldi. Evlerini kaybeden vatandaşlar bugünleri acil toplanma alanlarındaki çadırlarda geçirirken yarınlara kaygıyla bakıyor. 

Acil toplanma yerleri için yeni çözüm!

Acil Toplanma Yeri Yoklama Çözümü yangın, deprem ve benzeri acil durumlarda bina içinde kalanların sayısının ve kimler olduğunun görülebilmesine imkan sunuyor.

Bursa Gemlik'te 38  toplanma alanı var!

Son zamanlarda art arda yaşanan depremler olası afet durumuna yönelik çalışmaları artırdı. Son olarak Bursa Gemlik'te bulunan 38 acil toplanma alanı vatandaşlar ile paylaşıldı...

Kızılcahamam’da acil toplanma alanları açıklandı!

Ankara'nın ilçe sınırlarında daha önceden AFAD’la belirlenen 13 deprem toplanma alanı, Kızılcahamam Belediyesi'nce kamuoyuna duyuruldu.

Antalya'da 967 toplanma alanı var!

AFAD Başkanlığı Antalya Müdürü Fevzi Timur, Antalya'da 577'si park, 94'ü spor salonu, 70'i pazar yeri, 26'sı otopark, 176'sı okul ve kamu alanı, 24 de diğer alan olmak üzere 967 toplanma alanı olduğunu açıkladı.

Antalya'daki acil toplanma alanı görenleri şaşırtıyor!

Antalya'da afet ve acil durum toplanma alanı olarak belirlenen iki alanın küçüklüğü ve yüksek binaların arasında bulunması görenleri şaşkınlığa uğrattı.

Elazığ'da toplanma alanları belirlendi!

Elazığ Belediyesi tarafından afet ve acil durum sonrası vatandaşlar için oluşturulan toplanma alanları belirlendi.

Kağıthane'deki toplanma alanlarına karekod sistemi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) deprem tedbirleri kapsamında Kağıthane'deki toplanma alanlarına karekod ve numaralandırma sistemi getirildi...

Bahçelievler'de acil toplanma alanı var mı?

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul'da yaşanan 5.8'lik deprem sonrasında her gün, İstanbul’un olası bir büyük depreme ne kadar hazırlıklı olduğu konuşuluyor. Tartışmalar devam ederken Bahçelievler Soğanlı Mahallesi’nin acil toplanma alanının olmadığı ortaya çıktı...

Acil Toplanma Yeri Yoklama Çözümü Haberi

Acil Toplanma Yeri Yoklama Çözümü

Yangın, deprem, sel veya benzeri olağanüstü durumlarda itfaiye, ilkyardım ekipleri ve güvenlik güçlerinin bina içinde kaç kişi kaldığını ve hangi katlarda bulunduklarını görmeleri acil müdahale açısından büyük öneme sahip. Ancak, bu tip olağanüstü durumlarda binanın hızla boşaltılabilmesi için turnikeler açılıyor ve kimse kartını okutmadan hızla dışarı çıkıyor. Hızın çok önemli olduğu bu tip durumlarda bina güvenliğinin kaç kişinin dışarı çıktığını sayması veya hangi katlarda kimlerin kaldığını belirlemesi neredeyse imkânsız. Acil Toplanma Yeri Yoklama Çözümü acil durumlarda yaşanan insan akışını doğru yönetebiliyor.

Kullanımı ve kurulumu çok kolay

Paniğe neden olan acil durumlarda hızla dışarı çıkan ve içeride kalan kişileri belirlemenin güvenlik açısından büyük öneme sahip olan ve zor bir iş olduğundan bahseden Sensormatic Teknoloji Yönetimi Direktörü Dr. Serdar İnce, “Bu çözümümüz sayesinde...