24 / 04 / 2024

Adana deprem önlemi

Adana deprem önlemi

Adana ilinde yaşanacak olası bir depreme karşı kamu binalarında alınan önlemler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

6-7 büyüklüğünde deprem uyarısı: Türkiye beşik gibi sallanıyor! Deprem uzmanı 6 ayrı fay hattına dikkat çekti!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu Adana ile ilgili 6-7 büyüklüğünde deprem uyarısı geldi. Prof. Dr. Süleyman Pampal, 6 ayrı fay hattına dikkat çekti ve önemli uyarılarda bulundu. İşte o açıklama...

TOKİ açıkladı! Adana'da 2+1,3+1 deprem konutlarında son düzlüğe girildi!

2023 senesinden bu zamana herkesin merakla beklediği TOKİ konutları için sevindirici haber Adana'da depremzedeler için yapılan 2+1,3+1 daireler için son günler. 12.500 kalıcı konut ile 2500 köy evi için açıklamalar da peş peşe yapıldı.

Adana'da 1589 deprem konutu şubat sonuna kadar teslim edilecek

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenen şehirde 1589 deprem konutunun tesliminin şubat ayı sonuna kadar gerçekleştirileceğini açıkladı.

STK’lar deprem kentlerinin kalkınması için güç birliği oluşturdu

Adana ve Gaziantep’te kurularak depremden etkilenen 11 şehrin tamamına katkı sağlayacak şekikde merkezler ile deprem bölgesine ekonomik, sosyal, kültürel ve sivil toplumun yeniden yapılanması ve kalkınmasına katkı sağlanacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Adana’da yıkılmayı bekleyen ağır hasarlı binalar tehlike saçıyor!

Adana’da 6 Şubat deprem felaketinde ağır hasar alan binaların yıkımı halen yapılmadı. Uzmanlar ağır hasarlı bu binalardan bazılarının her an yıkılabileceğini ifade ediyor.

KOSGEB'ten Deprem Bölgesini Canlandırma Destek Programı toplantısı!

Depremden etkilenen şehirlerdeki KOBİ'lerin iyileşmesi ve iş sürekliliğinin sağlanması için uygulanmış olan "Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı" dahilinde KOSGEB tarafından Adana'da bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Deprem uzmanından son dakika Adana uyarısı: Gelecek önemli deprem Adana'yı vuracak! 

İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji ve Endüstri Mühendisliği emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Yücel Yılmaz, Adana ve Edirne'ye dikkat çekti. İşte Yılmaz'ın o korkutan açıklamaları...

Son Dakika! Adana'da korkutan deprem! 

Son dakika deprem haberleri. Adana'nın Kozan ilçesinde deprem oldu. İşte Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklama...

SON DAKİKA! 3.6 şiddetinde deprem! 

Son dakika deprem haberleri. Adana'nın Aladağ ilçesinde 19:54 sularında 3.6 şiddetinde deprem meydana geldi. AFAD, Adana'nın Aladağ ilçesinde depremin 3.6 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Son dakika! Adana’da korkutan deprem! Çevre illerden de hissedildi!

Adana'nın Aladağ ilçesinde göre 4.5 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldi. Yaşanan sarsıntı çevredeki Osmaniye, Hatay, Nevşehir, Niğde ve Kayseri gibi kentlerden de hissedildi.

Osmaniye'de 4 bin, Adana'da 1682 deprem konutunun inşaat tam gaz!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak şeklinde nitelendirilen depremlerden etkilenen Osmaniye'de afetzedeler için 4 bin, Adana'da da 1682 konutta çalışmalar devam ediyor.

SON DAKİKA! Adana ve Mersin’de peş peşe deprem oldu!

Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre Adana ve Mersin’de üst üste deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, saat 17.18’de Adana’nın Kozan ilçesinde 1.8 şiddetinde ve 17.43’te ise Mersin’in Silifke ilçesinde 1.3 şiddetinde deprem oldu. İşte detaylar...

O ilde yaşayanlar dikkat! Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan korkutan tahmin:  7'lik bir deprem olabilir

Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, "Adana Havzası içindeki bölgelerde 7'lik bir deprem olabilir" şeklinde bir uyarıda bulundu. İşte Üşümezsoy'un o açıklamaları....

Adana deprem önlemi Haberi

Adana deprem önlemi

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Adana ilinde yaşanacak olası bir depreme karşı kamu binalarında alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Koncuk, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Koncuk, ''Yaşadığımız üzücü Elazığ depremi sonrasında Türkiye'de deprem gerçeği yeniden gündeme geldi. Ülkemizde 3 fay hattı grubunun bulunduğu ve bir deprem ülkesi olduğumuz gerçeği kabul edip, Bakanlık olarak 2. ve 3. deprem kuşağında bulunan Adana ilimiz için diğer bölgelerle birlikte iyileştirmeler yapılması gerekmektedir'' diye konuştu. 

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un soruları:
1- Adana ilimizde, ''2018 deprem yönetmeliğinin 1/1/2019 tarihinde yürürlüğe girmesinin ardından'' şehrimizde bulunan resmi kurumlarda bu yönetmeliğe göre fizibilite çalışması yapılmış mıdır?
2- Adana ilimizde bulunan resmi kurumlarda fizibilite çalışması yapılmış ise yıkılması veya güçlendirme...