28 / 03 / 2024

Adana İMO

Adana İMO

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi, Adana'da Mimarlık ve iletişim semineri düzenledi. Mimar Ozan Tüzün, açılış konuşmasını yaparak iletişimin her alanda önemli olduğuna dikkat çekti.

Adana'nın temel sorunu çarpık kentleşme!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Adana’nın temel sorununun; ‘çarpık kentleşme’ olduğuna dikkat çekerek, bugün belediye meclislerdeki gündemin yüzde 90’ını ‘imar tadilatları’ oluşturduğunu hatırlattı.

İMO Adana: Altyapı sağlıklı olmazsa yol sorunu da çözülemez!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, Adana'nın sorunları üzerine yürüttüğü çalışmaları kapsamında Adana'daki yol sorunlarını ve çözüm önerilerini uzmanlarla birlikte değerlendirdi.

Adana'da İnşaat Mühendisleri Odası yol sorunlarına çözüm getirdi!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, Adana'nın sorunları üzerine yürüttüğü çalışmaları kapsamında Adanandaki yol sorunlarını ve çözüm önerilerini uzmanlarla birlikte değerlendirdi.

Adana'da korkutan deprem uyarısı! Birçok bina yıkılacak!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, 1998 Ceyhan depreminin ardından Adana'nın 1'inci derece deprem bölgesi olduğu gerçeğinin ortaya çıktığını sözlerine ekledi. Bölgede 7 büyüklüğüne yakın bir depremde tamamına yakının yıkılabileceğini söyledi.

Zekeriya Turanbayburt: Adana'nın sorunlarını çözmek için desteğe hazırız!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi Başkanı Zekeriya Turanbayburt, Adana'nın gelişmesi için destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Adana'nın imar sorunu çözülmeli!

İMO Adana Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt, Adana'da imar sorunlarının yıllardır çözülemediğini söyledi. Turanbayburt, bölgede çarpık yapılaşmanın hızla arttığını söyledi.

Adana'da İnşaat Yönetimi Çalıştayı yapıldı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi tarafından İnşaat Yönetimi Çalıştayı gerçekleştirildi. İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe, açılış konuşmasında çalıştayın önemine değindi.

Adana Sinanpaşa'da kentsel dönüşüm sorunları konuşuldu!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, Sinanpaşa Mahallesi'nde 11 yıldır sonuçlandırılmayan kentsel dönüşüm konusunu konuştu.

Adana İnşaat Mühendisleri Odası, belediyeleri uyardı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, plan iptalleri, imar plan uygulaması iptalleriyle Adana’nın imar sorunlarının henüz çözüme kavuşamadığını bildirdi.

Adana'da ulaşım planı yok!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, ulaşım ve trafik olgusunun Adana’da ilk sıralarda yer alan bir sorun olduğunu bildirdi.

Adana Kentsel Dönüşümde Hukuksal Süreç paneli düzenlendi!

Adana Barosu ve İnşaat Mühendisler Odası (İMO)Adana Şubesi nin ortaklaşa düzenlediği "Kentsel Dönüşümde Barınma Hakkı ve Hukuksal Süreç" başlıklı Panel ve Forum yapıldı.

Adana Kentsel Dönüşümde Hukuksal Süreç paneli 24 Mayıs'ta!

TMMOB ve İMO Adana Şubesi ve Adana Barosu, “Kentsel Dönüşümde Barınma Hakkı ve Hukuksal Süreç” paneli 24 Mayıs Salı günü saat 14.30’da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Adana Devlet Bahçeli Köprüsü ile ilgili şok iddia!

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce 30 Mart’ta temeli atılan Devlet Bahçeli Köprüsü’ne ilişkin eleştiriler yönelten İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Çağdaş Kaya, köprünün onaylı bir projesinin bulunmadığını söyledi.

Nazım Biçer: Adana'da inşaatlar ada bazında yapılmalı!

Adana kent merkezinde inşaat alanı kalmadı. Üç dört katlı binalar yıkılıp yerine çok katlı rezidanslar ve iş merkezleri yapılıyor. İMO Başkanı Nazım Biçer, inşaatların parsel değil ada bazında yapılması gerektiğini vurguluyor.

Adana'da kentsel dönüşüm paneli düzenlendi!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, ‘Kentsel Dönüşüm Sürecinde Riskli Yapı Tespiti ve Sorunları’ konulu panel düzenledi.

Adana'da kentsel dönüşüm paneli yapıldı!

İMO Adana Şubesi, ‘Kentsel Dönüşüm Sürecinde Riskli Yapı Tespiti ve Sorunları’ konulu panel düzenledi. Panelde, kentsel dönüşüm sürecinde riskli bina tespiti ve sorunlarına ilişkin detaylı değerlendirmeler yapıldı.

Adana İMO Haberi

Adana İMO

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi’nce düzenlene ‘Mimarlık ve İletişim’ seminerinde konuşan Başkan Mimar Ozan Tüzün, profesyonel yaşam gereği yapılan iş ve becerilerin başkaları tarafından bilinmesi, mesleki değerler öne çıkarılarak ve mesleki etik çerçeve içerisinde sağlanabilir dedi.


Mimarlar Odası Adana Şube Yönetimi, üyelerine yönelik ‘Mimarlık ve İletişim’ konulu seminer verdi. İletişim Uzmanı Aydan Öksüz’ün konuşmacı olarak katıldığı seminerde ‘İletişimin Yaratıcı Disiplinlerdeki Yeri’, ‘İletişim Süreçleri’, ‘Mimarlıkta Kurumsal İletişim’, ‘Medya İletişimi’, ‘Dijital İletişim Algısı’ ve ‘Dijital Kimlik’ konuları ele alındı.


TÜZÜN, “MESLEKİ DEĞERLER, MESLEKİ ETİK ÇERÇEVEDE ÖNE ÇIKMALI”

İletişimin yaşamın her alanında var olduğunu söyleyerek seminerin açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, “Profesyonel yaşam gereği yapılan iş ve becerilerin  başkaları tarafından bilinmesi, mesleki değerler öne çıkarılarak ve mesleki etik çerçeve içerisinde...