26 / 04 / 2024

Adana'da depreme karşı kamu binalarında alınan önlemler mecliste!

Adana'da depreme karşı kamu binalarında alınan önlemler mecliste!

Adana ilinde yaşanacak olası bir depreme karşı kamu binalarında alınan önlemler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti  Adana  Milletvekili İsmail Koncuk, Adana ilinde yaşanacak olası bir depreme karşı kamu binalarında alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Koncuk, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Koncuk, ''Yaşadığımız üzücü Elazığ depremi sonrasında Türkiye'de deprem gerçeği yeniden gündeme geldi. Ülkemizde 3 fay hattı grubunun bulunduğu ve bir deprem ülkesi olduğumuz gerçeği kabul edip, Bakanlık olarak 2. ve 3. deprem kuşağında bulunan Adana ilimiz için diğer bölgelerle birlikte iyileştirmeler yapılması gerekmektedir'' diye konuştu. 

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un soruları:
1- Adana ilimizde, ''2018 deprem yönetmeliğinin 1/1/2019 tarihinde yürürlüğe girmesinin ardından'' şehrimizde bulunan resmi kurumlarda bu yönetmeliğe göre fizibilite çalışması yapılmış mıdır?
2- Adana ilimizde bulunan resmi kurumlarda fizibilite çalışması yapılmış ise yıkılması veya güçlendirme yapılmasına karar verilen kurumlar hangileridir?
3- Adana ilimizde güçlendirme yapılmasına karar verilen kurum binalarında yapılan çalışmalar hangi aşamadadır?


Geri Dön