19 / 04 / 2024

Adana imara kapalı alanlar

Adana imara kapalı alanlar

Son yıllarda Adana'da satılık ve kiralık ev fiyatları aşırı derecede arttı. Adana Emlakçılar Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, bu artışın imara kapalı alanlardan kaynaklandığını söyledi.

Adana Büyükşehir'den 19.2 milyon TL'ye inşaat işi ihalesi!

Adana Büyükşehir Belediyesi, 2 adet şantiye alanını 19 milyon 268 bin 644 TL'ye kapalı teklif usulü ile kiraya verecek.

Adana Stadyumu açıldı!

78 bin metrekare açık, 60 bin metrekare kapalı alana sahip olan Adana Stadyumu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Adana Yüreğir'de rezerv yapı alanları imara açıldı!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Koza ve Yeşilbağlar Mahalleleri’nde vatandaşların inşaat yapmasını engelleyen rezerv yapı alanı iptal edilerek 75 hektarlık bölge imara açıldı.

Adana-Mersin arası banliyö tren hattı ne zaman açılacak?

Adana-Mersin arası banliyö tren hattının pandemi sürecinde kapalı olması ve hattın ne zaman açılacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çulhaoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlakçılardan ev fiyatlarını düşürecek öneri!

2020 yılında konut fiyatlarındaki aşırı artış, ev almak isteyen vatandaşların kredilere yönelmesine yol açtı. Emlakçılar imara kapalı alanların imara açılmasıyla fiyatların düşüreceğini söyledi...

Esenler’in tarihi imar sorunu kökünden çözüldü!

Esenler’de imara kapalı alanlarda kalan ve 16 bin 500 aileyi ilgilendiren tarihi imar sorunu çözüldü. Esenler Belediye Başkanı Göksu, “Konutlarımızı 14 ayda tamamlayarak teslim etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu...

Esenler'in tarihi imar sorunu çözüldü!

Esenler'de imara kapalı alanlarda kalan ve 16 bin 500 aileyi ilgilendiren tarihi imar sorunu kökünden çözülüyor. Binalar, Atışalanı'ndaki rezerv alanına taşınıyor. TOKİ tarafından yapılacak ilk konutların ihalesi 25 Şubat'ta yapılıyor. ..

Hasan Arslan: Çiğli'yi denizle buluşturacağız!

Çiğli Belediye Başkanı Arslan, "Yeni gelişen bir bölge olarak birçok farklı sektördeki yatırımcıyı Çiğli'ye bekliyoruz. SİT alanı olduğu için 8 yıldır imara kapalı olan Şaşalı ile Mavişehir'in devamı olan bölge de imara açıldı. Çiğli'yi denizle buluşturmuş olacağız" diyor.

Datça’da sit alanındaki kaçak inşaat yıkıldı!

Datça ilçe merkezine 15 kilometre mesafedeki, imara kapalı olan Sarı Liman mevkisinde yapılan kaçak inşaat yıkıldı.

Adana Şehir Hastanesi açıldı!

Adana Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı. Hastane, Yüreğir ilçesinde 553 bin metrekare kapalı inşaat alanı ve bin 550 yatak kapasitesine sahip, günlük 16 bini aşkın kişiye sağlık hizmeti sunacak.

Adana Atatürk Spor Salonu'nda sona gelindi!

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 5.7 dönüm arsa üzerinde 10 bin metrekare kapalı alana sahip Atatürk Spor Salonu inşa ediliyor. Projede sona yaklaşıldı.

Adana Göçmen Evleri'nin imar planı değişikliğine tepki!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, imara Resmi Kurum Alanı (RKA) olarak işlenen Göçmen Evleri'ni ticaret artı konut alanı olarak değiştirmesine yönelik tepkiler artıyor.

Adana'da 21 yıllık imar sorunu çözülüyor!

95 yılından beri imara açılmayı bekleyen Şambayadı, Esentepe, Kabasakal, Kireçocağı arasında ki mevkide bulunan alanların imar düzenlemesi için Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Belediyesi düğmeye bastı.

Adana imara kapalı alanlar Haberi

Adana imara kapalı alanlar

Son yıllarda Adana'da satılık ve kiralık ev fiyatları aşırı derecede arttı. Adana Emlakçılar Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, bu artışın imara kapalı alanlardan kaynaklandığını söyledi. Uçar, "Adana da gayrimenkul fiyatlarının yüksek olmasının nedeni Adana da çok fazla imara kapalı alan olması. Nereye elinizi atsanız imara kapalı... İmara açık çok az bir alan var. Bu alanlarda da bin liralık arsa üç bin liradan satılıyor. Bu da konut fiyatlarına yansıyor" dedi. Adana'da yaklaşık 650 - 700 kayıtlı emlakçının bulunduğunu (Delirten Uçar, ciddi bir oranda da kayıtsız emlakçı olduğunu vurguladı. Uçar, "Bizim kayıtsız emlakçılarla olan mücadelemiz devam ediyor." diye konuştu. Adana Emlakçılar Odası Başkanı Rabiya Ülkü Uçar ile mesleğin dünü ve bugünü hakkında görüştük. Uçar, ilginç açıklamalarda bulundu: 


Kendinizi tanıtır mısınız? 

Ben Rabia Ülkü...