19 / 04 / 2024

adana tarım platformu

adana tarım platformu

Nisan ayında 20 kurumun bir araya gelerek Tarım Platformu’nu kurmasının ardından Adana’da da tarım, gıda, hayvancılık ve emek alanından örgütler, tarımdaki sorunlara dikkat çekmek amacıyla Adana Tarım Platformu’nu kurdu.

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7 Kasım 2023'te kapılarını ziyaretçilerine açacak

Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları 7-11 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek fuar, sektörün yerli ve yabancı paydaşlarını bir arada buluşturacak. İşte ayrıntılar...

Fiyatı rekor kırıyordu! Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan o ürüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Tarım ve Orman Bakanlığı, son zamanlarda fiyatı yüzünden büyük tepki toplayan kuru soğan üretimi ile ilgili, “Nisan ayı itibarıyla Adana ve Hatay kentlerimizde turfanda soğan hasadı başlamıştır. İçinde bulunduğumuz bu süreçte, 2022 senesinin üzerinde bir rekolte söz konusudur” şeklinde açıklama yapt

Tarım meslek odaları sendika ve dernekler bir araya geldi! Adana Tarım Platformu kuruldu

Nisan ayında 20 kurumun bir araya gelerek Tarım Platformu’nu kurmasının ardından Adana’da da tarım, gıda, hayvancılık ve emek alanından örgütler, tarımdaki sorunlara dikkat çekmek amacıyla Adana Tarım Platformu’nu kurdu.

Adana'da suç örgütü üyeleri yaklaşık 400 dönüm tarım arazisine zorla el koymuş!

Adana'dasilahlı suç örgütü üyelerinin yaklaşık olarak 400 dönüm tarım arazisine zorla el koydukları bildirildi.

Adana'da tarım işçileri için Yaşam Merkezi inşa ediliyor!

Adana'da mevsimlik tarım işçileri için "Yaşam Merkezi" hayata geçiriliyor. Merkez tamamlanma aşamasına geldi.

Çukurova'da tarım alanları azaldı!

Anadolu’yu gezen CHP’li Umut Oran’ın son durağı Adana ve Mersin oldu. Oran tarafından hazırlanan ‘Çukurova Raporu’na göre, iki ilde de tarım alanları azaldı. 

Hüseyin Sözlü: 1 metre tarım arazisini konut arazisine çevirmedim!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana'da bir metre tarım arazisini konut arazisine çevirmediğini belirterek, "İmar rantına geçit vermedim. Her zaman Adana'nın nitelikli bir şekilde dönüşerek değişiminden yana oldum" diye açıklama yaptı.

Adana’da Hazine'ye ait tarım arazisi kiralamaya 13 bin başvuru!

Adana’da Hazine’ye ait tarım arazilerini kiralamak için bugüne kadar 13 bin 853 kişinin başvuru yaptı. Hazine’ye ait tarım arazilerini kiralamak için yapılan başvurularda Adana’nın ön sıralarda yer aldığı belirtildi.

Adana Ceyhan'daki tarım arazileri mecliste konu oldu!

Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Çukurova Tarım İşletmeleri Müdürlüğü uhdesindeki bazı arazilerin satışı TBMM gündemine taşındı..

Adana'da tarım alanları kentleşiyor!

Çukurova'nın bereketli birinci sınıf tarım arazileri Adana'da 50 bin hektar tarımsal alanı kentleşmeye yenik düşürdü.

Adana'ya tarım açık cezaevi yapılacak!

Adana'da 1994 yılında tarım cezaevi yapılması için 2 bin 128 dönümlük hazine arazisi, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2,5 yılda yapılan 300’e yakın işlem ve yazışma sonucunda boşaltıldı.

Adana Sarıçam'da 4.5 milyon TL'ye satılık tarım arazisi!

Adana Sulk Hukuk Mahkemeleri, Adana Sarıçam'da bulunan tarım arazisini satışa çıkardı. 227 bin 100 metrekare arazinin toplam satış bedeli 4 milyon 542 bin TL olarak belirlendi.

Adana'daki tarım arazileri imara açılmayacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Haber Türk TV’de Adana’dan yapılan canlı yayında Noyan Doğan’ın konuğu oldu. Başkan Hüseyin Sözlü, “Tarım arazileri imara açılmayacak, yüksek yoğunluk yok" dedi

adana tarım platformu Haberi

adana tarım platformu

Adana'da tarım ve gıda alanında faaliyet gösteren meslek odaları, sendikalar ve dernekler Adana Tarım Platformu’nu kurdu. 

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Feyzullah Korkut, sermaye lehine politikaların tarım ve hayvancılığın bitme noktasına getirdiğini belirterek tarımsal üretimde dışa bağımlılığın ve emek düşmanı politikaların son bulmasını istediklerini ifade etti.

"TARIMSAL ÜRETİM GİRDİLERİNDE DIŞA BAĞIMLILIK ARTTI"

Korkut, açıklamada neoliberal tarım politikaları sonucunda; piyasayı düzenleyen tarımsal KİT’lerin özelleştirilmesi, kamu kurumlarının ve üretici kooperatiflerinin işlevsizleştirilmesi ile tarımsal desteklerin azaltılması sonucu küçük üreticilerin büyük şirketler karşısında korumasız bırakıldığına dikkat çekti. Korkut, “Girdilerde ve ürünlerde dışarıya bağımlılık arttı, alan tümüyle kâr mantığıyla çalışan özel sektörün insafına terk edildi, üreticiler ve tüketiciler sürekli kaybeden taraf oldu” dedi.

Platformda, Adana Kent Konseyi, Adana Veteriner Hekimler Odası, DİSK, KESK Tarım Orkam-Sen, Sağ Sahil Sulama...