19 / 04 / 2024

Adalar Belediyesi gecekondu kavgası

Adalar Belediyesi gecekondu kavgası

Adalar Belediyesi ile İBB Meclisi arasında 'gecekondu' kavgası yaşandı. Büyükada’da bulunan iş yeri bir süredir Adalıların tepkisini çekiyordu.

Pendik'te imar krizi: Ticari alana yüzde yüzde 55 konut imarı verilirken, gecekondu mahalleleri 30 senedir bekletiliyor!

İBB CHP Meclis üyesi Tarık Balyalı, Pendik Belediyesi'nin gayrimenkul rantının yüksek olduğu Yenişehir Mahallesi'nde konut hakkını arttırdığına dikkat çekerek, gecekondu mahallelerinde 30 senedir halkın taleplerine kulak tıkadığının altını çizdi. 

İstanbul Adalar halkı ayaklandı! İmar planının iptali için dava açılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Adalar Belediyesi'nin adaların korunması ve imarının düzenlenmesi amacıyla imar planına yönelik Ada halkının itirazları devam ediyor.

Adalar Belediyesi Hizmet Binası depreme dayanaksız mı?

Adalar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Adalar Belediyesi Hizmet Binası'nın depreme dayanıksız olduğunu belirledi. Yapılan analizler sonrasında İBB'nin Adalar Belediyesi Hizmet Binası'nı yıkması bekleniyor.

Antalya Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi cazibe merkezi olacak!

Antalya Demre Belediyesi tarafından  Karabucak Mahallesi'nde bulunan Bozdağ Gecekondu Önleme Bölgesi'nde başlatılan çalışmalar sonucunda alanın cazibe merkezi olması planlanıyor. 

Adalar'da binalar analiz edilecek!

Olası İstanbul depremi için çalışmalar devam ediyor. Risk altındaki binaları tespit etmek için mesai harcayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Şubat 2021'de Adalar'da bina analizlerini başlatacak.

İBB ve Adalar Belediyesi arasında 'gecekondu' tartışması!

Adalar Belediyesi ile İBB Meclisi arasında 'gecekondu' kavgası yaşandı. Büyükada’da bulunan iş yeri bir süredir Adalıların tepkisini çekiyordu.

İzmit gecekondu şehri mi oldu?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Orhan Tanış, Kocaeli’yi köye ve gecekonduya benzeten AK Partili İlyas Şeker ve Zeki Aygün’e cevap verdi. Tanış, “Kocaeli bugün köye benziyorsa İzmit gecekondu gibiyse bunun baş sorumlusu sizsiniz” diye konuştu.

Ataşehir Belediyesi’nin gecekondu fonu hesabından aidat mı ödendi?

Sayıştay’ın, 2018 denetim raporunda Ataşehir Belediyesi’nin, gecekondu fonu hesabından 1 milyon 516 bin liranın ise Atapark Konutları aidat ödemeleri için kullanıldığı belirtildi...

Ankara'da 2 bin 872 gecekondu yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin dokusunu bozan çarpık ve sağlıksız yapılaşmalar sonucu oluşan gecekondu ve sorunlu alanları ortadan kaldırmak için gerçekleştirdiği dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Şanlıurfa Eyyübiye'deki 14 kaçak yapı yıkıldı!

Şanlıurfa Eyyübiye Belediyesi Gecekondu Müdürlüğü ekipleri kaçak yapı fırsatçılarına göz açtırmıyor. Bölgede bulunan 14 kaçak yapı yıkıldı.

Adalar Belediyesi'nden Heybeliada Sanatoryumu açıklaması!

Adalar Belediyesi, Heybeliada Sanatoryumu ve Adalar’ın en güzel doğal limanı olan Heybeliada Çam Limanı'nın Diyanet'e devredileceği iddiaları ile ilgili bir açıklama yaptı.

Adalar'ın yeni imar planı, İstanbul 5 Numaralı Koruma Kurulu’nda!

Adalar 1/ 1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı, İstanbul 5 Numaralı Koruma Kurulu’nun önüne geldi. Adalar Belediyesi ve İBB onayladığı planı koruma kurulunun da onaylaması halinde uygulanacak.

Ankara Büyükşehir'den 3 yeni kentsel dönüşüm projesi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi gecekondu ve sorunlu alanları ortadan kaldırmak amacıyla kentsel dönüşüm projeleri hayata geçiriyor. Bu kapsamında 3 yeni kentsel dönüşüm projesine hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, dönüşüm projelerinin prosedür çalışmalarını tamamladı.

Adalar Belediyesi gecekondu kavgası Haberi

Adalar Belediyesi gecekondu kavgası

Adalar Belediyesi ile İBB Meclisi arasında 'gecekondu' kavgası yaşandı. Adalar Belediyesi’nde ve aynı anda İBB Meclis Üyesi E.Çelik’nin Büyükada’da bulunan iş yeri uzun zamandır Adalıların tepkisini çekiyordu. T24'ye yer alan habere göre; kamuya ait yol kapatılıp iş yerine dahil eden ve yetmezmiş gibi devletin yoluna üstü açılır kapanır bir mekanizma ile örten E.Çelik hakkında şikayet üzerine harekete çeken İBB, kendi meclis üyesi olduğuna aldırmadan kanuni işlemleri uygulaması Adalıların takdirini kazandı.

İBB ilgili yazısında, şu ifadeler kullanıldı:

'‘İlgi yazıda, Adalar ilçesinde ilgi yazı eki listesinde adres ve unvanları belilen işyerleri tarafından kaldırım üzerine demir profil malzemeden açılır kapanır sistem kış bahçesi niteliğinde yapılar oluşturulduğu tespit edildiği ve ilgililerince herhangi bir izin belgesi ibraz edilmediği belirtilip gereğinin yapılması istenmiştir. Söz konusu yerlerle ilgili...